Czeglédy Csaba: Tegyen vagyonnyilatkozatot minden szombathelyi polgármesterjelölt!

Farkas Bazsi 2024-05-01 13:52:31
Az önkormányzati képviselő feltette a kérdést, mennyire van függő helyzetben a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje?

Vajon fizet-e albérleti díjat Lenkai Nóra? - tettük fel a kérdést tegnapi cikkünkben. Albérletével kapcsolatban azért merült fel bennünk kérdés, mivel korábban szintén ő maga nyilatkozta, hogy alig tudta kifizetni azt a 80 ezer forintos számlát, amibe állítólag autója szervizeltetése került. Akkor vajon szűkös anyagi körülményei megengedik-e azt, hogy a szombathelyi lakáspiacon amúgy magas árakkal bíró albérletet tartson fenn.

Ha pedig nem jelentkezett be a szombathelyi albérletébe, az arra enged következtetni, hogy valamiért nem tisztázottak a bérleti viszonyok. Előfordulhat, hogy nem fizet bérleti díjat, hanem szívességből, ingyen lakik az ingatlanban - írtuk korábban. 

Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő mai posztjában- cikkünk nyomán - azt írta, hogy mivel a szavazóknak joguk van a tájékozódáshoz, így szerinte az lenne tisztességes a polgármesterjelöltekről, ha mindannyian vagyonnyilatkozatot tennének.

Íme Czeglédy teljes posztja:

"Nagyon aggályosnak tartom, hogy a szombathelyiek nem ismerhetik meg minden polgármesterjelölt anyagi helyzetét a választások előtt.
A képviselőjelöltek esetében is lenne jelentősége, azonban azok esetén, akik polgármesterként a következő öt évben vezetni szeretnénk városunkat, kötelezővé tenném.

Aki amiatt panaszkodik, hogy egy állítólagos 80.000 forintos gépkocsi javítási számlát nagy nehezen tud csak kifizetni, miből fizeti a nem olcsó szombathelyi albérletet, főleg, ha igaz azon állítása, hogy jelöltsége miatt fizetés nélküli szabadságon van jelenleg.

Ha pedig ingyen lakik egy szombathelyi albérletben, az további kérdéseket is felvet. Például függő helyzetben van-e attól a személytől, aki neki ingyenes lakhatást biztosít? 

Ha pedig van bérleti szerződése és fizeti is a lakbért, akkor erre a szombathelyi lakás szerinti címre miért nem jelentkezik be? Miért nem létesít legalább ideiglenes szombathelyi lakcímet?

Azért az több, mint fura, hogy valaki úgy akar Szombathely polgármestere lenni, hogy még csak szavazati joggal sem rendelkezik városunkban, mivel nem szombathelyi lakos.

Száz szónak is egy a vége:
mivel dr. Nemény András vagyonbevallása nyilvánosan hozzáférhető a város honlapján (az enyém is), a többi jelölt akkor járna el tisztességesen és tenne eleget tájékoztatási kötelezettségének, ha nyilvánosságra hoznák saját vagyonbevallásaikat.

A választóknak alkotmányos joguk van a tájékozódáshoz, ami kiemelt jelentőségű érdek választási időszakban.

A jelölteknek pedig kötelességük a választóknak tájékoztatást adniuk."

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.