5+1 sorozat amit mindenképp látnod kell, ha szereted a minőségi sztorikat

Varga Mátyás 2020-06-26 11:44:00
Hat olyan sorozatot ajánlunk, amik tényleg kiemelkednek az egyre telítettebb kínálatból.

Bár lassan újranyitnak a mozik, a hátralévő ideig még bőven szemezgethetünk az elmúlt évek sorozatainak kínálatából. Korábban drága kollégámmal már összegyűjtöttünk 10 olyan szériát, amikkel szerintünk sokkal elviselhetőbb volt a karantén. Most azonban olyan alkotásokat választottam, amik történetük vagy éppenséggel megvalósításuk miatt a minőségi sorozatok kedvelői számára jelenthetnek kikapcsolódást. Ezek főleg témájuk miatt olyan színvonalat képviselnek, amik megkövetelik azt, hogy fejben is teljesen a látottakra koncentráljunk. 

A szolgálólány meséje

A lista összes szereplője közül valószínűleg Margaret Atwood 1985-ös könyvének adaptációját ismerik a legtöbben. Az Emmy és Golden Globe-díjas sorozat egy az egykori USA területén létrejött államban Gileádban játszódik. A történet érdekessége, hogy ebben az utópiában a nők elég nagy része terméketlen lett és csak azok a nők képesek teherbe esni, akik már korábban is világra hoztak minimum egy gyermeket. A szolgálólányok bármennyire is durván hangzik, de jószerivel csak emiatt a képességük vannak életben. A keresztény alapokon nyugvó társadalomban pedig Gileád vezetői havonta egyszer közösülnek a családjukban élő, szinte tárgyként kezelt nőkkel. Később azonban már ők se bírják az elnyomást és szövetkezni kezdenek. A széria jelenleg a harmadik évadjánál tart, jövőre pedig érkezik a negyedik szezon.

A szolgálólány meséje - A teljes évad elérhető az HBO GO-n

Próbáld ki ingyen az HBO GO-t hűségidő és kötöttségek nélkül és élvezd a legjobb sorozatokat és filmeket online. http://hbogo.hu Csatlakozz az HBO közösségéh...

Primal

A felsorolás egyik animációs indulója közül a Primal annak a Genndy Tartakovsky-nak az alkotása, akinek olyan animációs műveket köszönhetünk, mint a Dexter laboratóriuma, a Star Wars: Klónok támadása vagy mind közül a legikonikusabb alkotása, a Szamuráj Jack. A Primal ahogy neve is mutatja egy őskori környezetben játszódik, ahol a még majomszerű Lándzsa éli közel sem békés mindennapjait. A pilotban azonban megismerkedik az Agyar nevű T-Rex-szel, akivel barátok lesznek. A sorozat pedig 6 részen keresztül követi az ő történetüket, ahogy majom emberekkel, mamutokkal, kígyókkal és különböző teremtményekkel kell megmérkőzniük. Bár egyetlen értelmes mondat nem hangzik a picivel több, mint 2 órás játékidő alatt, mégis a képernyőre tapasztjuk a szemünket. Tartakovsky ugyanis képes arra, hogy párbeszéd nélkül, csupán a látvány, az akció és a zene hármasával bemutassa nekünk a saját agyszüleményét. 

Genndy Tartakovsky's Primal | October 7 | adult swim

From the Emmy-winning creator of #SamuraiJack - Genndy Tartakovsky's #Primal comes to #AdultSwim on October 7. Samurai Jack free episodes: http://asw.im/6egM...

Szerelem, halál és robotok

Múlt év március 15-én debütált a Netflix animációs sorozata, ami egyben egy antológia is. Vagyis mind a 18 epizód teljesen más történetet mesél el, különböző szereplők segítségével. A nagyrészt sci-fi novellákból készített részekért, 18 egymástól függetlenül dolgozó animációs stúdió felelt. A világuralomra törő joghurttól kezdve, a steampunk rókadémonon át, a macskát bombának néző robotokig mindenféle történettel találkozhatunk. Az egyes történetek között 7 perces kis mini sztorit is kapunk, de 20 perces pörgős vagy éppen filozófikus epizódok közül is szemezgethetünk. Előzetes hírek szerint a jövőben érkezik a következő etap is, addig viszont többször is megnézhetjük a legnépszerűbb streaming szolgáltató 5 Emmy-díjas sorozatát, aminek utolsó epizódjáért a magyar DIGIC Pictures felelt.

LOVE DEATH + ROBOTS | Official Trailer | Netflix

Sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and blood-thirsty demons from hell - all...

Dark

A szintén netflixes széria a szolgáltató első saját gyártású német sorozata. Baran bo Odar sorozata igényeli talán a legtöbb figyelmet, mivel egy elég nyakatekert történetet kapunk. A sztori szerint 2019-ben járunk, amikor egy pár napja eltűnt fiatal fiú után szintén nyoma veszik az egyik helyi (windeni) rendőr fia. A széria érdekessége, hogy egy idő után még két további idősávban játszódik a cselekmény, így nem elég figyelnünk a jelenre, azt is tudnunk kell, hogy az adott szereplő hogyan néz ki a múltban és mi vezetett ahhoz, ami a jelenben történt vele. Bo Odar szimbolikusan ugyan, de elénk borít egy több ezer darabos kirakóst, ami közel hasonló színű darabokból áll, hogy akkor álljunk neki és rakjuk ki egy kész képet. Amikor pedig azt hinnénk, hogy már mindent értünk, akkor vagy az eseményeken csavar egyet, vagy beemel egy olyan karaktert, aki új mederbe tereli a történet egy részét. A bravúros szereposztás és a szereplőválogatás mellett kapunk még egy csodálatos zenei albumot, amire a már korábbiakban említett fordulatokkal agyon tűzdelt történetmesélés teszi fel a koronát. A Dark harmadik és egyben záró évadja szombaton érkezik, szóval ha kedvet kaptatok hozzá, akkor bátran kezdjétek el.

