Mindössze 5000 forinttal zárta a tavalyi évet az Asztalkő Fesztivált rendező Kőszeghegyaljáért Egyesület

Farkas Bazsi 2024-08-26 08:00:00
Pótolta hiányosságát, és közzétette az elmúlt évek mérlegeit a Balázsy Péter által elnökölt két egyesület.

Két, Balázsy Péter által elnökölt egyesület sem tesz eleget törvényi kötelezettségének - írtuk június végén megjelent cikkünkben

A két egyesület pedig az Asztalkő Fesztivált rendező Kőszeghegyaljáért Egyesület, illetve a Vas megyei önkormányzat mellett dolgozó Vas Megyéért Egyesület.

Fotó: Asztalkő Fesztivál Facebook-oldal

Kőszeghegyaljáért Egyesületet 2022-ben alapították. Júniusban pedig még sem a 2022-es, sem pedig a 2023-as évről nem adtak közzé beszámolási dokumentumokat. 

A Vas Megyéért Egyesületet 1997-ben hozták létre, aztán 2021-ben Balázsy Péter, a megyei önkormányzat jegyzője “támasztotta fel”. Ez az egyesület működteti a vasmegye.hu weboldalt, és a hozzá kapcsolódó Facebook-oldalt is. De például ez az egyesület szokta megrendezni a megyebált, és odaadományozni az év embere címet is.

Korábbi cikkünk megjelenésekor a 2018-as évről szóló beszámoló volt, a legfrissebben elérhető adat. Aztán július 3-án és 5-én felkerült a birosag.hu-ra az elmúlt évek korábban elmaradt beszámolója is. Összesen öt darab.

A 2023-as évben 282 ezer forinttal zárt a szervezet. Ez mindenképpen jobb volt, mint 2022-ben, amikor is 2000 forint mínusszal zártak. Az egyesületnél tagdíjak, adományok nem voltak tavaly, egyéb bevételekből 300 ezer forintot jelöltek meg.

Ennél is szerényebben zárt a Kőszeghegyaljáért Egyesület. Az ebben az évben a többnapos Asztalkő Fesztivált szervező egyesület 2023-ban mindössze 5 ezer forintot tudhatott a kasszában. 10 ezer forint folyt be tagdíjakból, de ennek a felét ki is kellett fizetnie a szervezetnek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.

Eső után köpönyeg

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést.