A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

ugytudjuk.hu 2024-05-24 08:04:00
Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP) most már hónapok óta rendszeresen beszél arról, hogy több Győr környéki települést is szerinte Győrhöz kellene csatolni, mert Győr „önmagával határos”, és a falvak lakói is jól járnának szerinte ezzel.

Ennek a tervnek a része lehet, hogy a jelenlegi vámosszabadi polgármester, Ambrus Gellért kihívót kapott, aki nem más, mint Dézsi embere, Miletics Mór, a győri Városrendészet vezetője.

Miletics ugyan hivatalosan nem a szerv vezérigazgatója, mivel nincs meg hozzá a megfelelő végzettsége, de a Városrendészet megalakulása óta szakmai igazgatóként ő a de facto vezető, Dézsi megbízható emberének számít.

A bekebelezésre, vagy akár csak Szitásdomb elcsatolására már tavaly augusztusban éles elutasítás érkezett Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere részéről.

„Vámosszabadi SOHA nem lesz Győr része!” – írta a vámosszabadi polgármester.

Elmondta: soha nem volt téma 2018 óta Vámosszabadi bármely részének Győrhöz tartozása a két település között. „Sőt, minden tervünk és elképzelésünk (legyen szó akár rendezési tervről, akár gazdaságfejlesztési koncepcióról) arra irányul, hogy a település önállóságát és agglomerációs szerepét erősítsük” – írta.

Ezután elsorolta, milyen közös projektek merültek fel a kutyafuttató mellett: egy kültéri fitneszpark hasonló jellegű telepítése az egyik, a másik azonban még érdekesebb:

a polgármester posztja szerint Vámosszabadi a tavaly szeptembertől bezáró kiskúti óvodát tovább működtette volna, mivel náluk kevés az óvodai férőhely, Dézsi polgármester azonban nem reagált a felvetésre.

A poszt második felében Ambrus Gellért megpendítette, hogy éppenséggel Vámosszabaditól csatolták Győrhöz Sárás 1-et. Ezután elég keményen fogalmaz:

„Nekünk van elképzelésünk, hogy mit szeretnénk Győrrel határosan, milyen olyan fejlesztéseket tervezünk, amelynek hasznát Győr Vámosszabadival határos (Sárás1, Bácsa) részei is élvezhetnek. Ugyanakkor Győr távlati koncepciójából hiányzik minden olyan előremutató fejlesztési elképzelés, ami Győr északi részét érdemben érintené, fejlesztené, kiszolgálná. Így azért elég furcsa azt hallani, hogy Vámosszabadi tartozzon Győrhöz, miközben Vámosszabadi fejlesztési koncepciója inkább gondolkodik Győr északi részét kiszolgáló fejlesztésben, mint amennyire Győr tervez saját területével.”

A vámosszabadi polgármester posztját azzal fejezte be: van miről tárgyalni, de a falu, vagy annak egy részének Győrhöz csatolásáról nem fognak. Egy friss posztjában is a két város határterületeiről beszélt, itt azt írta: szükség lenne Győr együttgondolkodási szándékára. A posztra Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje reagált, aki elmondta:

„Látjuk, hogy Győr jelenlegi városvezetése nem partnerként, hanem meghódítandó területekként tekint a város körüli falvakra. A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület programjában szerepel, hogy a környező településekkel együttműködve alkotjuk meg a győri régió közösségi közlekedési stratégiáját, és építjük ki rendszerét. Ugyanezt az együttműködést én polgármesterként szeretném kiterjeszteni minden olyan ügyre, ami közös gondolkodást igényel.”

A jelenlegi polgármester az elmúlt napokban számolt be eredményeiről Facebook-oldalán, Miletics Mór pedig saját Facebook-oldalán kampányol.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.