Egy kis humán erővel és tartalék anyagok felhasználásával vált alkalmassá a Haladás Sportkomplexum NB I-es női kézilabda meccsek megrendezésére

Farkas Bazsi 2024-08-29 17:06:00
Pődör Zoltán SZKKA vezér korábban arról beszélt, muszáj Sárvárra vinni a hazai pályát, mert a Sportkomplexum semmiképpen sem alkalmas az élvonalra.

Jelen állás szerint azért nem kapunk licencet az NB I-re, mert Nemény András nem enged be minket a Schaeffler Aréna Savariába - ezzel a címmel jelent meg egy közlemény május 13-án a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia weboldalán. 

A cikkben többek között azt írták:

“a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére.” 

Azonban egy ma kézhez kapott az Ugytudjuk.hu által indított közérdekű adatigénylésre kapott válaszból az derül ki, hogy ez így nem teljesen volt igaz.

De még mielőtt erre rátérnénk érdemes feleleveníteni, hogy hogyan jutott mégis vissza az SZKKA a Sportkomplexum csarnokába élvonalbeli meccseket játszani.

A klub május 21-én jelentette be, hogy Sárvárra viszik a hazai pályát. Azonban mint utólag kiderítettük bejelentés volt, szerződés azonban nem született a felek között. 

Ezt követően a május végén tartott szombathelyi közgyűlés arról döntött, hogy az SZKKA ingyen használhatja az Aréna Savariát, bérleti díjat nem, ám a biztonsági szolgálatot és a takarítást a klubnak kell fizetnie. 

Aztán augusztus 6-án újabb írás jelent meg a kézilabda csapat weboldalán “A Haladás Sportkomplexum csarnoka is alkalmas már az NB I-re” címmel. Kiderült, az Aréna Savaria járulékos költségei 1 millió forintba kerülnek, ezt pedig a csapat nem tudja kigazdálkodni, így mégis alkalmas lett a Sportkomplexum csarnoka az élvonalbeli kézilabdára.

Na, de mi történt május 13. és augusztus 6. között, amikor is alkalmatlanból egyszer csak alkalmassá avanzsált a Haladás csarnok NB 1-es kézilabda mérkőzések megrendezésére. 

Mindenki kapaszkodjon meg: szinte semmi!

Szerkesztőségünk a következő közérdekű adatigénylést küldte el a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek:

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, azokat a szerződéseket, amelyeket a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft., annak érdekében kötött meg, hogy a komplexum pályáját úgy fejleszék, hogy az alkalmas legyen a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 2024/2025-ös idényben játszandó, NB I-es meccseinek rendezésére.

Gál Sándor ügyvezető az alábbi választ küldte el:

A Haladás Sportkomplexum nem kötött szerződést a közérdekű adatigénylésében jelölt tárgyban. A Haladás Sportkomplexum a kézilabda pályát saját humán erőforrással, tartalékanyagok felhasználásával tette alkalmassá NB I-es kézilabda mérkőzések lejátszására.

Vagyis úgy néz ki az egész ügy semmi másra nem volt alkalmas, mint arra, hogy a kampányidőszakban - hiszen Pődör Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben jelöltette magát önkormányzati képviselőnek - megpróbálják lejáratni a szombathelyi városvezetést, és úgy beállítani Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármestert, mint aki szándékosan akarja gátolni a frissen NB 1-be jutott kézilabda csapat további sikereit azzal, hogy nem biztosít termet a sportolók számára.

Egyébként jelenleg úgy néz ki, hogy jó ideig nem lehet használni a Sportkomplexum pályáját, mivel a parketta alkalmatlanná vált sportolásra. 

Kedden küldtük el kérdéseinket a témában az ügyvezetőnek, ám választ eddig nem kaptunk. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.