Leállt a gencsapáti, és a szombathelyi egyházmegyei bölcsőde építése

Farkas Bazsi 2024-04-19 11:03:00
A kivitelezést ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások végezték, eddig. Gencsen már értesítették a szülőket, hogy szeptember elsejével, egészen biztosan nem fog megnyitni a létesítmény.

Nincs bölcsőde Gencsapátiban - ezt a helyzetet kívánta orvosolni a település azzal a projekttel, amiben uniós támogatás bevonásával 300 millió forintból építették volna fel a Gyöngyszem Bölcsődét.

A projekt keretében létrehozandó, 390 m2-es akadálymentesített bölcsődeépületben két 50 m2-es csoportszoba kap helyet gyermekmosdókkal, öltözőkkel, melegítőkonyhával, személyzeti helyiségekkel, valamint jogszabály alapján meghatározott egyéb helyiségekkel. Az épülethez terasz, játszóudvar és tárolók fognak tartozni - írja a projektismertetőben a vasmegye.hu.

A kivitelezést a Muros Bau Kft. nyerte el. A szerződés szerint az épület műszaki átadásának május 21-én kellene megtörténnie, ám ez egészen biztosan nem fog megvalósulni, mivel az építkezés leállt.

A gencsapáti bölcsőde látványterve

Ezt erősítette meg az Ugytudjuk.hu-nak a település polgármestere, Bodorkós Ferenc (független). 

Az épület jelenleg 80%-os közeli készültségben van, mivel az látszik, hogy a kitűzött májusi határidőre a bölcsőde műszaki átadása nem lesz megvalósítható, így értesítettük a szülőket, hogy szeptember 1-vel egészen biztosan nem fog megnyílni a bölcsi - mondta a polgármester.

A képviselő testület egyébként már foglalkozott az üggyel. Fel vannak készülve, arra, hogy hamarosan újabb közbeszerzési eljárást kell lefolytatni az épület befejezésére.

Az Opten cégadatbázis szerint a Muros Bau Kft. tulajdonosa Dreiszker Levente. 2022-ben közel félmilliárd forintos bevétele volt a cégnek, adózott eredményként 17 millió 881 ezer forintot könyveltek le.

Szintán Dreiszker tulajdonában van a Dreiszker és társai Kft. Ez a cég 2022-ben közel 3 milliárd forintos árbevételt produkált. Adózott eredménye 40 millió 797 ezer forint volt.

Fotó: Farkas Bazsi

A Dreiszker és társai Kft. végzi az új szombathelyi egyházmegyei bölcsőde kivitelezését. Tegnap ott jártunkkor senki sem dolgozott a bölcsődénél. A környék lakói szerint a múlt hét szerdáig haladt a munka, aztán mintha elvágták volna.

Tavaly októberben jelentették be, hogy a Szombathelyi Egyházmegye 720 millió forintos uniós támogatásból építi fel a létesítményt. 

Kerestük az egyházmegyét, hogy megtudjuk mi az oka annak, hogy leállt a munka az építkezésen. Amint választ kapunk ismét jelentkezni fogunk. 

Kerestük Dreiszker Leventét, a Muros Bau Kft. és a Dreiszker és társai Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét. A titkárságon visszahívást kértünk, ám cikkünk megjelenéséig ez nem történt meg.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.