Fotó: MTI

Nyilvánosak a baleset részletei: kiderült, mekkora sebességgel ment L. L. Junior kisfiának gázolója

Vágvölgyi Bálint
2019. november 12. kedd, 09:04
Az autót vezető idős férfi épphogy elindult egy piros lámpától.

Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia, amikor augusztus végén egy autós elgázolta a Füredi úton, Budapesten - tudta meg az Index a balesetről készült műszaki szakértői vélemény alapján.

 

Halálra gázolták L.L. Junior három éves kisfiát

ugytudjuk.hu Gyermeket gázolt halálra szombat este egy autó Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél - közölte a holnapján a rendőrség. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a kereszteződést, a forgalmat a Vezér utcára terelték. A Blikk megtudta, L.L. Junior három éves kisfia szaladt ki az útra.


A fiú és édesanyja egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, de a teljes szakaszon  sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyerek a balesetkor piros lámpánál akart átfutni idősebb testvéréhez az úttest túloldalára, amikor egy arra haladó Opel elgázolta.

 

Az autót egy 76 éves férfi vezette, a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kapott, majd miután zöldre váltott a lámpa, a sofőr normál tempóban indult el. Az indexnek a férfi védője elmondta, a szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel. Azon a szakaszon egyébként 50 km/óra a megengedett sebesség.

 

A szakértő szerint a sofőr intenzív fékezés mellett csak akkor tudta volna elkerülni a balesetet, ha mindössze 34-35 km/órával halad. Hozzátette, az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.”

 

Az autó a baleset idején megfelelő műszaki és közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, az idős férfi pedig kiválóan ismerte azt az útvonalat, ahol a gázolás történt.

 

A BRFK azt közölte, a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás