Lenkai Nóra bevitte a politikát az ELTÉ-re és szelektál a szerkesztőségek között

Farkas Bazsi 2024-07-29 17:10:50
Pénteken olyan sajtótájékoztatót tartott a SEK, amelyre szerkesztőségünk nem kapott meghívást.

Folyamatosan emelkedik a hallgatói létszám az ELTE Savaria Egyetemi Központban: az idei felvételi eljárásban 8,5 százalékkal többen jutottak be az egyes szakokra. Legtöbben pedagógusképzésekre jelentkeztek, de változatlanul népszerű volt a pszichológia, a gépészmérnöki szak, és sokakat vonzott az újdonságként indított óvodapedagógusi képzés is. Az eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be a campus vezetői - írta tudósításában a Savaria Fórum.

A múlt héten pénteken tartott tájékoztatót az egyetem, és annak helyi vezetője, Lenkai Nóra. Az eseményre minden helyi szerkesztőség meghívást kapott, kivéve az Ugytudjuk.hu.

Lenkai a Fidesz-KDNP színeiben indult az idei önkormányzati választáson, szerkeszőségünkkel pedig már a kampány ideje alatt is mostohán bánt. Amikor élőszóban tettünk fel neki kérdéseket, akkor hárított, amikor pedig kérésének megfelelően írásban küldtük el azokat, akkor nem érkezett válasz. Lenkait egyébként jelenleg sem tudjuk felhívni telefonon, mivel letiltotta a hívásainkat.

Mivel eddig nem fordult elő olyan, hogy a szombathelyi egyetemtől egy szerkesztőség azért ne kapjon meghívót, mert annak vezetője valamiért nem szimpatizál annak munkájával, írásban kérdeztük meg, hogy miért nem hívtak meg minket.

Gaspari Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektori kabinet munkatársa válaszában a miért nem adott magyarázatot, azonban elküldte írásban a tájékoztató sajtóanyagát.

Lenkai június 9-én 64,92% - 30,28% arányban alulmaradt Nemény Andrással (Éljen Szombathely!) szemben, azóta pedig nem nyilvánult meg tiszavirág életű politikai karrierjével kapcsolatban.

Nagyvalószínűséggel azért nem hívta meg az Ugytudjuk.hu-t, mert Lenkai biztos volt abban, hogy a választási eredményekkel kapcsolatban is kérdezni fogjuk, ahogy azt a Nyugat.hu meg is tette, ám Lenkai azzal hárított, hogy ő ott és akkor csakis a felvételi eredményekkel kapcsolatban tart tájékoztatót.

A most kialakult helyzetet Lenkai maga teremtette akkor, amikor elindult a politikusi pályán. A kérdés persze adja magát, hogy mit szól mindehhez az ELTE vezetője, ám a helyzet az, hogy Borhy László, az ELTE rektora maga is azok között az aláírók között volt, akik februárban egy nyílt levélben “kérték fel” Lenkait arra, hogy legyen a kormánypártok szombathelyi polgármesterjelöltje.

Szomorúnak tartjuk, hogy az ELTE azért rekeszt ki szerkesztőségeket a felsőoktatásról szóló tájékoztatókról, mert vezetőit megcsapta a politika szele. Arre a fideszes módszerre pedig egyből vevők voltak, amelynek gyakorlata szerint el kell némítani a velük szemben kritikát megfogalmazó hangokat.

Emailben küldtünk kérdéseket Lekainak, aki cikkünk megjelenésééig nem küldött válaszokat.

Értesüléseink szerint egyébként a módszer miatt több ELTÉ-s dolgozó is kifogást emelt, és jelezték, hogy nem jó az az irány, amit Lenkai a kirekesztéssel elkezdett.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.