3 millió forintból rendezett kiállítást a szombathelyi Fidesz elnökségi tagjának felesége a fideszes önkormányzati képviselő iskolájában

Farkas Bazsi 2023-05-03 17:36:00
A tárlat 5 fotón a Szombathelyi Értéktár kincseit mutatta be úgy, hogy az Értéktár Bizottság elnöke nem is tudott róla.

Érték és hagyomány címmel rendeztek időszaki fotókiállítást nemrég, a tárlat a Szombathelyi Értéktár részeit mutatja be a közönség számára - tudósított április 13. cikkében a Fidesz közeli Frisss.hu.

A témát Horváth Soma (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármester dobta be a legutóbbi városi közgyűlésen. Mint azt a politikus elmondta a Sátory Károly (Fidesz-KDNP) vezette Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában állítottak ki néhány fotót, amelyeken a szombathelyi értéktárba választott kincseket mutattak be, mindössze ennyi volt a tárlat.

Erre az azt rendező Női Erőforrás Társaság Egyesület 3 millió forintnyi közpénzt nyert a Hungarikum Bizottságtól.

Amint azt Horváth alpolgármester elmondta, maga a Szombathelyi Értéktár Bizottság elnöke nem is tudott arról, hogy ez a kiállítás egyáltalán meg lett rendezve.

Mennyire van rendben erkölcsileg és morálisan, hogy van a településnek egy Értéktár Bizottsága és nem kérnek engedélyt a bizottságtól egy ilyen kiállítás megrendezésére? - tette fel a kérdést az alpolgármester Sátorynak. A fideszes képviselő azonban nem válaszolt.

Egy címre járnak a levelek

Bár akár legyinthetnénk is, hogy mi az a 3 millió forint. Ám elnézve a “tárlaton” készült fotókat, itt valóban az történt, hogy az iskola folyosójára kifüggesztettek 5 darab képet, és erre ment el a támogatás.

Mint már fentebb írtuk az iskola igazgatója fideszes önkormányzati képviselő. Hogy ez miért fontos, ahhoz érdemes ránézni a Női Erőforrás Társaság Egyesületre is. 

A birosag.hu nyilvántartása szerint az egyesület elnöke Gál-Binger Lívia Erzsébet, aki a szombathelyi Fidesz elnökségi tagjának, Gál Sándornak a felesége.

Az egyesület 2021-ről szóló beszámolója szerint az Európai Unió strukturális alapjaiból, illetve a Kohéziós Alapból 32 millió 761 ezer forint támogatás kapott. Ez az összeg 2020-ban 41 millió 75 ezer forint volt. Az egyesület fő céljai között a női vállalkozók felkarolása, vállalkozói szemlélet, az értékteremtő felelős vállalkozói kultúra terjesztése, fejlesztése a nők körében áll.

Az egyesület működteti a Savaria Család és Karrier Pont a szombathelyi Kossuth Lajos utcában.

A bírósági adatok szerint az egyesület székhelye Szombathelyen, a Széchenyi István utca 1. A. épület 2. emelet 14-en van.

Érdekesség, hogy ugyanerre a címre, vagyis a Széchenyi István utca 1. A. épület 2. emelet 14-re van bejelentve a Vasi Friss Rádió Kft. is. Ez az a cég, amelyik az értéktár kiállításról tudósító Frisss.hu-t is működteti.

A Vasi Friss Rádió Kft. nevével rendre találkoztunk akkor is, amikor a Haladás Sportkomplexumtól közérdekű adatigényléssekkel kértük ki különböző rendezvények bérleti szerződéseit. A Kft. eddig vagy egy tucatszor bérelte ki a Komplexum különböző termeit. Legutóbb Illés Károly születésnapjára a SkyBoxot vették ki.

A cégadatok szerint tehát úgy néz ki, hogy a Gál Sándor ügyvezette Haladás Sportkomplexum egyik legfőbb bérlője, a Vasi Friss Rádió Kft. ugyanazon a címen székel, mint a Gál felesége által elnökölt egyesület. 

Címlapra szerettünk volna egy fotót a kiállításról, de sem az egyesület, nem pedig az iskola Facebook és weboldalán nem találtunk egyetlen fényképet sem. Így a címlapfotó a Reményik Sándor Általános Iskola épületét mutatja, forrás epszti.hu.

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.