6 millió forintnyi drogot csíptek el egy szombathelyi garázsban

Farkas Bazsi 2024-10-11 11:19:57
Összehangolt akcióban fogták el a Vas vármegyei rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószer-kereskedőket.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Sárvári Rendőrkapitányság nyomozói összehangolt akcióban fogtak el több drogdílert a napokban. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei kopogtattak abban a garázsban, ahol egy 35 éves férfi és 28 éves társa tartózkodott. A két férfi 2024 októberét megelőzően legfőképp Szombathelyen és környékén látták el a viszonteladó drogkereskedőket különböző szerekkel.

A kutatások során a rendőrök, a 35 éves elkövető által bérelt szombathelyi garázsban és a lakcímén lefoglaltak közel 1,5 kg amfetamin tartamú fehér port, több mint 0,5 kg zöld növényi törmeléket és potencianövelő tablettákat, amelyek feketepiaci értéke megközelíti a 6 millió forintot. A nyomozók a helyszíneken nagy összegű pénzt, közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket és a kábítószer terjesztéséhez, valamint adagolásához használt tárgyakat is lefoglaltak.

A két férfit előállították, kihallgatták és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben.

Az összehangolt akciónak és a további nyomozásoknak köszönhetően a bizonyítékok alapján további öt kereskedővel, valamint több fogyasztóval szemben indult büntetőeljárás. Közülük egy kereskedőt vettek őrizetbe a rendőrök, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt - tájékoztattak a rendőrök.

Szólj hozzá!

Budapest, Debrecen és Pannonhalma környékén a legjobb élni 2024-ben

De Győrnek és Szombathelynek sincsen szégyenkezni valója.

Kondora István sárvári polgármester székfoglalójában az interneten hamis nevek mögé bújt várost ócsárlókról beszélt

Máhr Tivadart választották a képviselők alpolgármesternek. A megyei közgyűlés alelnöke pedig nyomott egy szexista megjegyzést.

Költöztetés profikkal

A költözés általában örömteli eseménye életünknek, amely azt jelenti, hogy egy nagy mérföldkövet sikerült megvalósítani. Nagyon sok vidéki ember álma a budapesti élet, illetve sokan vágyódnak a főváros forgatagából nyugalmasabb településekre.

Négy tanácsnok fog dolgozni Szombathelyen ebben a ciklusban

Bokányi Adrienn, Szuhai Viktor, és Németh Ákos mellett Kelemen Krisztián is tanácsnoki kinevezést kapott.

Érdemes időt szánni a weboldal sebességének optimalizálására

Napjainkban az embereknek már nincs türelme kivárni azt, hogy 4-5 másodpercig tartson, mire betölt egy weboldal. Ha túlságosan lassú egy honlap válaszideje, akkor a legtöbben bezárják azt, és jó eséllyel vissza sem térnek oda a későbbiek során.

Egy férfi mutogatta magát a szombathelyi Romkert-sétányon

A kis mutatványának, most nagy következményei lesznek.

Gesztenyés programmal csábít a szombathelyi Fő tér

Lesz sült gesztenye és jó zene. Jövő hétre vésse be mindenki a naptárba.

Kiss Norbert kamionversenyző jövőre is történelmet írna

A hatszoros Európa-bajnok Kiss Norbert a 2025-ös idényben szeretne a kamion Európa-bajnokság történetének legsikeresebb pilótájává válni.

A hírolvasás szórakoztató is lehet

A hírek követését nem mellőzhetjük teljesen az életünkből, hiszen képben kell lennünk bizonyos mértékben a világ történéseivel – az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen formában dolgozzuk fel a különféle forrásokat.

Pénteken tartják a győri alakuló közgyűlést

Napirendi pont lesz az szmsz felülvizsgálata.

Balhé volt egy kőszegi focimeccsen

Az egyik szurkoló ittasan poharakat dobál a pályára, majd az egyik játékost meg is rúgta.

Milyen egy jó riasztórendszer, és miért van rá feltétlenül szükségünk?

Manapság, a világban zajló változások, amiket a híradások is rendszeresen közvetítenek nekünk, arra indítanak bennünket, hogy még a korábbiaknál is jobban megbecsüljük azt, amink van. Ugyanis ha elveszítjük ezeket, ma már sokkal nehezebb lesz pótolni őket.

VIDEÓ - Balesetet okozott egy 33 éves férfi Győrben, majd elsétált a helyszínről

Átsodródott a szemközti sávba és összeütközött az ott szabályosan közlekedő járművel.