Várni kell még a “nagy Hali-ból” érkezett játékosok bemutatkozására

Farkas Bazsi 2024-07-24 09:40:41
Sopronban kezdi meg az NB III-as bajnokságot a Haladás VSE, azonban rutinus játékos egyelőre nem tud pályára lépni.

Tarján Patrik, Szakály Attila, és Jancsó András is a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatának tagja volt az elmúlt szezonban. Nem egyszer számoltunk be róla, hogy az együttest működtető cég, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. anyagi gondjai miatt csődbe ment, a játékosok pedig a Haladás VSE-hez szerződtek. Sokáig úgy volt, hogy a HVSE csupán a megyei első osztályban indulhat el, azonban végül - pont a Szombathelyi Haladás indulásának visszamondása miatt - a dolgok úgy alakultak, hogy mégis a harmadosztályban szerepelhet a csapat.

Az első bajnoki mérkőzést most vasárnap 17:30-kor Sopronban vívja a Haladás. Azonban az NB II-ben már rutint szerző játékosok egyelőre nem léphetnek pályára. A három labdarúgó június 30-án bontotta fel a szerződését a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft.-vel, így még nem járt le a szabály által előírt 30 napos várakozási idő - írja a csapat weblapja.

Fotó: haladasvse.hu

"Sajnálom, hogy a három játékosra az első játéknapon nem számíthatunk. Ugyan rövid idő állt a rendelkezésünkre a felkészülésre, de így sem keresünk kifogásokat. Nyerni akarunk a nyitányon, és ez így lesz a további 29 fordulóban is. A lényeg, hogy a srácok próbálják meg a maximumot nyújtani már Sopronban is" – fogalmazott a haladasvse.hu-nak Szenczi Imre, szakmai vezető.

Továbbra sincs beszámolója a Haladás VSE-nek

“Anyagi gondokkal küzd a Haladás VSE?” - írta tegnap a kormánypárt közeli Vaol.hu. Arról, hogy a Haladás VSE anyagi gondokkal küzd az Ugytudjuk.hu már tavaly júniusban cikket közölt “Megszűnhet a Haladás VSE? 285 millió forintos mínusszal zárt az egyesület” címmel. Sőt, azóta arról is be kellett számolnunk, hogy az egyesület alkalmazottai volt, hogy három hónapja nem kaptak fizetést.

Érdekes, hogy a Vas Népe pont most kezdett el foglalkozni a témával, amikor a labdarúgás miatt a szokásosnál nagyobb figyelem vetül a HVSE-re, és egyfajta optimizmus kezd kialakulni a szurkolókban.

Ugyanakkor tény az is, hogy a sportegyesület komoly állami támogatásból működik. Mivel kiemelt egyesület a HVSE, így működésre 250 millió forintot kapnak a központi költségvetésből, további 293 millió 400 ezer forintot pedig a Sportkomplexum fenntartására kapott a klub.

Hogy milyen évet zárt 2023-ban a Haladás VSE azt egyelőre nem lehet tudni, mivel az egyesületi beszámoló nem került fel a birosag.hu-ra. Ennek az az oka, hogy a szervezet nem tartotta meg a mérleg elfogadó küldöttgyűlését, ezt pedig az elnökség tudná összehívni, ha akarná. 

Az önkormányzat tehát hiába akarja segíteni a helyi labdarúgást, ha a Haladás VSE elnöksége, Homlok Zsolt elnök, és Szántó Erzsébet elnökségi tagokkal a soraikban, nem hívja össze a küldöttgyűlést.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.