Leállt a gencsapáti, és a szombathelyi egyházmegyei bölcsőde építése

Farkas Bazsi 2024-04-19 11:03:00
A kivitelezést ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások végezték, eddig. Gencsen már értesítették a szülőket, hogy szeptember elsejével, egészen biztosan nem fog megnyitni a létesítmény.

Nincs bölcsőde Gencsapátiban - ezt a helyzetet kívánta orvosolni a település azzal a projekttel, amiben uniós támogatás bevonásával 300 millió forintból építették volna fel a Gyöngyszem Bölcsődét.

A projekt keretében létrehozandó, 390 m2-es akadálymentesített bölcsődeépületben két 50 m2-es csoportszoba kap helyet gyermekmosdókkal, öltözőkkel, melegítőkonyhával, személyzeti helyiségekkel, valamint jogszabály alapján meghatározott egyéb helyiségekkel. Az épülethez terasz, játszóudvar és tárolók fognak tartozni - írja a projektismertetőben a vasmegye.hu.

A kivitelezést a Muros Bau Kft. nyerte el. A szerződés szerint az épület műszaki átadásának május 21-én kellene megtörténnie, ám ez egészen biztosan nem fog megvalósulni, mivel az építkezés leállt.

A gencsapáti bölcsőde látványterve

Ezt erősítette meg az Ugytudjuk.hu-nak a település polgármestere, Bodorkós Ferenc (független). 

Az épület jelenleg 80%-os közeli készültségben van, mivel az látszik, hogy a kitűzött májusi határidőre a bölcsőde műszaki átadása nem lesz megvalósítható, így értesítettük a szülőket, hogy szeptember 1-vel egészen biztosan nem fog megnyílni a bölcsi - mondta a polgármester.

A képviselő testület egyébként már foglalkozott az üggyel. Fel vannak készülve, arra, hogy hamarosan újabb közbeszerzési eljárást kell lefolytatni az épület befejezésére.

Az Opten cégadatbázis szerint a Muros Bau Kft. tulajdonosa Dreiszker Levente. 2022-ben közel félmilliárd forintos bevétele volt a cégnek, adózott eredményként 17 millió 881 ezer forintot könyveltek le.

Szintán Dreiszker tulajdonában van a Dreiszker és társai Kft. Ez a cég 2022-ben közel 3 milliárd forintos árbevételt produkált. Adózott eredménye 40 millió 797 ezer forint volt.

Fotó: Farkas Bazsi

A Dreiszker és társai Kft. végzi az új szombathelyi egyházmegyei bölcsőde kivitelezését. Tegnap ott jártunkkor senki sem dolgozott a bölcsődénél. A környék lakói szerint a múlt hét szerdáig haladt a munka, aztán mintha elvágták volna.

Tavaly októberben jelentették be, hogy a Szombathelyi Egyházmegye 720 millió forintos uniós támogatásból építi fel a létesítményt. 

Kerestük az egyházmegyét, hogy megtudjuk mi az oka annak, hogy leállt a munka az építkezésen. Amint választ kapunk ismét jelentkezni fogunk. 

Kerestük Dreiszker Leventét, a Muros Bau Kft. és a Dreiszker és társai Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét. A titkárságon visszahívást kértünk, ám cikkünk megjelenéséig ez nem történt meg.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.