Jövő héten kerül a Haladás VSE elnöksége elé az önkormányzattal közös cég alapításának szándéknyilatkozata

Farkas Bazsi 2024-07-04 17:14:02
A Sportiskolába nem szeretnének integrálódni.

1%-os tulajdonrész átadásával a Szombathelyi Sportiskolához kerülhet a Haladás VSE versenyeztetési joga, ezzel pedig megnyílna az út az előtt, hogy egy új, önkormányzati többségű gazdasági társaság csapatot indítson a labdarúgó megyei első osztályban, ami a megfelelő támogatást élvezve NB III-ba, majd aztán NB II-be juthatna - hangzott el azon a szurkolói ankéton, amit egy hete a szombathelyi városházán tartottak.

Mint köztudott, a Haladás NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. a csőd felé megy, több százmilliós tartozás halmozott fel a cég, és bár a pályán elért eredmény alapján jogosultak lennének az NB II-es indulásra, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől végül nem kaptam licencet.

Az önkormányzat ekkor vette a vállára a szombathelyi foci megmentését, amellyel kapcsolatban a legfrissebb fejleményeket a területtel megbízott önkormányzati képviselő Czeglédy Csaba (független) osztotta meg a legfrissebb fejleményeket szerkesztőségünkkel.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az ankét után levelet írt a Haladás VSE elnökségének, amelyben vázolta nekik az ott elhangzottakat és kérte, hogy 1%-os tulajdonrészt fogadjanak be a Sportiskolából, ezzel pedig nyíljon meg az út az előtt, hogy a HVSE átadhassa az indulási jogot. Szántó Erzsébet, klubmenedzser válaszában azt írta, hogy elhamarkodott és felesleges lépés lenne, és nem élnének vele, azonban az önkormányzati többségű tulajdonú közös futball kft alapításával egyetértenek, az erről szóló szándéknyilatkozat elfogadását jövő héten az elnökség elé viszik - mondta Czeglédy.

A HVSE elnökségi ülésén az önkormányzat arról szóló döntést is szeretne, hogy a labdarúgó szakosztálynak legyen külön bankszámlája, ahová az önkormányzat erről szóló döntés esetén a támogatást tudná folyósítani. Ezen felül szeretnénk, ha az önkormányzat által delegált egy-egy személy az elnökség, illetve a felügyelő-bizottság tagja lehetne. Ha a folyamat elindul, akkor a decemberi bajnoki szünetben át is kerülhetne a HVSE-től a közös labdarúgó kft-be a megye 1-es indulási jog.

Vagyis az önkormányzati cég átveszi a Haladás VSE által indított megye 1-es csapat versenyeztetését, ez lehetséges?

Igen. A csapat marad ugyanaz, csak a versenyeztető jogi személy fog változni. Amennyiben a Haladás VSE elnöksége a következő ülésen úgy dönt, hogy a szakosztály nyithat külön bankszámlát, delegálhatnak elnökségi tagot és felügyelő bizottsági tagot, az önkormányzat meg tudja alapítani a focicsapatot üzemeltető céget és ebbe beszáll a HVSE, valamint az Akadémia is, akkor ez járható lesz.

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk három meghatározó Haladás játékos került  a HVSE-hez. Arról lehetett hallani, hogy igen csak komoly fizetések voltak a Kft-nél. Hogyan tud ennek eleget tenni az egyesület?

Egyeztetve polgármester úrral azt tudom mondani, hogy a cél az, hogy mihamarabb legalább NB III-as csapata legyen Szombathelynek. Ennek megfelelően minden észszerű támogatást megadunk mind az Akadémiának, mind pedig a Haladás VSE-nek, nyilván az önkormányzat anyagi lehetőségeinek keretei között.

Mindez nem csak a szurkolók, hanem az utánpótlás csapatokban focizó sok száz gyermek és fiatal jövőképe miatt is fontos. Az önkormányzatnak feladata az elősegíteni, támogatni, hogy minél több gyermek, fiatal rendszeresen sportoljon. Lehet a focit szeretni vagy nem szeretni, de ettől még tény, hogy ez vonza be a legtöbb gyermeket, fiatalt a sport világába.

Szakmai dolgokról mit lehet tudni?

A HVSE szakmai vezetője, a csapat edzője, Szenci Imre volt megbeszélésen polgármester úrnál és igen jó benyomást tett rá. Én is azt gondolom, ahogyan eddig, ezután is jó kezekben lesz nála a csapat. A már bejelentett játékosok komoly erősítést jelentenek a megyei 1-ben. Beszélve az edzővel azt gondolom, hogy maximum még 1-2 játékos érkezésére lehet számítani.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.