A sárvári közmédia ügyvezetője szerint úgy is tudnak kiegyensúlyozottak lenni, hogy a sárvári polgármester menye is náluk dolgozik

Farkas Bazsi 2024-08-01 17:16:19
Erős családi kapcsolatok szövik át a Sárvári Média Nonprofit Kft.-t.

Komolyan nőttek a sárvári önkormányzati cégvezetők fizetései - írtuk korábbi cikkünkben. Fonyó Robertának, a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének bére például 538 ezer 200 forintos bérét június 1-től 910 ezer forintra emelték. 

Miközben egyébként 2023-ban a cégnek 45 millió 254 ezer forintos önkormányzati támogatást nyújtott a képviselő-testület.

Sárvári Média Nonprofit Kft. elég sokrétű, a sárvári médiát centralizáló cég. Ez a Kft. üzemelteti ugyanis a Sárvári Televíziót, a Sárvár Rádiót, kiadója az önkormányzati lapnak, a Sárvári Hírlapnak, üzemelteti a sárvári önkormányzat hivatalos weboldalát, a sarvarvaros.hu-t, valamint az ehhez kapcsolt Facebook-oldalt, a Sárvár Lendületbent.

Ez utóbbi egyébként nagyobb prioritást élvez, mind a kéthetente megjelenő, minden sárvári postaládába bekerülő önkormányzati lap. Fonyó ugyanis utóbbit nemrég áldozta be az előbbiért, és mondott le a lap felelős szerkesztői állásáról a Facebook admin feladatok ellátásának javára.

A polgármester menye a sárvári köztévében

Komoly családi összefonódásokra lettünk figyelmesek a Sárvári Televízió weblapját böngészve, ahol az Impresszumban az ügyvezető férje, és fia, Kondora István (Fidesz-KDNP) sárvári polgármester menye is a dolgozóik névjegyzékében található.

De a Sárvári Média Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának egyik tagja és a szerkesztőség egyik szerkesztő-riportere között rokoni szálat véltünk felfedezni. 

Hogy tisztán lássunk, Fonyóhoz fordultunk, aki válaszában megerősítette, hogy valóban férje a cég egyik operatőr-vágója. Ám azt is hozzátette, hogy a férfi 20 éve áll kapcsolatban a tévével, jelenleg pedig mint vállalkozó dolgozik.

Az ügyvezető fia diákként néhány éve segítette a feladatellátást, levelünk után frissítették az impresszumot és kikerült onnan a neve.

Kondora polgármester menyével kapcsolatban leszögezte, hogy 15 éve dolgozik a cégnél, a közös munka még akkor kezdődött el, amikor nem volt családi kapcsolatban a város első emberének fiával, Kondora Bálinttal, aki egyébként a Fidesz-KDNP színeiben a megyei közgyűlés alelnöke.

“A családi-állapot változása nem befolyásolja a munkaviszonyát” - hangsúlyozta a cégvezető.

Levelében nem tagadta, hogy a náluk dolgozó szerkesztő-riporter és a felügyelőbizottság egyik tagja férj és feleség kapcsolatban van, ám azt is hozzátette, hogy az asszony vállalkozóként vesz részt a műsorkészítésben.

Válaszában az ügyvezető fontosnak tartotta még megjegyezni, hogy a Sárvári Média Nonprofit Kft.-nél 15 fő vesz részt a műsorkészítésben.

Valamint, hogy a Sárvári Média Nonprofit Kft. naprakészen, kiegyensúlyozottan tájékoztatja a lakosságot a helyi eseményekről.

A Sárvári Televízió bejelentés alapján működő helyi kereskedelmi lineális audiovizuális médiaszolgáltatás - zárt így a Fonyó levele. Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy mivel a sárvári tévé komoly közpénz támogatásból működik, valamint a cég tulajdonosa is a hely önkormányzat, így ugyan lehet, hogy kategóriáját tekintve keresekdelmi csatornának minősül, ám finanszírozását és tulajdonosi hátterét tekintve egyértelmű, hogy közmédiának minősül. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.