Dömötör Csaba szerint Orbán Viktor nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy Horváth Gábor és Pődör Zoltán alkalmas-e arra, hogy fideszes önkormányzati képviselők legyenek

Farkas Bazsi 2024-03-14 17:31:00
Ungár Péter: Ez a válasz is sokadszorra bizonyítja, hogy Orbán Viktor az egész kegyelmi botrányban nem felelősséget vállal, hanem felelősséget hárít.

Ahogy arról korábban beszámoltunk komoly közéleti hullámokat vetett Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) szombathelyi önkormányzati képviselő egy Facebook-posztja, amiben először megosztotta K. Endre, a bicskei pedofilsegítő önmagát mentegető levelét. Majd többek között azt kommentelte - mentegetve ezzel az elkövetőt -, hogy Magyarországon jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás van.

Amikor Horváthot a történtekről akartuk kérdezni, akkor arcát eltakarva sietett tovább a Városháza folyosóján.

Nemrég jelentette be a szombathelyi Fidesz azokat a neveket, akiket képviselőjelöltnek indítanak az idei önkormányzati választásokon. A jelöltek között van Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető-elnöke. Pődört 2022-ben azért marasztalta el a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa, mert érzelmileg bántalmazott egy 15 éves sportolót. 

A februári közgyűlésen a képviselő testület egyhangúlag fogadta el Szombathely gyermekvédelmi határozatát. Ebben többek között az is szerepel, hogy:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése mélyen elítéli a gyermekeket ért erőszak, a fizikai, érzelmi, lelki bántalmazás, megalázás minden formáját, a leghatározottabban elítéli az elkövetőket, és azokat is, akik bármilyen módon segítették őket. A Közgyűlés elfogadhatatlannak tartja a bűnös tettek lekicsinylését, a bűnösök mentegetését, felmentését vagy az elkövetett cselekmények súlyának csökkentését. Akik ebben közreműködnek, ebben részt vesznek ugyanúgy bűnösök, számukra sincs kegyelem, tettükkel méltatlanná válnak a közéleti szereplésre.  

A határozatot ugyan elfogadták, de ezek után sem Horváth sem Pődör nem érezte azt magára kötelező jellegűnek, és továbbra is szerepet vállalnak a közéletben. 

Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselője Horváth és Pődör kapcsán is kérdést intézett Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnökhöz. Ebben arra volt kíváncsi, hogy Orbán véleménye szerint a történtek után valóban alkalmasak-e képviselőjelöltnek.

Csakhogy válasz nem Orbántól, hanem Kövér László házelnöktől érkezett, amelyben azt írja, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel egyik eset sem érint kormányzati hatáskört, így megtagadják az érdemi választ.

"Ez a válasz is sokadszorra bizonyítja, hogy Orbán Viktor az egész kegyelmi botrányban nem felelősséget vállal, hanem felelősséget hárít. Márpedig Pödör Zoltán jelölésére már nyilván nem lesz megfelelő válasz az, hogy „kérdezzék az elnök asszonyt”. Ráadásul a Fidesz minden gyermekvédelemmel kapcsolatos mondatat álságos és hazug egészen addig, amíg nem emelik meg jelentősen a szektorban dolgozó, sokszor alig kétszázezer forintot kereső emberek fizetését" - nyilatkozta megkeresésünkre Ungár Péter.


Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.