Illés Károly: Azt nem tudjuk támogatni, hogy a Haladásra egyetlen ellenzéki politikusnak se legyen rálátása

Farkas Bazsi 2024-09-27 18:42:42
A Fidesz-KDNP leköszönő frakcióvezetője szerint, nem az egyesület önkormányzati támogatásával, hanem a delegált személyek “színezetével” volt problémájuk.

Nem támogatja a szombathelyi Fidesz, hogy 20 millió forintot kapjon az önkormányzat kasszájából a Haladás VSE - címmel publikáltunk tegnap cikket a szombathelyi közgyűlés friss történései kapcsán.

Az előterjesztések szerint ugyanis a Haladás VSE és az önkormányzat szorosabb együttműködésének első lépéseként a város 20 millió forintos támogatást ad a Haladás focinak, ám ennek feltétele, hogy a HVSE-be egy elnökségi tagot (Kovács Előd) és egy felügyelő bizottsági tagot (Czeglédy Csaba) az önkormányzat delegál.

Eddig egyébként semmiféle rálátása nem volt a Haladás gazdasági helyzetére a városvezetésnek, ez utóbbi intézkedés oldaná fel azt, hogy kontroll nélkül kerüljön közpénz az egyesületbe.

Ezt nem támogatta a Fidesz-KDNP frakció. Annak vezetőjét, Illés Károlyt a szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztatón faggatuk, a miértekről.

Mi nem a 20 millió forintos támogatás ellen szavaztunk, csak sajnos hiába kértük, egy napirendi pontban szerepelt a kettő: a támogatás, és a személyi kérdések. Mi azt kifogásoltuk, hogy az ellenzéki képviselők egyike sem lett felterjesztve a HVSE bármely pozíciójának betöltésére - mondta Illés, aki azt is hozzátette, hogy szerinte már korábban kellett volna pénzt adni az egyesületnek, mégpedig a Sportkomplexum építményadójából befolyt összeg mértékének megfelelőt.

Illés Károly szerint a Haladás VSE működésére most is van rálátása a városvezetésnek, szerinte ugyanis egy olyan ember ül a felügyelőbizottságban, aki Nemény Andrással (Éljen Szombathely!) jó kapcsolatot ápol.

Illést egyébként emlékeztettük, hogy a Haladás VSE elnökségébe bármely egyesületi tag jelöltetheti magát, így ha most az önkormányzat nem is delegált közülök senkit, ez még nem jelenti azt, hogy jelöltségük esetén ne lenne lehetőség elnökségi vagy felügyelőbizottsági tagság betöltésére.

A választási eredmény tükrében már, hogy milyen arányban lesz a következő közgyűlésben ellenzéki képviselő, jogos kérés, hogy két pozícióból egyet a Fidesz kapjon meg? - tettük fel a kérdést.

Nem feltétlenül, akár a Mi hazánk képviselője is lehetett volna a jelölt. Mi azt mondtuk, hogy legyen ellenzéki, hogy ne csak a városvezetésnek legyen rálátása a Haladásra - zárt így Illés.

Alszámlára kerül a pénz

Ugyan a Haladás VSE egyelőre még a 2023-as évről szóló beszámolóját sem töltötte fel a birosag.hu-ra, annak ellenére, hogy erre május 31-ig törvényi kötelezettsége van minden civil szervezetnek, a szombathelyi városvezetés gondoskodott arról, hogy maximálisan követhető legyen a közpénz útja. 

Szintén ma hangzott el, a közgyűlés utáni sajtótájékoztatók alkalmával a városvezetéstől, hogy a 20 millió forintos önkormányzati támogatást, a HVSE egy, a labdarúgókhoz delegált bankszámlára utalja át, így az NB III-as csapat verseny feltételeit segíti majd. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.

Ezért éri meg a fotónyomtatás – fotókönyv készítéssel együtt

Akár a fotónyomtatás, akár a fotókönyv elkészítése remek lehetőség arra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, vagy éppen egy maradandó emléket készítsünk. Azonban a fotókönyvvel együtt egy vászonképet is tervezhetünk, amiről még egy kicsit később beszélünk.

A győri Fidesz újabb elképesztő húzása: ellehetetlenítik a város működését

Pintér Bence győri polgármester szerint Fidesz úgy alakítja át a város működtetésének szabályait, mintha egy kistelepülésről beszélnénk, nem pedig egy megyeszékhelyről.

Látványos megjelenés minden rendezvényen: a tökéletes roll-up titkai

A marketing világában egyetlen sikeres rendezvény, kiállítás vagy promóciós esemény sem képzelhető el anélkül, hogy a márkánkat ne képviselnénk egyedi, látványos eszközökkel. Az egyik ilyen hatékony és népszerű megoldás a roll-up, amely egyszerűsége és hordozhatósága miatt ideális megoldást jelent a figyelem felkeltésére.

Zöld Minősítést nyert az AGORA Savaria

A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, akik teljesítik a minimum követelményeket.

Összeverekedtek két szomszéd Szentgotthárdon

A közös udvaron mérkőztek meg.

Rekordot döntött a vonulásra összegyűlt kék vércsék száma a Kárpát-medencében

11 ezer 751 éjszakázó kék vércsét számoltak 49 különböző helyen.

Áldozatsegítő Központ nyílt Győrben

Az áldozatok 20-25 százaléka, vagyis minden negyedik-ötödik ember jut el az áldozatsegítő központokba.

Régi álmunkat válthatjuk valóra egy gondozásmentes kerítés megépítésével

Talán éppen most is azon gondolkodnak páran, hogy miért kell ennyit foglalkozni a kerítések felújításával, javítgatásával. Elképzelhető, hogy akár évente is újra kell csiszolni és festeni. 

Behajtott a vasúti átjáróba a 8-as úton egy külföldi sofőr, letörte a sorompót

A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta.

Harmincegy ország versenyzői érkeznek a szombathelyi Torna-világkupára

A házigazda magyarokat öt férfi és négy női tornász képviseli majd.

Saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a kosárszövetség

A pénteken rajtoló 2024/2025-ös szezontól a saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ).

Kerítésépítéshez válassz gondozásmentes alumíniumot!

A kerítés meghatározó eleme az ingatlanoknak, ezért kialakítására, fenntartására gondot kell fordítani, azonban a hagyományos alapanyagok rendszeres karbantartást igényelnek, ami kevésbé felel meg a mai igényeknek, helyettük az alumínium ajánlott.

20 év, 1000 visszatelepített állat és az 5000. kígyó

Megszületett az újabb generáció a Rákosivipera-védelmi programban.

Több millió forintot csalt el az ügyfelektől egy postavezető

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves nővel szemben, aki postavezetőként több mint 7 millió forintot csalt el az ügyfelektől.

Megtiltják a parkolást a Márton Áron utca egy szakaszán

Kilenc utcában változik meg a forgalmi rend Szombathelyen.

Hogyan tudhatod meg, hogy ki hívott fel telefonon?

Az ismeretlen számokról érkező hívások mindannyiunk számára kellemetlenek lehetnek.

Fellélegezhet a 11-es Huszár úti Waldorf iskola

Egy szülő fizette ki a bérleti díj-tartozást.