Megnyerte a Győr a női kézilabda BL döntőjét

ugytudjuk.hu 2024-06-03 09:30:00
A győri csapat 30-24-re verte meg a németeket.

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában. A győriek – akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen – tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor – 2019 után először – győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

A győri csapat 30-24-re verte meg a németeket.

A magyar csapat keretéből a nyáron távozó Rinka Duijndam, a németektől a térdműtét után gyógyuló Szikora Melinda, Isabelle Andersson és Danick Snelder hiányzott, tehát a két magyar légiós, Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi ezúttal is ott volt a csapatban, bár utóbbi végül nem lépett pályára. A Bietigheim döntőbe jutása révén az 1992-ben ezüstéremmel zárt TV Giessen-Lützellinden után volt ismét német csapat a legrangosabb női európai klubsorozat fináléjában.

„A vonaton nincs fék” – ez a címe a Bietigheim szurkolói dalának, amit le is játszottak a kezdés előtt, de az ETO mégis meg tudta fékezni kedvenc csapatukat. Még négy és fél perc sem telt el a meccsből, a németek máris időt kértek, mert némileg megszeppenve, idegesen kezdtek. A fölényben játszó Győr 3-1-re ellépett, majd öt percig nem talált a hálóba, de utána egy 5-1-es sorozattal magabiztossá tette vezetését. A következő tíz percben felváltva estek a gólok, a szünetben pedig 17-12-re vezetett az ETO, amely olyan hatékonyan védekezett, hogy az első félidőben öttel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.

A győriek sem játszottak hibátlanul, a második felvonás elején már tíz rontott lövésnél jártak, ám egy 3-0-s sorozattal már hét találat volt az előnyük. A német bajnoki címvédő egy 3-0-s szériával visszazárkózott, de ez volt az utolsó pillanat, amikor még reménykedhetett a csodában. A meccs utolsó negyedében ismét magabiztosabb, hatékonyabb volt a Győr, amely az utolsó percekben már a pályán is elkezdte ünnepelni a klubtörténet újabb nagy sikerét.

A 49. percben Szöllősi-Schatzl Nadine alakította 24-18-ra az állást, ez volt az ETO ötszázadik találata 2014 óta a négyes döntőkben. Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Gabriela Dias Moreschi hat, Sarah Nörklit Lönborg négy védéssel zárt.

A friss BL-győztes színeiben utolsó mérkőzését játszotta a nyáron távozó Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg és Yvette Broch.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással és a kisalföldiek az ötödik sikerüket ünnepelhették. Az idei BL-szezont az ETO 14 győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta.

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.