154 millió forintos mínuszban volt a Szombathelyi Haladás saját tőkéje 2023 decemberében

Farkas Bazsi 2024-05-11 10:50:00
Birtokunkba jutott az MLSZ részletes indoklása a licenc elutasításáról. A Kft. a 2024/2025-ös idényben a korábbi szezonhoz képest 58 szoros reklámbevétellel számolt.

Nem kapott NB-s licencet a Szombathelyi Haladás jelenleg NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. - írtuk meg tegnap

Ma reggelre birtokunkba került az MLSZ részletes indoklása. Mivel azt gondoljuk, hogy a szombathelyi profi labdarúgás, ami 1919 óta a város szerves része, így a Haladással kapcsolatos minden ügy közügynek számít, a szövetség határozatát így egy az egyben közzétesszük a cikk végén. 

A jelentés fontosabb állításai:

Egy 2023-as független könyvvizsgálói jelentés bizonytalanságot fogalmazott meg a vállalkozás folytatása körüli bizonytalanságot fogalmazta meg.

A beadott üzleti tervben a 2024-es naptári évre 1 milliárd 221 millió 700 ezer forint szponzori szerződést írtak be. a 2025 január 1 és 2025 június 30. időszakra pedig további 485 millió forinttal kalkuláltak. Ehhez képest a 2023-as naptári évben mindössze 20 millió 923 ezer forint realizálódott. Ezt összevetve a tervben a korábbi év 58 szorosát írták be reklám bevételként 

Ezt alátámasztva a Haladás azt a szerződést mutatta be, amit a SGS Credit & Capital és a Haladás Marketing Kft. között kötöttek. A

szerződés alapján 

2023. december  8-ig 1 millió euro + ÁFA
2024. január 8-ig 1 millió euro + ÁFA

került volna kifizetésre. 

A reklámszerződés azonban a Haladás Vasutas Sportegyesület is vonatkozik. Az pedig nem került megnevezésre, hogy a szerződésből pontosan mekkora rész is illeti meg a Haladás Labdarúgó Kft.-t. A Haladás ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a szerződésben szereplő összeg 100%-ban a Kft-t illeti meg.

Mivel a szerződés szerint ezeknek az összegeknek már be kellett volna folynia, így az MLSZ bankszámlaigazolást kért. Ez azonban a harmadik hiánypótlási kör lejárati határidejéig nem küldték meg.
A szabályok értelmében a licenc kérelmező saját tőkéjének el kell érnie a 3 millió forintos minimum határt. A 2023. december 31. időpontban azonban a Haladás saját tőkéje mínusz 153 millió 646 ezer forint volt.

A Haladás ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy ezt az adózott eredményből fogják pótolni.

Az MLSZ bekérte a cég 2024. január 1. és 2024. március 31. időkasz közötti könyvelését. Ezek szerint pedig ebben az időszakban mínusz 195 millió 928 ezer adózott eredményt ért el. A szövetség számítása ez a saját tőke tekintetében azt jelenti, hogy az mínusz 349 millió 574 ezer forint. 

Ezért jutott végül arra a döntésre a bizottság, hogy a Szombathelyi Haladás licenc kérelmét elutasítja.

A bizottság döntése ellen fellebbezést 8 napon belül lehet benyújtani.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.