Győzelmük esetén új munkahelyeket is ígér a körmendi Fidesz

Farkas Bazsi 2024-05-02 10:11:00
Igaz, azt egyelőre nem mondták meg, hogy milyen cégekkel vannak tárgyalásban. Programbemutatót tartottak a kormánypártok a Rába-partján.

Hát lehettünk volna többen is - mondta egy fórumon résztvevő kedden délután a körmendi színház aulájában. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöljei és Szabó Barna, a párt polgármesterjelöltje tartott bemutatkozást, nagyjából 50-60 ember előtt.

 

Ami feltűnt, hogy a külsőségekre oly’ sokszor nagyon adó kormánypárt most szerényen, mindössze Szabó rollupján egyetlen kicsi logóval képviselte arculatát. Ennyek miértjéről a polgármesterjelölttel készült interjúkban beszéltünk, hamarosan ez az anyag is olvasható lesz az Ugytudjuk.hu felületén.

A keddi fórum egyébként inkább bemutatkozás volt a jelölteknek a választók felé.

Szabó Barna arról beszélt, hogy Körmenden tanult, a gimnáziumot is itt végezte, majd a budapesti állatorvosi egyetem elvégzése után Körmendre tért vissza, itt is alakította ki praxisát. 

 

A kormánypárt jelöltjei többször hangoztatták, hogy a városban érzékelhető széthúzást szeretnék megszüntetni, sokkal inkább valamiért, és nem valami ellen dolgoznának, az oldalak között húzódó egyre mélyülő árkot pedig szeretnék betemetni.

Nem hatalomvágy késztetett arra, hogy elvállaljam a polgármesterjelölséget. Amennyiben nem sikerülne nyernem, akkor is a városért tennék, mint önkormányzati képviselő - hangzott el tőle.

A képviselőjelöltek mindegyike ismertette röviden eddigi életútját. Majd a körzeteikben fennálló kisebb-nagyobb problémákat sorolták.

Szóba került többek között a járdák és utak helyzete, a parkfenntartás, csapadékvíz elvezetés, Rába-híd állapota, az egészségügyi alapellátás biztosítása, városi uszoda nyitvatartása, régi lámpatestek állapota és esetleges cseréje. Valamint a munkahelyek problémája. Egy hallgató fel is tette a kérdést, hogy valóban lesznek-e új munkahelyek amennyiben a Fidesz-KDNP jelöltjei kerülnének többségbe a testületben.

Szabó Barna erre azt mondta, hogy igen lesznek, de részleteket egyelőre nem árult el.

Bebes István (Fidesz-KDNP) 22 éven keresztül vezette a várost, a körmendi Fidesz belharcának kirobbanásáig többsége volt a testületben. Ennek ellenére egyszer sem hangzott el az ő neve és két évtizedes városvezetése. A kormánypárti jelöltek úgy beszéltek a következő ciklusról, mintha egészen pár hónapig nem a Fidesz-KDNP vezette volna Körmendet. 

További megoldandó problémákat sorolva elhangzott, hogy le kell bontani a régi posta épületét, hogy el kell érni, hogy a horvátnádaljai művelődési házat mindenki egyforma feltételekkel, kedvezően használhassa és, hogy a távolsági buszjáratok praktikusabb menetrenddel és útvonallal járjanak. Valamint egy kerékpáros “pumpa pálya” építése, mint feladat is elhangzott.

 

Szabó Barna ismertette a programjukat, ami 5 fő elemből áll:

1. Élőbb és élhetőbb város

Itt elhangzott, hogy a város lakosságának nagyban formálnák a szemléletét. A Fő teret megtöltenék élettel, fejlesztenék az adventi vásárt. Rengeteg programot rendeznének, megerősítenék a városgondnokságot és kiemelt értékként kezelnék a helyi sportot.

2. A helyi gazdaság fellendítése

3. Szociális és egészségügyi ellátás biztosítása

Legfőképpen az egészségügyi alapellátás biztonságát erősítenék meg.

4. Folyamatos fejlesztések

Rendbe tennék a már meglévőket és új parkolókat építenének. Korszerűsítenék a közvilágítást, ha kell akár hitelt is felvennének hozzá. Valamint infrastrukturális fejlesztéseket hajtanának végre a városi temetőkben.

5. Városi költségvetés egyensúlyának biztosítása

Elhangzott, hogy közel 6 és fél milliárd forint a körmendi városi költségvetés. Ezt úgy kell beosztani, hogy jusson minden fontosabb területre. 

Végül egy jelenlévő kérdésére a polgármesterjelölt azt mondta, hogy amennyiben akkumulátorgyár szeretne letelepedni a város területén ők ezt nem támogatnák. Ám döntésük előtt mindenképpen egyeztetnének a város lakosságával.

A fórum után rövid interjút készítettünk Szabó Barnával, ezt hamarosan külön cikkben olvashatják követőink. 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.