Fegyház várhat az M86-on lekapcsolt “mackós” betörőkre

Farkas Bazsi 2024-06-27 09:13:00
Polgármesteri hivatalokba törtek be.

Még januárban számoltunk be arról a bűntényről, amelynek elkövetői kistelepülések polgármesteri hivatalaira szakosodtak. Az ügyészség most vádat emelt az elkövetőkkel szemben.

A Sárvári Járási Ügyészség három férfival szemben emelt vádat többrendbeli lopás miatt, akik 8 vármegye 21 polgármesteri hivatalában törtek fel páncélszekrényeket, és 41 sértettnek több mint 8,5 millió Ft kárt okoztak.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben lévő egyik vádlott 2023 márciusában elhatározta, hogy országszerte kisebb települések polgármesteri hivatalába fog betörni, és az ott található páncélszekrények feltörése után ellopja az azokban tárolt pénzt.

A vádlott a betöréseket 2023 áprilisától fél éven keresztül egyedül követte el, majd megállapodott a barátjával, hogy a kiszemelt településekre elszállítja őt autóval, így nyújt segítséget neki a lopások elkövetésében, és a lopott pénzen megosztoznak.

A bűncselekményekben a megállapodásuk alapján 2023 novemberétől ketten vettek részt, majd 2023 decemberében csatlakozott hozzájuk a betöréseket kitervelő vádlott testvére is, aki szintén kapott a bűnös úton megszerzett pénzből.

A vádlottak ajtók vagy ablakok befeszítésével hatoltak be a hivatalokba, a páncélszekrények feltörésénél lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

Esetileg a működésbe lépett riasztó miatt a cselekményt abbahagyták.

A három megvádolt férfi az utolsó bűncselekményt Vas vármegyében követte el 2024 januárjában, őket a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével fogta el.

A Sárvári Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben – más büntetések mellett – fegyházbüntetés kiszabását is indítványozta.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ezért nem hiányozhat nyáron egy tetősátor az autós kelléktárból

Nyár, napsütés, szabadság – mi más lenne a tökéletes kombináció egy felejthetetlen kalandhoz? Az autós kempingezés ismét virágkorát éli, a hagyományos sátrak és lakókocsik mellett pedig egyre népszerűbbé válik a tetősátor használata.

Betekintés a fűmagok világába 

A fűmagok kiemelt szerepet töltenek be az életünkben. Belőlük nő ki a pázsit, az a biztonságos és egészséges felület, ami alapot ad a szabadidő eltöltéséhez, széppé varázsolja a városi parkokat, közterületeket, vagy a kertes házunk, nyaralónk udvarát.

Így történjen a névjegykártya átadása

Az üzleti siker egyik alappillére a jó benyomás, ami leginkább az első pillanatokban dől el. Ha a veled szemben álló rossz polcra teszi, akkor abból már nehéz jó üzletet csinálni, viszont ezek a pillanatok azok, amikor lenyűgözni is könnyebb a másikat, ami aztán nagyban segíti a későbbi kommunikációt.

A hétvégén visszatér a kánikula

Vasárnap már 31-37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok.

Gyilkosság Sárváron

Őrizetben az elkövető

Egy terület, amely sokakat vonz manapság: az online marketing!

Ha csak szétnézünk a világban, azt látjuk, hogy a digitalizáció teljes mértékben jelen van: az internetről rendeljük a műszaki cikkeket, a ruhákat, a lakásdekorációhoz való kellékeket, de gyakran még az alapvető élelmiszereket is.

Felállt az ETO szakmai stábja

Köteles László sportigazgató távozik a klubtól.

Szakember: az árhullám miatt lett sok a szúnyog

Pintér Szabolcs, a Győr-Szol Zrt. szúnyoggyérítésért felelős szakembere adott interjút a GyőrPlusznak.

Litván, olasz és lengyel ellenfelet kapott a Falco a BL-ben

A vasi klub hatodik alkalommal lesz ott a BL csoportkörében.

20 millióba került a győri nyárnyitó esemény

Friss üvegzseb-adatok érkeztek a városháza kulturális osztályáról.

Hozzunk fényt a nyáréjszakákba kerti LED-ekkel!

Ahogy beköszöntött a jó idő, ismét belecsaptunk az élvezetekbe, rendbe raktuk a kertet, a bútorokat, a grillsütőket, hogy végre szabadon, a friss levegőn élvezhessük szeretteinkkel, barátainkkal közösen a kellemes időjárást és a természet közelségét.

A Szombathelyi Sportiskolán keresztül mentenék meg a szombathelyi focit

Nagy kérdés, hogy a Haladás VSE kiadja-e a versenyeztetési jogot.

Melega Miklós maradt a szombathelyi KDNP elnöke

A tagság még csak napirendre sem vette az általa kezdeményezett bizalmatlansági indítványt.

Záporos-zivataros szerdára számíthatunk

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak.

Felszámolás alá került a Dreiszker és Társai Kft.

A cégbirodalom másik cégével, a Muros Bau Kft.-vel szemben két végrehajtás is megindult.