Hende Csaba Felsőcsatáron járt

Farkas Bazsi 2024-08-21 07:51:12
Na nem azért, hogy megnézze a rottyon lévő gyermeküdülőt, hanem azért, hogy új kenyeret majszoljon.

Augusztus 20. Felsőcsatáron mindig kettős ünnep. Egyrészt ekkor van a község hagyományos Szent István napi búcsúja  másrészt pedig az államalapításra emlékezve nemzeti ünnepünk is e napon van. Köszönöm a kedves meghívást, örülök,hogy együtt ünnepelhettünk! - írta tegnapi posztjában Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője.

A múlt héten leveleztünk a képviselővel a gyermeküdülővel kapcsolatban. 

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldala

Mint ismeretes a létesítményt 2 éve, annak rossz állapota miatt, be kellett zárni. Azóta nem tud üdülni vágyó gyerekeket fogadni, ehhez teljes felújításra lenne szükség. Az épület a szombathelyi önkormányzat tulajdona, ám közigazgatásilag Felsőcsatárhoz tartozik, így pénzért is csak közösen tudnának pályázni a települések vezetői.

Mivel Felsőcsatár és Szombathely parlamenti képviselője is Hende Csaba, így azt kérdeztük a politikustól, hogy ismert-e előtte az üdülő sorsa, és tud-e bármiféle kormányzati finanszírozást lobbozni a felújításra.

A képviselő válaszában azt írta, hogy az önkormányzat részéről soha senki nem keresett meg, hogy ez ügyben véleményét, javaslatát, netán bárminemű segítségét kérje.

Nos, ha máshonnan nem, hát Hende levelünkből tájékozódhatott, így ha már augusztus 20-án Felsőcsatáron járt, akár az épületet is megtekinthette volna. De nem tette. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.

Eső után köpönyeg

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést.

Egy 33 éves férfit fogtak el a rendőrök Győrszabadhegyen, aki engedély nélkül vitt el Pannonhalmáról egy gépkocsit

Érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a kábítószer-gyorstesztje is pozitív eredményt mutatott.