Nettó 939 millió forintért árulják a szombathelyi Nagyszállót

Farkas Bazsi 2024-07-16 06:55:40
Az épület hasznosítására különösebb előírás nincsen, a külső megjelenésén azonban nem lehet változtatni.

Idén februárban írtunk róla, hogy kikerült az eladó tábla a szombathelyi Nagyszállóra. Már akkor érdeklődtünk azután, hogy mennyi is az épület vételára, ám akkor azt a választ kaptuk, hogy egyelőre még az eladó szondázza a piacot, így vételárral nem tudnak szolgálni.

Mára azonban megszületett az irányár, ami 939 millió forint + ÁFA.

Érdeklődésünkre megtudtuk, hogy az épületre különösebb szabályozás nem vonatkozik, így akár újra hotelként is üzemelhet, vagy akár lakásokat is ki lehet benne alakítani. A mostani homlokzatot azonban meg kell őrizni az átépítéskor.

5 éve került új tulajdonoshoz az épület

Nem sokkal 2019-es önkormányzati választások után árverést írt ki a Nagyszálló épületének végrehajtója az ING Zrt. A pályázati felhívás szerint az épület nettó 420 millió forintot ért, az adásvételi minimálárat viszont csupán 355 millió forintban határozták meg. 

A Krosnow Property Kft., ennél sokkal magasabb vételárat, bruttó 597 millió 408 ezer forintot ajánlott érte. 

 A szombathelyi önkormányzatnak elővásárlási joga volt, ám ezzel akkor nem élt a testület. Amennyiben most lesz érdeklődő a szállóra, a közgyűlésnek ismét döntenie kell arról, hogy él-e az elővásárlási jogával, ami azt jelenti, hogy a potenciális vevő által megajánlott vételárat kell kifizetnie az önkormányzatnak. A közel milliárdos vételárat elnézve, kicsi esélyt látunk arra, hogy ez bekövetkezne. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ökölharc volt egy szombathelyi lakásban

Súlyos testi sérülést szenvedett a sértett.

LMP: Akkumulátorgyarmat után akkuhulladék-feldolgozó lehet Magyarország

A zöldpárt szerint kormány ahelyett, hogy megerősítené a környezetvédelmi hatóságot, újabb veszélyes üzemeket szabadít az országra.

Vádat emeltek a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben

Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő is a vádlottak között.

Plasztik kártya nyomtatás: hasznos tudnivalók, felhasználási lehetőségek

A médiában is sokat hallhatunk róla, hogy a modern üzleti világban a plasztik kártyák széles körű alkalmazása egyre elterjedtebbé válik. Legyen szó ügyfélhűség programokról, beléptetőrendszerekről vagy akár személyazonosítás céljából történő felhasználásról, igen széles a paletta.

Elkezdte a felkészülést az új idényre a Győri Audi ETO KC

A következő három-négy hétre vonatkozóan az a cél, hogy az új játékosok beépüljenek az együttesbe.

Lefejelte idős apósát egy jánosházi férfi

Bíróság dönt az elkövető sorsáról.

Fátyolfelhős csütörtök vár ránk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Ipari kapuk az energiahatékonyságért

Ha valakinek tippelnie kellene, hogy egy ipari létesítmény mely pontján lehet komoly energiamegtakarítást elérni, bizonyára elsőre nem az ipari kapu jutna az eszébe.

Hende Csaba Felsőcsatáron járt

Na nem azért, hogy megnézze a rottyon lévő gyermeküdülőt, hanem azért, hogy új kenyeret majszoljon.

Mi alapján válasszuk ki a festékanyagot a nyomtatónkhoz?

Az elmúlt években számos olyan jelenségre, tendenciára lehettünk figyelmesek, melyekre korábban nem volt példa. Ezek közé tartozik többek között a digitalizáció is, ami azt jelenti, hogy sok feladatot, folyamatot teljes egészében digitálisan, az okoseszközök használatával végzünk el.

Tippek tapasztalt kamionsofőröktől kezdőknek

Ez a hivatás nem egyszerűen csak egy munka, erre születni kell – hallottuk már néhány kamionostól, és valóban van benne valami, mert igen nagy szükség van a talpraesettségre és az alkalmazkodóképességre, ha vérbeli kamionos szeretnél lenni.

Így épül fel a szemlencse és így vigyázhatunk rá helyes táplálkozással

A szemlencse az emberi szem egyik legfontosabb része, hisz segít fókuszálni a beérkező fényt a retinára, hogy éles képet láthassunk.

Országos ipartörténeti konferenciát tartanak Győrben

Az eseményt a Győri Ipartörténeti Alapítvány szervezi.

Férfias örömök a négy fal között

Az emberekben erős a kívánság és a törekvés afelé, hogy örömöt, boldogságot tudjanak átélni. A sokféle motiváció közül, ami mozgat bennünket, ez az egyik legintenzívebb késztetés, amely ráadásul az életünk szinte minden frontján megjelenik.