32 és fél millió forintért eladó a régi velemi gyermektábor

Farkas Bazsi 2024-03-18 07:50:35
A telek 12 ezer 121 m2 alapterületű, a rajta álló felépítmény nettó alapterülete 520 m2.

Még két napig lehet licitálni a régi velemi gyermektábor épületére. A kikiáltási ár 32 millió 551 ezer forint, a licitlépcsőt pedig mindössze 200 ezer forintban határozták meg. 

Az Ingatlan Velem nyugati szélén található. Megközelíteni egysávos aszfaltozott úton lehetséges. Az utcában a közvilágítás ki van építve. A környezetében lakó, üdülő és mezőgazdasági ingatlanok, valamint beépítetlen területek találhatók. Az Ingatlan felépítménye erősen leromlott műszaki állapotú, a tetőszerkezet részben beszakadt, azon a helyen az emelet feletti födém is leszakadt, valamint a földszint feletti födémen is láthatóak a folyamatos beázás nyomai. Az egyéb szerkezetek is felújítandó műszaki állapotúak, valamint az épületgépészeti rendszerek működőképessége is kérdéses - írja az ingatlanhoz csatolt leírás.

Az épület 520 négyzetméter, ami egy 12 ezer 121 négyzetméteres telken áll.

Az állami tulajdonban lévő, egykori üdülő a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kezelésében van. Velem 135/3 helyrajzi számú telken áll. Ez az a telekrész, amit 2021-ben a velemi önkormányzat két másik szomszédos telekkel együtt végül nem kívánta kiemelt fejlesztési területté nyilvánítani.

Ez volt ugyanis az a területegyüttes, ahová a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltsége olyan gyermekotthont létesített volna, ahová beilleszkedési zavaros fiatalok költöztek volna. A tervet végül lefújták.

Sorban szűnnek meg a gyermektáborok, Szombathely megtalálta a megoldást

A most meghirdetett gyermektábor már jó ideje használaton kívül volt, ám a megyei vagyont képezte az a balatonberényi gyermeküdülő, amit annak idején a megyében élő emberek a saját szabadidejükben építettek fel, aztán az államosítást követően 2021-ben értékesítették, egy debreceni illetőségű cég vette meg, majd el is bontották.

Korábban sok szombathelyi gyerek üdült Balatonberényben, azonban az épület államosításával ez a lehetőség teljesen megszűnt. Mivel igény továbbra is mutatkozott arra, hogy kedvezményes üdültetésen vehessenek részt diákok, így Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester javaslatára a városvezetés zöld utat adott annak az ötletnek, hogy a SZOVA fonyódi üdülőjét használják erre a célra.

Az épület karbantartására a cég a 2024-es üzleti tervében 2 millió 587 ezer forintot különített el. A szombathelyi gyerekek üdültetésére 6 millió forintot költ el idén a városvezetés. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.