A szombathelyi Centrum Áruház nem juthat a Savaria Szálló sorsára

BZ
2019. május 23. csütörtök, 14:25
Kedvenc Fő téri épületünk kozmetikushoz megy.

Legalábbis minden jel arra utal. A minap arra járva arra lettünk figyelmesek, hogy felállványozták a Fő tér egyik legszebb és legemblematikusabb épületét.

 

Kicsit utánajártunk, mi fog történni, a SZOVA Zrt-től, mint a társasház kezelőjétől annyit tudtunk meg, hogy homlokzati felújítás kezdődik az épületen. Információink szerint a kupolás szecessziós stílusú épületen lévő szobrokat is restaurálni fogják. Ez mindenképpen jó hír, mert a város szívében semmiképp nincs szükség még egy olyan szomorú sorsú épületre, mint a vele körülbelül egykorú Nagyszálló.

 

A felállványozott szombathelyi Centrum Áruház

 

Az épületre láthatóan több tízmillió forintot költenek el a társasház lakói, a földszinti épületek fölött ugyanis lakások vannak. A ház közgyűlése úgy határozott, hogy a pénzt a felújítási alapon túl megtoldják és külön befizetésekkel duzzasztják fel a felújításra szánt összeget.

 

 

Tudtad, hogy az épület eredetileg banknak épült? Ez volt ugyanis a Szombathelyi Takarékpénztár Rt. épülete. Persze nem most, hanem több mint száz évvel ezelőtt. Ma is tanultál valamit.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás