Vajon fizet-e albérleti díjat Lenkai Nóra?

Farkas Bazsi 2024-04-30 17:04:00
Korábbi fő bizalmasának lakásában lakik a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje.

"(...)jelenleg albérletben élünk Szombathelyen, ahova nem jelentkeztünk be. Az állandó lakóhelyünkként a lakcímkártyán a szüleim rábahidvégi háza szerepel, az életünk, a mindennapjaink azonban Szombathelyhez kötnek minket" - ezt a Vas Népének nyilatkozta még április elején Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje.

Lenkai nyilatkozata amellett, hogy rámutat, ő maga részt sem tud venni Szombathely jövőjének alakításában, hiszen még csak szavazni sem tud a város önkormányzati választásán, lévén nincs szombathelyi lakcíme, néhány kérdést is felvet:

Miért nem jelentkezik be szombathelyi albérletébe?

Lenkai Nóra az ELTE SEK rektori biztosa, jelenleg a kampány miatt szünetelteti foglalkozását. Elődje Németh István rektorhelyettesként a főnöke, és magánéleti fő bizalmasa volt. Lenkai egyébként azért nem lehetett rektorhelyettes, mert ehhez a poszthoz tudományos fokozat szükséges, és mivel neki mindössze egy háztartásökonómia-életvitel szakos főiskolai diplomája van, így új pozíciót kellett kreálni számára.

A későbbi intézményvezető abban az intézményben végezte felsőfokú tanulmányait, amelynek alkalmazásában áll. Kissé aggályos, hogy azok előtt az oktatók előtt vizsgázott, akik a kollégái, esetlegesen barátai voltak.

Albérletével kapcsolatban azért merült fel bennünk kérdés, mivel korábban szintén ő maga nyilatkozta, hogy alig tudta kifizetni azt a 80 ezer forintos számlát, amibe állítólag autója szervizeltetése került. Akkor vajon szűkös anyagi körülményei megengedik-e azt, hogy a szombathelyi lakáspiacon amúgy magas árakkal bíró albérletet tartson fenn.

Ha pedig nem jelentkezett be a szombathelyi albérletébe, az arra enged következtetni, hogy valamiért nem tisztázottak a bérleti viszonyok. Előfordulhat, hogy nem fizet bérleti díjat, hanem szívességből, ingyen lakik az ingatlanban. 

Az Ugytudjuk.hu információi szerint Lenkai korábbi főnöke és barátja, Németh István szombathelyi lakásában lakik. Telefonon értük el Némethet, akivel az albérlet körül felmerült kérdéseinket szerettük volna tisztázni. 

Németh nem tagadta, hogy az ő részbeni tulajdonát képező lakásban lakik Lenkai. A volt rektorhelyettes azonban nem kívánt nyilatkozni, sőt, azt is kérte, hogy ezzel a témával őt többet ne keressük.

Szerettük volna megszólaltatni Lenkai Nórát, ám hiába írtunk neki, kérdéseinkre nem küldött választ. Pedig azt gondoljuk, ha ezt a témát már nyitotta ki, akkor tisztességes lenne tisztázni minden egyes felmerült részletet.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.