154 millió forintos mínuszban volt a Szombathelyi Haladás saját tőkéje 2023 decemberében

Farkas Bazsi 2024-05-11 10:50:00
Birtokunkba jutott az MLSZ részletes indoklása a licenc elutasításáról. A Kft. a 2024/2025-ös idényben a korábbi szezonhoz képest 58 szoros reklámbevétellel számolt.

Nem kapott NB-s licencet a Szombathelyi Haladás jelenleg NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. - írtuk meg tegnap

Ma reggelre birtokunkba került az MLSZ részletes indoklása. Mivel azt gondoljuk, hogy a szombathelyi profi labdarúgás, ami 1919 óta a város szerves része, így a Haladással kapcsolatos minden ügy közügynek számít, a szövetség határozatát így egy az egyben közzétesszük a cikk végén. 

A jelentés fontosabb állításai:

Egy 2023-as független könyvvizsgálói jelentés bizonytalanságot fogalmazott meg a vállalkozás folytatása körüli bizonytalanságot fogalmazta meg.

A beadott üzleti tervben a 2024-es naptári évre 1 milliárd 221 millió 700 ezer forint szponzori szerződést írtak be. a 2025 január 1 és 2025 június 30. időszakra pedig további 485 millió forinttal kalkuláltak. Ehhez képest a 2023-as naptári évben mindössze 20 millió 923 ezer forint realizálódott. Ezt összevetve a tervben a korábbi év 58 szorosát írták be reklám bevételként 

Ezt alátámasztva a Haladás azt a szerződést mutatta be, amit a SGS Credit & Capital és a Haladás Marketing Kft. között kötöttek. A

szerződés alapján 

2023. december  8-ig 1 millió euro + ÁFA
2024. január 8-ig 1 millió euro + ÁFA

került volna kifizetésre. 

A reklámszerződés azonban a Haladás Vasutas Sportegyesület is vonatkozik. Az pedig nem került megnevezésre, hogy a szerződésből pontosan mekkora rész is illeti meg a Haladás Labdarúgó Kft.-t. A Haladás ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a szerződésben szereplő összeg 100%-ban a Kft-t illeti meg.

Mivel a szerződés szerint ezeknek az összegeknek már be kellett volna folynia, így az MLSZ bankszámlaigazolást kért. Ez azonban a harmadik hiánypótlási kör lejárati határidejéig nem küldték meg.
A szabályok értelmében a licenc kérelmező saját tőkéjének el kell érnie a 3 millió forintos minimum határt. A 2023. december 31. időpontban azonban a Haladás saját tőkéje mínusz 153 millió 646 ezer forint volt.

A Haladás ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy ezt az adózott eredményből fogják pótolni.

Az MLSZ bekérte a cég 2024. január 1. és 2024. március 31. időkasz közötti könyvelését. Ezek szerint pedig ebben az időszakban mínusz 195 millió 928 ezer adózott eredményt ért el. A szövetség számítása ez a saját tőke tekintetében azt jelenti, hogy az mínusz 349 millió 574 ezer forint. 

Ezért jutott végül arra a döntésre a bizottság, hogy a Szombathelyi Haladás licenc kérelmét elutasítja.

A bizottság döntése ellen fellebbezést 8 napon belül lehet benyújtani.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.