A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

ugytudjuk.hu 2024-05-24 08:04:00
Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP) most már hónapok óta rendszeresen beszél arról, hogy több Győr környéki települést is szerinte Győrhöz kellene csatolni, mert Győr „önmagával határos”, és a falvak lakói is jól járnának szerinte ezzel.

Ennek a tervnek a része lehet, hogy a jelenlegi vámosszabadi polgármester, Ambrus Gellért kihívót kapott, aki nem más, mint Dézsi embere, Miletics Mór, a győri Városrendészet vezetője.

Miletics ugyan hivatalosan nem a szerv vezérigazgatója, mivel nincs meg hozzá a megfelelő végzettsége, de a Városrendészet megalakulása óta szakmai igazgatóként ő a de facto vezető, Dézsi megbízható emberének számít.

A bekebelezésre, vagy akár csak Szitásdomb elcsatolására már tavaly augusztusban éles elutasítás érkezett Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere részéről.

„Vámosszabadi SOHA nem lesz Győr része!” – írta a vámosszabadi polgármester.

Elmondta: soha nem volt téma 2018 óta Vámosszabadi bármely részének Győrhöz tartozása a két település között. „Sőt, minden tervünk és elképzelésünk (legyen szó akár rendezési tervről, akár gazdaságfejlesztési koncepcióról) arra irányul, hogy a település önállóságát és agglomerációs szerepét erősítsük” – írta.

Ezután elsorolta, milyen közös projektek merültek fel a kutyafuttató mellett: egy kültéri fitneszpark hasonló jellegű telepítése az egyik, a másik azonban még érdekesebb:

a polgármester posztja szerint Vámosszabadi a tavaly szeptembertől bezáró kiskúti óvodát tovább működtette volna, mivel náluk kevés az óvodai férőhely, Dézsi polgármester azonban nem reagált a felvetésre.

A poszt második felében Ambrus Gellért megpendítette, hogy éppenséggel Vámosszabaditól csatolták Győrhöz Sárás 1-et. Ezután elég keményen fogalmaz:

„Nekünk van elképzelésünk, hogy mit szeretnénk Győrrel határosan, milyen olyan fejlesztéseket tervezünk, amelynek hasznát Győr Vámosszabadival határos (Sárás1, Bácsa) részei is élvezhetnek. Ugyanakkor Győr távlati koncepciójából hiányzik minden olyan előremutató fejlesztési elképzelés, ami Győr északi részét érdemben érintené, fejlesztené, kiszolgálná. Így azért elég furcsa azt hallani, hogy Vámosszabadi tartozzon Győrhöz, miközben Vámosszabadi fejlesztési koncepciója inkább gondolkodik Győr északi részét kiszolgáló fejlesztésben, mint amennyire Győr tervez saját területével.”

A vámosszabadi polgármester posztját azzal fejezte be: van miről tárgyalni, de a falu, vagy annak egy részének Győrhöz csatolásáról nem fognak. Egy friss posztjában is a két város határterületeiről beszélt, itt azt írta: szükség lenne Győr együttgondolkodási szándékára. A posztra Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje reagált, aki elmondta:

„Látjuk, hogy Győr jelenlegi városvezetése nem partnerként, hanem meghódítandó területekként tekint a város körüli falvakra. A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület programjában szerepel, hogy a környező településekkel együttműködve alkotjuk meg a győri régió közösségi közlekedési stratégiáját, és építjük ki rendszerét. Ugyanezt az együttműködést én polgármesterként szeretném kiterjeszteni minden olyan ügyre, ami közös gondolkodást igényel.”

A jelenlegi polgármester az elmúlt napokban számolt be eredményeiről Facebook-oldalán, Miletics Mór pedig saját Facebook-oldalán kampányol.

Szólj hozzá!

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.

A 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmmel jelentkezik a Hajógyár

A filmben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, és a déli harangszó.

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

Balhé a győri belvárosban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának.