Audi-földek: nevükre vették az ügyben érintett céget Borkai Zsolt barátai, milliárdos vagyonon ülnek

Pintér Bence 2024-04-04 15:22:14
4-5 milliárd forintot kereshettek az ingatlanbizniszen tíz évvel ezelőtt a „győri polip” tagjai.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Hivatalosan is Rákosfalvy Zoltán és Somogyi János lett a tulajdonosa az Immobilien Trade Center Kft.-nek – derül ki nyilvános adatbázisokból az Mfor cikke szerint. Az ingatlanos társaságnak tavaly októberig az Audi-földbotrányban érintett SR Group S.A. nevű luxembourgi vállalkozás volt a tulajdonosa.

A cikk szerint a cég legutóbbi beszámolójából az derül ki, hogy 2022-ben nem volt bevételük, ellenben 119 millió forintos profittal zártak,

a luxembourgi SR Group igazgatójaként pedig úgy döntött Rákosfalvy Zoltán, hogy 2,7 milliárd forintos eredménytartalékot képeznek. A luxemburgi offshore tulajdonban lévő cég irányító posztjait Rákosfalvy és Somogyi töltik be.

A Dezső András által 2012-ben feltárt botrányos ügyben Luxemburgban bejegyzett, akkor még ismeretlen tulajdonosi hátterű SR Group SA a győri önkormányzat ügyvédje, Borkai Zsolt közeli barátja, Rákosfalvy Zoltán segítségével jutott szántóföldekhez ott, ahol aztán később az Aud ivásárolt területet a bővítéshez. Cé, főleg külföldi cég nem is vehetett volna szántóföldeket, így azokat Rákosfalvy vásárolta fel magánszemélyként, majd a földhivatal engedélyezte, hogy az addig szántóföldként bejegyzett ingatlant a jövőben ipari-kereskedelmi célra hasznosíthassa annak tulajdonosa. Ekkor az addig Rákosfalvy nevén lévő terület a luxemburgi cég magyar leányvállalatának, az SR Invest Logistic Kft.-nek a nevére került.

Az Mfor emlékeztet rá: a G7 cikke szerint a cég elérhető beszámolói szerint a 2010-ben alapított vállalat éveken keresztül gyűjtögette az eladásra vásárolt telkeket, amelyek nagy részétől 2014-ben szabadult meg. Épp abban az évben, amikor a Győri Ipari Park bővítési területén a telekértékesítés zajlott, és néhány hónappal azelőtt, hogy az Audi logisztikai központjának építésébe belekezdtek volna. Az ingatlanok eladásán tényleg hatalmasat kaszáltak. Az utolsó évben, amikor a telkek még megvoltak, kicsivel kevesebb mint 1,5 milliárd forinton tartották nyilván őket, azaz ennyiért vásárolták. Egy évvel később azonban majdnem

7 milliárd forintnyi bevétele volt a cégnek, miközben a telkek nagy részétől megszabadult. Persze másból is jöhetett be pénz, de a kimutatások szerint elég egyértelműnek tűnik, hogy 4-5 milliárd forintot biztosan kereshettek az ingatlanbizniszen.

Rákosfalvy Zoltán ott volt Borkai Zsolt elhíresült jachtos szexorgiáján, legutóbb pedig azért írtunk róla, mert a győri önkormányzat visszavásárolta tőle a Vaskakas Taverna és a Schäffer-ház épületét 700 millió forintért.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.