Bruttó 2 millió forint fölé nőtt a bucsui polgármester, Gál Sándor havi jövedelme

Farkas Bazsi 2024-04-19 06:44:00
De a szombathelyi Fidesz elnökségében ülő többi politikusnak sincsen szégyenkezni valója a havi apanázs miatt.

Tavaly szeptemberben tartotta elnökségi tisztújító ülését a szombathelyi Fidesz. Újabb 2 évre Illés Károlyt választották meg a helyi szervezet elnökének. 

Takátsné Tenki Mária, Kántás Zoltán, Gál Sándor, Lendvai Ferenc újra mandátumot kaptak, új tagnak választották Glavanics Krisztinát, Narda független színekben választást nyert polgármesterét. 

Mivel kivétel nélkül mindegyikük vagyonnyilatkozata nyilvános, így összeszedtük, hogy melyik elnökségi tag, mennyi havi fizetést is visz haza és ezek a pénzek milyen elvégzett munka után kerülnek számunkra kifizetésre.

Fotó: Illés Károly Facebook-oldal

Jöjjenek a fizetések, emelkedő számsorrendben (és bruttóval számolva):

439 ezer forint

Glavanics Krisztina, két helyről vesz fel tiszteletdíjat, nardai polgármesteri munkájáért 260 ezer forint + 39 ezer forint költségtérítés jár neki. Megyei képviselőként pedig 140 ezer forintot kap.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan 2023 szeptember 1-től állásban van a Diözese Eisenstadtnál, mint a horvát-magyar kapcsolatokért felelős helynökség igazgatója és ezért havi 4 ezer 795 euro 88 cent fizetés járna, ám jelenleg ezt a foglalkozását szünetelteti. Csakúgy, mint a Horváth Boldizsár Technikumban folytatott tanári állását, itt korábban 538 ezer 800 forintot kapott havonta. 

794 ezer 899 forint

Lendvai Ferenc - A Fidesz-KDNP frakció frakcióvezető-helyettesének valószínű ennél is magasabb a havi jövedelme, mivel vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel képviselői, valamint bizottsági elnöki posztjáért járó tiszteletdíjait. Referensként 265 ezer 999 forintot, albérlőjétől 250 ezer forintot, a Vas Megyei Temetkezési Vállalat Felügyelő Bizottsági tagjaként 34 ezer 425 forintot, a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközponttól pedig havi 244 ezer 475 forintot kap havonta.

1 millió 106 ezer forint 

Takátsné Tenki Mária - A mandátumáról leköszönő képviselőassonynál sem szerepelnek a képviselői és a bizottsági tagsági tiszteletdíjak. Ügyvédi munkájáért havi 600 ezer forint fizetést vesz fel, a Távhő Felügyelői tagságért 120 ezer forintot, nyugdíjként pedig 386 ezer forintot kap.

1 millió 280 ezer forint

Illés Károly - A képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphetett fel a Fidesz-KDNP szombathelyi frakciójának vezetője. Az Országgyűlés hivatalától, képviselő munkáját segítő titkártként 550 ezer forintot kap. Ingatlan bérbeadásból 230 ezer forint, képviselői és egyéb a mandátumához kötött tiszteletdíjakból 300 ezer forintot utalnak át neki. A Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél Felügyelőbizottsági tagként 200 ezer forintos tiszteletdíj illeti meg.

1 millió 843 ezer forint

Kántás Zoltán - 1 millió 843 ezer forintra emelkedett tavaly a Sárvári Gyógyfürdő vezérigazgatójának fizetése. Ehhez egyébként még hozzájön a Szombathelyi Vagyonhasznosítónál betöltött igazgatósági tagként kapott, és a szombathelyi önkormányzat egyes bizottságában végzett munkájáért megérdemelt tiszteletdíja. Hogy ez pontosan mennyi, azt nem tudjuk.

2 millió 167 ezer 750 forint

Gál Sándor - Szépen csillog ez az aranyérem! Gál három helyről kap apanázst. Az Országgyűlési Hivataltól 600 ezer forintot, a Haladás Sportkomplexumtól 1 millió 194 ezer forintot, a mindössze 600 lelket számláló Bucsu községtől, polgármesteri teendők ellátásáért 373 ezer 750 forintot kap. 

Gál havi jövedelme egyébként szépen követte az inflációt. A tavalyi vagyonnyilatkozatában leadott adatok szerint, akkor havi bruttó 1 millió 748 ezer 750 forintot vihetett haza. Ebből akkor 975 ezer forintot az állami tulajdonban lévő Haladás Sportkomokexum ügyvezetéséért tett zsebre. Az országgyűlési képviselő munkáját segítő személyi titkárként bruttó 400 ezer forintra volt jogosult. Bár igaz, hogy polgármesterként akkor is 373 ezer 750 forintot kapott.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.