A bíróság szerint is el kell árulnia a győri önkormányzati cégnek, mennyibe került az I. Győri Bál

Pintér Bence 2024-04-19 18:34:42
Mégsem veszíti el közpénz-jellegét a közpénz, ha az önkormányzati céghez kerül.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Első fokú döntés született a Győri Járásbíróságon az ügyben, amelyet azért indítottunk, mert a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. (GYTP) nem akarta elárulni, mennyi pénzbe került az idén januárban megszervezett I. Győri Bál.

A bíróság nem fogadta el a GYTP érvelését azzal kapcsolatban, hogy a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cég nem közpénzzel gazdálkodik,

pedig a cég jogi képviselője többször is elmondta a tárgyaláson, hogy álláspontjuk szerint bármilyen közpénz is kerülne hozzájuk, az elveszíti közpénz-jellegét. Ezt már csak azért is fontos volt hangsúlyozni, mert az önkormányzat egy szponzorációs szerződés keretében 15,7 millió forinttal direktben támogatta meg a bál szervezését.

A Dézsi Csaba András polgármester kabinetfőnöke, Endrődi Péter által vezetett GYTP-nek az első fokú ítélet szerint 15 napon belül ki kell adnia az adatokat arról, hogy menynit fizettek a sztárfellépőknek, mennyibe került a catering, illetve az Audi Aréna bérlése. A cégnek meg kell fizetnie a perköltséget is, amit megspórolhattak volna a győri adófizetőknek, ha nem próbálnak meg titkolózni.

Az sztárfellépőként a Tóth Gabi és a Fricska táncegyüttest felvonultató önkormányzati szervezésű esemény kapcsán korábban megírtuk: gyengén alakultak a jegyeladások január elején, így több, szintén közpénzből működő önkormányzati cég és intézmény is asztalt vásárolt a rendezvényen, ahol egyébként a híres győri étterem, a Lamareda biztosította az exkluzív menüt.

A győri önkormányzati cégekkel kapcsolatos korábbi tapasztalatokból úgy sejtjük, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen, így másodfokú tárgyalásra is szükség lesz. Korábban a Győr-Szol, a GYHG az alvállalkozóik, az önkormányzat pedig a 2020-as bútorbeszerzések kapcsán is Kúriáig vitte az ügyet. Az első két esetben ott is az önkormányzati cégek ellen ítélt a bíróság, a harmadik ügyben várjuk a kúriai döntést.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.