3 millió forintból rendezett kiállítást a szombathelyi Fidesz elnökségi tagjának felesége a fideszes önkormányzati képviselő iskolájában

Farkas Bazsi 2023-05-03 17:36:00
A tárlat 5 fotón a Szombathelyi Értéktár kincseit mutatta be úgy, hogy az Értéktár Bizottság elnöke nem is tudott róla.

Érték és hagyomány címmel rendeztek időszaki fotókiállítást nemrég, a tárlat a Szombathelyi Értéktár részeit mutatja be a közönség számára - tudósított április 13. cikkében a Fidesz közeli Frisss.hu.

A témát Horváth Soma (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármester dobta be a legutóbbi városi közgyűlésen. Mint azt a politikus elmondta a Sátory Károly (Fidesz-KDNP) vezette Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában állítottak ki néhány fotót, amelyeken a szombathelyi értéktárba választott kincseket mutattak be, mindössze ennyi volt a tárlat.

Erre az azt rendező Női Erőforrás Társaság Egyesület 3 millió forintnyi közpénzt nyert a Hungarikum Bizottságtól.

Amint azt Horváth alpolgármester elmondta, maga a Szombathelyi Értéktár Bizottság elnöke nem is tudott arról, hogy ez a kiállítás egyáltalán meg lett rendezve.

Mennyire van rendben erkölcsileg és morálisan, hogy van a településnek egy Értéktár Bizottsága és nem kérnek engedélyt a bizottságtól egy ilyen kiállítás megrendezésére? - tette fel a kérdést az alpolgármester Sátorynak. A fideszes képviselő azonban nem válaszolt.

Egy címre járnak a levelek

Bár akár legyinthetnénk is, hogy mi az a 3 millió forint. Ám elnézve a “tárlaton” készült fotókat, itt valóban az történt, hogy az iskola folyosójára kifüggesztettek 5 darab képet, és erre ment el a támogatás.

Mint már fentebb írtuk az iskola igazgatója fideszes önkormányzati képviselő. Hogy ez miért fontos, ahhoz érdemes ránézni a Női Erőforrás Társaság Egyesületre is. 

A birosag.hu nyilvántartása szerint az egyesület elnöke Gál-Binger Lívia Erzsébet, aki a szombathelyi Fidesz elnökségi tagjának, Gál Sándornak a felesége.

Az egyesület 2021-ről szóló beszámolója szerint az Európai Unió strukturális alapjaiból, illetve a Kohéziós Alapból 32 millió 761 ezer forint támogatás kapott. Ez az összeg 2020-ban 41 millió 75 ezer forint volt. Az egyesület fő céljai között a női vállalkozók felkarolása, vállalkozói szemlélet, az értékteremtő felelős vállalkozói kultúra terjesztése, fejlesztése a nők körében áll.

Az egyesület működteti a Savaria Család és Karrier Pont a szombathelyi Kossuth Lajos utcában.

A bírósági adatok szerint az egyesület székhelye Szombathelyen, a Széchenyi István utca 1. A. épület 2. emelet 14-en van.

Érdekesség, hogy ugyanerre a címre, vagyis a Széchenyi István utca 1. A. épület 2. emelet 14-re van bejelentve a Vasi Friss Rádió Kft. is. Ez az a cég, amelyik az értéktár kiállításról tudósító Frisss.hu-t is működteti.

A Vasi Friss Rádió Kft. nevével rendre találkoztunk akkor is, amikor a Haladás Sportkomplexumtól közérdekű adatigényléssekkel kértük ki különböző rendezvények bérleti szerződéseit. A Kft. eddig vagy egy tucatszor bérelte ki a Komplexum különböző termeit. Legutóbb Illés Károly születésnapjára a SkyBoxot vették ki.

A cégadatok szerint tehát úgy néz ki, hogy a Gál Sándor ügyvezette Haladás Sportkomplexum egyik legfőbb bérlője, a Vasi Friss Rádió Kft. ugyanazon a címen székel, mint a Gál felesége által elnökölt egyesület. 

Címlapra szerettünk volna egy fotót a kiállításról, de sem az egyesület, nem pedig az iskola Facebook és weboldalán nem találtunk egyetlen fényképet sem. Így a címlapfotó a Reményik Sándor Általános Iskola épületét mutatja, forrás epszti.hu.

Szólj hozzá!

Határozatban ítéli el a szombathelyi közgyűlés a köznevelési intézményekben kampányolást

A közgyűlés felkéri a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, hogy a jövőben mindent tegyen meg ennek elkerülése érdekében.

Győrújfalu belügyeibe is megpróbált beleszólni Dézsi polgármester

A GyőrPlusz újságba lejárató cikkeket író volt győrújfalui polgármestert küldte be Dézsi testületi ülésre.

Szombathelyi általános iskolában kampányolt a Fidesz

Nemény polgármester úgy tudja, a szülők panaszt tettek a Választási Bizottságnál.

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.