Bruttó 2 millió forint fölé nőtt a bucsui polgármester, Gál Sándor havi jövedelme

Farkas Bazsi 2024-04-19 06:44:00
De a szombathelyi Fidesz elnökségében ülő többi politikusnak sincsen szégyenkezni valója a havi apanázs miatt.

Tavaly szeptemberben tartotta elnökségi tisztújító ülését a szombathelyi Fidesz. Újabb 2 évre Illés Károlyt választották meg a helyi szervezet elnökének. 

Takátsné Tenki Mária, Kántás Zoltán, Gál Sándor, Lendvai Ferenc újra mandátumot kaptak, új tagnak választották Glavanics Krisztinát, Narda független színekben választást nyert polgármesterét. 

Mivel kivétel nélkül mindegyikük vagyonnyilatkozata nyilvános, így összeszedtük, hogy melyik elnökségi tag, mennyi havi fizetést is visz haza és ezek a pénzek milyen elvégzett munka után kerülnek számunkra kifizetésre.

Fotó: Illés Károly Facebook-oldal

Jöjjenek a fizetések, emelkedő számsorrendben (és bruttóval számolva):

439 ezer forint

Glavanics Krisztina, két helyről vesz fel tiszteletdíjat, nardai polgármesteri munkájáért 260 ezer forint + 39 ezer forint költségtérítés jár neki. Megyei képviselőként pedig 140 ezer forintot kap.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan 2023 szeptember 1-től állásban van a Diözese Eisenstadtnál, mint a horvát-magyar kapcsolatokért felelős helynökség igazgatója és ezért havi 4 ezer 795 euro 88 cent fizetés járna, ám jelenleg ezt a foglalkozását szünetelteti. Csakúgy, mint a Horváth Boldizsár Technikumban folytatott tanári állását, itt korábban 538 ezer 800 forintot kapott havonta. 

794 ezer 899 forint

Lendvai Ferenc - A Fidesz-KDNP frakció frakcióvezető-helyettesének valószínű ennél is magasabb a havi jövedelme, mivel vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel képviselői, valamint bizottsági elnöki posztjáért járó tiszteletdíjait. Referensként 265 ezer 999 forintot, albérlőjétől 250 ezer forintot, a Vas Megyei Temetkezési Vállalat Felügyelő Bizottsági tagjaként 34 ezer 425 forintot, a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközponttól pedig havi 244 ezer 475 forintot kap havonta.

1 millió 106 ezer forint 

Takátsné Tenki Mária - A mandátumáról leköszönő képviselőassonynál sem szerepelnek a képviselői és a bizottsági tagsági tiszteletdíjak. Ügyvédi munkájáért havi 600 ezer forint fizetést vesz fel, a Távhő Felügyelői tagságért 120 ezer forintot, nyugdíjként pedig 386 ezer forintot kap.

1 millió 280 ezer forint

Illés Károly - A képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphetett fel a Fidesz-KDNP szombathelyi frakciójának vezetője. Az Országgyűlés hivatalától, képviselő munkáját segítő titkártként 550 ezer forintot kap. Ingatlan bérbeadásból 230 ezer forint, képviselői és egyéb a mandátumához kötött tiszteletdíjakból 300 ezer forintot utalnak át neki. A Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél Felügyelőbizottsági tagként 200 ezer forintos tiszteletdíj illeti meg.

1 millió 843 ezer forint

Kántás Zoltán - 1 millió 843 ezer forintra emelkedett tavaly a Sárvári Gyógyfürdő vezérigazgatójának fizetése. Ehhez egyébként még hozzájön a Szombathelyi Vagyonhasznosítónál betöltött igazgatósági tagként kapott, és a szombathelyi önkormányzat egyes bizottságában végzett munkájáért megérdemelt tiszteletdíja. Hogy ez pontosan mennyi, azt nem tudjuk.

2 millió 167 ezer 750 forint

Gál Sándor - Szépen csillog ez az aranyérem! Gál három helyről kap apanázst. Az Országgyűlési Hivataltól 600 ezer forintot, a Haladás Sportkomplexumtól 1 millió 194 ezer forintot, a mindössze 600 lelket számláló Bucsu községtől, polgármesteri teendők ellátásáért 373 ezer 750 forintot kap. 

Gál havi jövedelme egyébként szépen követte az inflációt. A tavalyi vagyonnyilatkozatában leadott adatok szerint, akkor havi bruttó 1 millió 748 ezer 750 forintot vihetett haza. Ebből akkor 975 ezer forintot az állami tulajdonban lévő Haladás Sportkomokexum ügyvezetéséért tett zsebre. Az országgyűlési képviselő munkáját segítő személyi titkárként bruttó 400 ezer forintra volt jogosult. Bár igaz, hogy polgármesterként akkor is 373 ezer 750 forintot kapott.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.