Dark | Teaser [HD] | Netflix

A missing child sets four families on a frantic hunt for answers. Their search for a culprit unearths a small town's sins and secrets. Now streaming. Watch D...

A hátrahagyottak

A hátrahagyottakat annak a Damon Lindelof-nak köszönhetjük, aki korábban már a Lost-tal bevéste nevét a legjobb forgatókönyvírók közé, hogy a múlt évi Watchmen-nel bebizonyítsa, hogy még mindig képes igazán fajsúlyos sztorikat kreálni. A történet elején váratlanul eltűnik az egész emberiség két százaléka, és bármennyire is meglepő, de az itt maradtak életéről és mindennapos küzdelméről szól a három szezont megélő sorozat. A Dark-kal szemben itt pont az ellenkezőjét kell csinálunk, vagyis sodródnunk kell az árral és nem válaszokat keresni a kérdéseinkre, ugyanis könnyen lehet, hogy soha nem is találjuk meg a megoldást. Egy igazi érzelmi hullámvasút Lindelof sorozata, aminek első évadja Tom Perrotta azonos című könyvéből készült. Ehhez a komoly sztorihoz pedig Max Richter hibátlan remekművei társulnak, amik bizony több olyan audiovizuális élményhez is juttathatnak minket, amikor akaratlanul is elkezdünk sírni. Nem tagadom, hogy minden ok nélkül én is elmorzsoltam jó pár könnycseppet, de ez is hozzájárult ahhoz, hogy a mai napig A hátrahagyottak a kedvenc sorozatom.

A hátrahagyottak - Magyar szinkronos előzetes

Próbáld ki ingyen az HBO GO-t hűségidő és kötöttségek nélkül és élvezd a legjobb sorozatokat és filmeket online. http://hbogo.hu Csatlakozz az HBO közösségéh...

Utopia

A lista egyetlen különc indulója, mivel az angol Utopia nem a közelmúltban, hanem 2013-ban készült. Az összeesküvés elméletre épülő történetben egy furcsa és bizarr rajzokat tartalmazó képregény körül forog minden. A csodálatos színekkel, ám sokszor szokatlan már-már “betegnek” tűnő zenével biztos, hogy maradandó élmény marad mindenkinek a sajnos csak két évadot megélt sorozat. Szereplőink folyton menekülnek a kormány és különböző szervek elől, akik mindenáron meg akarják akadályozni, hogy bármi is kitudódjon a terveik közül. A brutalitást egyáltalán nem nélkülöző széria káprázatos fényképezésével és a “Where is Jessica Hyde?” mondatával garantáltan hosszú ideig velünk marad. Titkon pedig reménykedjünk benne, hogy valahogy lezárják ezt a rejtett gyöngyszemet.

UTOPIA - TRAILER

Utopia Series Season 01 Trailer. Created & Written by Dennis Kelly Produced by Rebekah Wray-Rogers Directed by Marc Munden 2013

Szólj hozzá!

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

Metafemtaminnal bukott le egy soproni férfi Kapuváron

A kapuvári járőrök megállítottak egy gépjárművet, amelynek utasánál alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Két autó ütközött a 87-es főúton Kőszegnél

Félpályás útlezárás van érvényben.

Rendőrkézen a rábaközi betörő

Kifigyelte a győri férfi, mikor üres a ház, majd a kellő időben lecsapott az ékszerekre, és némi kápéra.

Újraélesztenek egy balesetet szenvedett sofőrt Szombathelyen

Jelenleg is küzdenek az életéért, nagy a torlódás a 86-os főúton a vépi körforgalomnál.

Szombaton vihetik el lomjaikat Győr-Révfalu lakói a kihelyzett hulladékudvarba

Október 31-én, szombaton 8 és 16 óra között lesznek kint a konténerek a Széchenyi híd lábánál.

Napsütéses és borús idő is lesz a hétvégén

November elsején néhol gyenge fagy is lehet hajnalban.

LMP: Ne vegyék el a közalkalmazotti státuszt a tudományos kutatóktól

A párt szerint a kormány a szakképzési és a kulturális szféra után újabb területen készül a kormányzat létszámleépítésekre.

Szombathely határozatban áll ki az SZFE-hallgatók mellett

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócok a színművészetis hallgatók.

Már gyakorolnak a zsebtolvajok a hétvégi munkához

Egy kis odafigyeléssel viszont megnehezíthetjük a dolgukat az ünnep alatt.

Üdvözlik a szakszervezetek a közös, európai minimálbér ötletét

Azt írják, az elmúlt 20 évben egyre gyengébbé vált a kapcsolat a munka és a tisztességes élet között.

Újra edzeni kezd a Győri Audi ETO KC, nincs fertőzött a csapatban

Elvégezték a hatósági karantén elhagyásához szükséges második tesztet a Győri Audi ETO KC delegációjának minden tagján.

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Meghalt 56 beteg, 2194-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2194 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

van még itt cikk a témában:

Az év, amikor tönkre vertük a labancokat

Eke Máté fél kézzel lenyomta a bécsi udvart.

Harry herceg és Meghan Markle a Netflix-szel karöltve dolgozik egy doku-sorozaton

Sokan attól féltek, hogy trash-reality-ben térnének vissza az egykori trónörökösök.