Bár elkaszálták Körmend egyik legjobban promózott beruházását, a polgármester erről mélyen hallgat

Farkas Bazsi 2024-08-14 17:32:09
Egyelőre nem lesz új kosárlabda csarnoka a városnak.

(...) a Kormány 2024. május 22. napi ülésén 6. napirendi pont alatt tárgyalta az egyes magasépítési beruházások megvalósításáról szóló előterjesztést, amely már nem tartalmazta a tárgyi beruházás forrásbiztosítását a Gazdasági Kabinet döntése alapján - áll az uniós közbeszerzési értesítőben, amelyet nemrég a Nyugat.hu szúrt ki.

2020 novemberében még arról volt szó, hogy a meglévő sportcsarnokot bővíthetik Körmenden. Ennek előkészítésére 70 millió forintot kapott az önkormányzat.

Aztán az előkészítés közben derült ki, hogy a jelenlegi csarnokot nem lehet tovább bővíteni, ebben az esetben ugyanis nem lenne elég parkolóhely, ez pedig megakasztotta a projektet.

2021 novemberében aztán újabb kormányhatározat született mely szerint a kormány 210 millió 690 ezer 100 forintot különített el az új csarnok tervezésére, amit a Rákóczi úti Shell benzinkút mögé álmodtak meg.

Az előkészítést legkésőbb 2022. március 31-ig be kellett fejeznie az önkormányzatnak. 

2023-ban ki is írták a közbeszerzést, majd aztán 2024 augusztus 9-én megjelent a visszavonó határozat az értesítésben. Az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítése, minden engedélyezési eljárás lefolytatása és az engedélyek megszerzése a közbeszerzésen győztes cég feladata lett volna. 

A jóváhagyási tervdokumentáció szerint a sportcsarnok épületében (nettó szintterület: 10265 m2) sportolói és közönségforgalmi konditerem is helyet kap. „A csarnoképülethez kapcsolódik, de külön egységként kezelhető edzőközpontban (nettó szintterület: 4087 m2) utánpótlásnevelési céllal kosárlabda, vívás, birkózás részére készülnek edzőpályák és öltözők, minimális lelátózónákkal, kiegészítőhelyiségekkel. A fogadóépület (nettó szintterület:707 m2) melletti szabadtéren szabadidős-tevékenység részére alkalmas két kosárlabdapálya tervezett streetball vagy 3x3 kosárlabda részére. A pályához kisméretű öltöző is tartozik. A pályák mellett street workout edzőgépek telepítése is tervezett" – olvasható a dokumentumban.

Három nappal ezelőtt írtunk emailt Bebes Istvánnak (Fidesz-KDNP) Körmend leköszőnő polgármesterének. Ebben többek között azt kérdeztük, hogy: 

Mikor értesült a döntésről? 
Milyen eszközök vannak a körmendi városvezetés kezében, hogy a projekt mégis megvalósulhasson? 
Tett-e már lépést annak érdekében, hogy megtudja miért nem ad pénzt a kormány az általuk ígért csarnokra?

Cikkünk megjelenésséig azonban nem jött válasz.

Megjelent azonban egy rövid összegző írás Bebes polgármesterként eltöltött 22 évéről a Vas Népében. Bebes ebben sem beszél a sportcsarnok pénzének lehúzásáról, a kastélyt azonban szóba hozta:

"Kár, hogy a kastély fejlesztését a gazdasági helyzet alaposan behatárolta, de ez egy ilyen időszak: nem a bővítés, hanem a szinten tartás idejét éljük."

Hogy a sportcsarnokkal kapcsolatban mikor szólal meg végre a polgármester, azt kíváncsian várjuk.

Szólj hozzá!

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.

Eső után köpönyeg

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést.

Egy 33 éves férfit fogtak el a rendőrök Győrszabadhegyen, aki engedély nélkül vitt el Pannonhalmáról egy gépkocsit

Érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a kábítószer-gyorstesztje is pozitív eredményt mutatott.