Azért egy hazaárulózás még belefért Illés Károlynak a márciusi közgyűlésen

Farkas Bazsi 2024-04-02 06:19:28
A Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a szombathelyi városvezetés elvtársai miatt nem érkeznek meg az uniós pénzek Magyarországra.

A múlt héten csütörtökön tartották Szombathelyen a rendes hónap végi közgyűlést. Az ülés a szokásoshoz képest viszonylag gyorsan lepörgött, a délután már komolyabb vita vagy hozzászólás nélkül ment le, délelőtt azonban a megszokott politikai vitát lefolytatták a képviselők.

Már korábban téma volt a bölcsőde-, és óvodapedagógusok fizetésének ügye. Erről elsőként Illés Károly (Fidesz-KDNP) - szerkesztőségünk mellőzésével - frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót, állítása szerint ugyan a szombathelyi városvezetés megkapta a béremeléshez szükséges összeget a kormánytól, ám a pedagógusokhoz az mégsem jutott el.

Ezt László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester tételesen cáfolta, illetve elmondta azt is, hogy az államtól kapott pénz még a dolgozók minimális béremelésére sem volt elég, ahhoz az önkormányzatnak kellett 3 millió forintot hozzátenni.

A vita aztán a közgyűlésen is folytatódott Illés ugyanazt mondta el, mint korábban, és László is megismételte a korábban adott nyilatkozatát.

Illés az első napirendi ponthoz tett utolsó felszólalásában összegezve azt mondta, hogy:

"Az uniós források kapcsán a felmerült és az óvodapedagógusok témába is belevág. Hát az, hogy az uniós források, akár a TOP-os források, eddig nem érkeztek meg az országba, illetve a városnak azért azt nagyon tudjuk, hogy a kedves elvtársaiknak nagy szerepe van bent, és az nagyon félő az, ami a legutóbbi időben is történt…én kimondom, hogy…őőő….

igenis úgy gondolom, hogy hazaáruló módon 

akadályozzák ismét politikusok az Európai Parlamentben azt, hogy ezek a források Magyarországnak ide érkezzenek. Azzal együtt, hogy az a veszély is fennáll, hogy a pedagógusoknak megítélt és megadott forrásokat még akár vissza is kelljen fizetni a kormánynak. Úgyhogy itt csak annyit, hogy beszéljenek már az elvtársaikkal, hogy ne tegyék ezt és ne saját országuk és állampolgáraik ellen lobbizzanak Brüsszelben."

A szombathelyi Fidesztől egyébként nem áll messze az, hogy politikai ellenfeleiket hazaárulónak nevezzék. A kormánypártok 2019-ben az MMIK épületében tartották az önkormányzati választás jelöltbemutatóját, ahol a polgármester-, és képviselőjelöltek bemutatásától Hende Csaba (Fidesz-KDNP) választókerületi elnök eljutott addig, hogy Nemény András (Éljen Szombathely!) akkor még csak polgármester-jelöltre hazaárulót skandáltatott a közönséggel. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.