Kondora polgármester elismerte, hogy nincs meg a pénz a sótonyi körforgalom megépítésére

Farkas Bazsi 2024-08-19 11:53:21
Még forrást kell találni a kivitelezésre - írta Facebook-oldalán.

Néhány napja írtunk a 84150-es számú út sótonyi kereszteződéséről. Ez az az útszakasz, ahol 2022 márciusában 6 politikus jelent meg és bejelentették, hogy hamarosan körforgalommá építik át, ez pedig biztonságosabbá fogja tenni a közlekedést.

"Örömmel jelentem be, hogy 705 millió forintból a Tesco – körforgalomtól a Sótonyi úti kereszteződésig megújul az útburkolat. Ott pedig megépül a körforgalom. Bízom abban, hogy ez hozzá tud járulni a biztonságos közlekedéshez. A jövőben is azon leszünk, hogy folytatódjanak a fejlesztések, hiszen a városnak előre kell menni nem hátra!" – jelentette akkor ki Ágh Péter (Fidesz-KDNP) a körzet parlamenti képviselője.

Fotó: Sárvár Lendületben Facebook-oldal

A bejelentéskor Kondora Bálint (Fidesz-KDNP) a megyei önkormányzat alelnöke azt mondta, hogy a Top Plusz területfejlesztési program terhére történik majd a fejlesztés.

A Top Plusz az a program, ami az eu-s pénzek lehívását, majd azok elköltését koordinálja a 2021 és 2027-es uniós pénzügyi ciklusban. Az való igaz, hogy a korábbi ciklusban is megkapta az unió támogatás Magyarország, és a jelenlegiben is megvolt az elvi támogatás, azonban pénz nem érkezett. 2022 decemberében pedig a jogállamisági problémákra hivatkozva az EU befagyasztotta a magyaroknak járó pénzeket. 

Vagyis a bejelentés idején ugyan a döntés a pénz elköltéséről megszületett, de maga a pénz nem állt rendelkezésre. 

Kondora István (Fidesz-KDNP) Sárvár polgármestere is erről írt, legutóbbi Facebook-bejegyzésében:

“(...)a bejelentéskor a körfogalommal kapcsolatos támogatói döntés megszületett a TOP Plusz programban. Az EU egy ezt követő döntése miatt, miszerint fejlett járásokban nem támogatnak útfejlesztéseket (így később, az EU-val történő megegyezés esetén sem fizetik ki) a megvalósítás ellehetetlenült. A támogatás tehát megvolt, a feltételek utólagos, fairnek aligha nevezhető módosítása miatt új helyzet alakult ki.”

A polgármester azzal folytatja, hogy most kormányzati forrást próbálnak meg bevonni az útépítésbe.

“A projekt egyik fele, az út Tesco és a kereszteződés közötti szakasza már így épült meg, a körfogalom tervezésére irányuló közbeszerzést pedig újra kiírták, ahogy erről Ágh Péter képviselő úr tájékoztatott is a napokban. 

Miután a tervek elkészültek, még forrást kell találni a kivitelezésre is, majd ezután indulhat az építkezés.”

Ezzel tehát maga a polgármester is elismerte, hogy nincsen meg a fedezet a körforgalom megépítésére. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.

Eső után köpönyeg

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést.

Egy 33 éves férfit fogtak el a rendőrök Győrszabadhegyen, aki engedély nélkül vitt el Pannonhalmáról egy gépkocsit

Érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a kábítószer-gyorstesztje is pozitív eredményt mutatott.