Dömötör Csaba szerint Orbán Viktor nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy Horváth Gábor és Pődör Zoltán alkalmas-e arra, hogy fideszes önkormányzati képviselők legyenek

Farkas Bazsi 2024-03-14 17:31:00
Ungár Péter: Ez a válasz is sokadszorra bizonyítja, hogy Orbán Viktor az egész kegyelmi botrányban nem felelősséget vállal, hanem felelősséget hárít.

Ahogy arról korábban beszámoltunk komoly közéleti hullámokat vetett Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) szombathelyi önkormányzati képviselő egy Facebook-posztja, amiben először megosztotta K. Endre, a bicskei pedofilsegítő önmagát mentegető levelét. Majd többek között azt kommentelte - mentegetve ezzel az elkövetőt -, hogy Magyarországon jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás van.

Amikor Horváthot a történtekről akartuk kérdezni, akkor arcát eltakarva sietett tovább a Városháza folyosóján.

Nemrég jelentette be a szombathelyi Fidesz azokat a neveket, akiket képviselőjelöltnek indítanak az idei önkormányzati választásokon. A jelöltek között van Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető-elnöke. Pődört 2022-ben azért marasztalta el a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa, mert érzelmileg bántalmazott egy 15 éves sportolót. 

A februári közgyűlésen a képviselő testület egyhangúlag fogadta el Szombathely gyermekvédelmi határozatát. Ebben többek között az is szerepel, hogy:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése mélyen elítéli a gyermekeket ért erőszak, a fizikai, érzelmi, lelki bántalmazás, megalázás minden formáját, a leghatározottabban elítéli az elkövetőket, és azokat is, akik bármilyen módon segítették őket. A Közgyűlés elfogadhatatlannak tartja a bűnös tettek lekicsinylését, a bűnösök mentegetését, felmentését vagy az elkövetett cselekmények súlyának csökkentését. Akik ebben közreműködnek, ebben részt vesznek ugyanúgy bűnösök, számukra sincs kegyelem, tettükkel méltatlanná válnak a közéleti szereplésre.  

A határozatot ugyan elfogadták, de ezek után sem Horváth sem Pődör nem érezte azt magára kötelező jellegűnek, és továbbra is szerepet vállalnak a közéletben. 

Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselője Horváth és Pődör kapcsán is kérdést intézett Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnökhöz. Ebben arra volt kíváncsi, hogy Orbán véleménye szerint a történtek után valóban alkalmasak-e képviselőjelöltnek.

Csakhogy válasz nem Orbántól, hanem Kövér László házelnöktől érkezett, amelyben azt írja, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel egyik eset sem érint kormányzati hatáskört, így megtagadják az érdemi választ.

"Ez a válasz is sokadszorra bizonyítja, hogy Orbán Viktor az egész kegyelmi botrányban nem felelősséget vállal, hanem felelősséget hárít. Márpedig Pödör Zoltán jelölésére már nyilván nem lesz megfelelő válasz az, hogy „kérdezzék az elnök asszonyt”. Ráadásul a Fidesz minden gyermekvédelemmel kapcsolatos mondatat álságos és hazug egészen addig, amíg nem emelik meg jelentősen a szektorban dolgozó, sokszor alig kétszázezer forintot kereső emberek fizetését" - nyilatkozta megkeresésünkre Ungár Péter.


Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.