Fotó: police.hu

7 és fél évet kapott a győri benzinkútról 15 millió forintot rabló férfi

Farkas Bazsi
2019. december 14. szombat, 11:30
Az ítélet nem jogerős.

Előkészítő ülésen, az elhúzódó tárgyalás elkerülésével született döntés abban az ügyben, amelynek tárgya több mint 15 millió forint elrablása volt.

 

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető az egyik győri benzinkutat idén nyáron úgy rabolta ki, hogy a két kútkezelőt szemet irritáló spray-vel lefújta, majd a benzinkútról két pénzeszsákot eltulajdonított a bennük lévő 15.950.500 forinttal.

 

Az ügyészség a terheltet jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével vádolta, mely bűncselekmény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A terhelt a bűncselekményt egészségügyi termék meghamisításának bűntette miatt kapott próbára bocsátás hatálya alatt követte el.

 

Az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését elismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

 

A bíróság a terhelttel szemben halmazati büntetésként, a két bűncselekmény miatt hét és fél év fegyházbüntetést és nyolc év közügyektől eltiltást szabott ki, továbbá kötelezte az okozott kár megtérítésére.

 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a terhelt enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős - tájékoztatott az ügészség. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás