Június második felére ígérték, de még mindig nem javították meg a kőszegi Gyöngyös utca beszakadt részét

Farkas Bazsi 2024-07-01 07:16:38
Úgy néz ki, garanciában csak a beszakadt kis területet foltozzák újra az alig egy éve 105 millió forintért felújított úton.

Az aszfaltburkolat garanciális javítását, más a kivitelező más javítási munkálatokkal egyidejűleg, 2024 június hónap második felében vállalta - írta még június elején megkeresésünkre Básthy Béla (Fidesz-KDNP) kőszegi polgármester, amikor azután érdeklődtünk, hogy mikor állíthatják helyre a beszakadt Gyöngyös utcát.

Tegnap, június utolsó napján jártunk kint a helyszínen, akkor ez a kép fogadott minket.

Fotó: Farkas Bazsi

Azt látni, hogy a beszakadt rész körül felvágták az aszfaltot, így valószínű csakis ezen a területen fognak friss útburkolatot teríteni. Pedig a Gyöngyös utca felújítása alig egy éve készült el. 223 méteren, 6,2 méter szélességben újult meg a burkolat. A felújításra 104 millió 600 ezer forint közpénzt költöttek el.

A tender győztese egyébként a Bit-Ép Kft. volt.

Az általunk átnézett közbeszerzési dokumentumokban az áll, hogy:

A garanciális és jótállási időszak tartamán belül bármely a Megrendelő által felismert hiba Vállalkozó általi orvoslásának megkezdési időpontja, a bejelentést követően (minimum 1, maximum 5 munkanap).

Korábbi cikkünk kapcsán több helyi is jelezte, hogy már idén januárban lehetett látni repedéseket a tavaly februárban átadott utcán.

Korábban azt is megkérdeztük, hogy mi okozhatta a burkolat sérülését, ám erre választ nem kaptunk.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Balhé volt a vasi mennyei megyeiben

Két szurkoló szóváltásba keveredett a játékvezetővel és két asszisztensével, őket szidalmazta, verekedésre hívta fel, majd a játékvezető és az egyik asszisztens pólóját megrángatta.

Gólyafészket láttál?

Küldd el az MME-nek az adatokat!

Bognár Kristóf visszatért a Falcoba

A szombathelyi nevelés újra sárga-feketében lép pályára.

Péntek délutántól lehet fürödni Győrben az Aranypart I.-en

Június elsején az árhullám miatt maradt el a nyitás.

Fóliasátrat gyújtott fel egy tűzijáték Győrben

Két és fél millió forint kárt okoztak.

Eladó a szombathelyi Pálma presszó

Hosszú baráti beszélgetések helyszíne.

Ezért nem hiányozhat nyáron egy tetősátor az autós kelléktárból

Nyár, napsütés, szabadság – mi más lenne a tökéletes kombináció egy felejthetetlen kalandhoz? Az autós kempingezés ismét virágkorát éli, a hagyományos sátrak és lakókocsik mellett pedig egyre népszerűbbé válik a tetősátor használata.

Betekintés a fűmagok világába 

A fűmagok kiemelt szerepet töltenek be az életünkben. Belőlük nő ki a pázsit, az a biztonságos és egészséges felület, ami alapot ad a szabadidő eltöltéséhez, széppé varázsolja a városi parkokat, közterületeket, vagy a kertes házunk, nyaralónk udvarát.

Így történjen a névjegykártya átadása

Az üzleti siker egyik alappillére a jó benyomás, ami leginkább az első pillanatokban dől el. Ha a veled szemben álló rossz polcra teszi, akkor abból már nehéz jó üzletet csinálni, viszont ezek a pillanatok azok, amikor lenyűgözni is könnyebb a másikat, ami aztán nagyban segíti a későbbi kommunikációt.