Több száz millió forintnyi TAO pénzt kap a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, mégis több alkalommal pénzt szednek a szülőktől

Farkas Bazsi 2024-05-13 08:19:00
Olvasónk azt írja, hogy számlát sem kaptak.

226 millió 839 ezer 938 forintot kapott TAO támogatásként a 2023/2024-as évre a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, ez olvasható a klub weblapján.

Olvasónk keresett meg azzal, hogy hiába a több száz millió forintnyi támogatás, az egyesület vezetősége, mégis több alkalommal kért pénzt a szülőktől.

Közel 60 ezer forintot kell most befizetnie a szülőknek azért, mert olyan külföldi versenyre viszi a gyerekeket az SZKKA, amit nem tud a fiatalabb gyerekeknél elszámolni a TAO-ból. De nem csak a kicsik, hanem a tornán résztvevő idősek szüleitől is beszedik a pénzt. A befizetések után a szülők számlát nem kaptak - írja olvasónk.

A levélíró arról írt, hogy nemrég egyenmelegítőt kaptak a gyerekek, a ruhák után 4000 forintot kellett a szülőknek befizetni. Sportfelszerelés beszerzésére egyébként külön soron 18 millió forintos TAO támogatás szerepel az idei szezonra.

Kerestük Pődör Zoltánt, az SZKKA elnökét, hogy megtudjuk, mi az ő álláspontja, ám cikkünk megjelenésééig nem kaptunk választ.

15 ezer forintos hozzájárulás

Időközben egy újabb hozzájárulási pénz beszedéséről szereztünk tudomást. Május 18 és május 20 között rendezik meg az OrosCup utánpótlás tornát Orosházán. 

Az SZKKA vezetősége nemrég arról számolt be, hogy felügyelő bizottságot állít fel a profi csapatot működtető Kft.-nél. Ide egy tagot delegál majd az önkormányzat. 

A szombathelyi városvezetés feltétel volt az 55 millió forintos önkormányzati támogatás kifizetéséhez, hogy felügyelő bizottságot állítson fel a klub. A közgyűlési határozat azonban nem csak a Kft.-re, ade az utánpótlást működtető egyesületre is kiterjedt. 

Ide gyermekenként 15 ezer forintos hozzájárulási díjat szedtek be. 

Átutalással kell hasonlóan befizetni, mint a hozzájárulás díjat - szólt az üzenet a szülőknek.

Arról már egy tavalyi cikkünkben írtunk, hogy az SZKKA 2021-es, és 2022-es beszámolójában 0 forint szerepelt a tagdíj soron, miközben több szülő is úgy nyilatkozott nekünk, hogy havonta 5000 forintot fizetnek be.

Tagdíj nem, de hozzájárulási díj szerepelt a klub beszámolójában. Ez utóbbi 2022-ben 11 millió 495 ezer forint volt.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.