3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

Farkas Bazsi 2024-05-09 08:58:15
A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette és 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt halmazati büntetésül -mint visszaesőt- 3 év 6 hónap börtönre, végleges hatályú a közúti járművek vezetésétől eltiltásra, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá a Dunaújvárosi Járásbíróság által korábban kiszabott 2 év és 1 év 10 hónap börtönbüntetések utólagos végrehajtását.

A vádlott az alábbi bűncselekményeit a felfüggesztett szabadságvesztés-büntetések próbaidejei alatt követte el.

A reintegrációs őrizetben lévő vádlott – egy utast szállítva, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt – 2023. február 9-én 14 óra körül egy Audi A3 típusú személygépkocsit vezetett Szombathelyen, a Vörösmarty utcában a Széll Kálmán utca irányába. A vádlott a közlekedése során a Vörösmarty utca és a Széll Kálmán utca kereszteződésében a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzése ellenére, az egyenes irányba továbbhaladást biztosító forgalmi sávból – szabálytalanul – jobbra kanyarodott a Széll Kálmán utcára. A vádlott által elkövetett szabálysértést észlelte egy rendőr, aki egy jelöletlen szolgálati személygépkocsival az Audi után indult, majd megkülönböztető fény és hangjelzés használatával a vádlottat megállásra szólította fel.

A vádlott a rendőri felszólítás ellenére azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett a Széll Kálmán utca, Nádasdy Ferenc utca, Szent Márton utca, Zanati út útvonalon azért, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát. A vádlott a városból kifelé jobbról hajtott végre az előzést, záróvonalat lépett át, a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzése miatt álló járműsort kikerülte. A vádlottal szemben – a vádlott által szabálytalanul igénybe vett forgalmi sávban – érkező és emiatt egy másik gépkocsi az ütközés elkerülése érdekében hirtelen fékezésre kényszerült. A gépkocsik ugyan nem ütköztek, személyi sérülés sem történt, de a vádlott az egyik sofőr életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A vádlott ezt követően a belváros körül folytatta a menekülést, üldözésével pedig emiatt a rendőr felhagyott. A vádlott észlelte, hogy a rendőr már nem üldözi, ezért egy családi ház előtt megállt, és a kocsit hátrahagyva elmenekült.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője bizonyítottság hiánya miatt felmentésért illetve megalapozatlanság miatti hatályon kívül helyezés végett fellebbezett.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.