A Haladás Marketing Kft. nem vezet számlát az MBH Banknál, ahová állítólag 800 millió forintot várnak

Farkas Bazsi 2024-03-14 06:51:00
Több érdeklődő is megvette volna a Haladást, de egyelőre nem eladó.

Tegnap egy közleményt adott ki, a jelenleg az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás vezetősége, amelyben rendesen megkongatták a vészharangot. A közlemény szerint a klub nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások pedig veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

A közlemény arra is kitér, hogy a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosa, Haladás Marketing Kft. egy szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben. 

A közlemény szerint az SGS Csoport 2023 decemberében átutalt egy összeget az MBH Bankhoz. Értelmezésünk szerint a közlemény arról ír, hogy az SGS a Haladás Marketing Kft.-nek utalta át a pénz, amit nem írt jóvá a bank. 

Csakhogy az Opten cégadatbázis szerint a Haladás Marketing Kft.-nek nincsen számlája az MBH Banknál.

A cégnek három számlája van. Kettő a MagNet Banknál (17600042-00124652-00200004, 16200687-10003255-00000000), egy pedig az OTP-nél (11747006-27277430-00000000), de az MBH-nál egy sincs. 

Így tehát egyelőre nem tiszta, hogy hogyan vár pénzt a Marketing Kft. egy olyan banknál, ahol nincsen számlája.

A szombathelyi önkormányzat azonnal utalja a pénzt

Szerda este közlemény érkezett László Győző (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármestertől, amelyben arról ír, hogy a kialakult helyzet miatt, az önkormányzat azonnal átutalja a költségvetésben biztosított 40 millió forintnyi közpénzt. Mutatjuk a közleményt változtatás nélkül:

A tegnapi napon Szántó Erzsébet, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője a mai napra rendkívüli taggyűlést hívott össze a társaság gazdasági helyzetével kapcsolatosan. Miután megismertük a napirend tartalmát, közösen úgy  döntöttünk, hogy formális taggyűlést nem tartunk, de meghallgatjuk az ügyvezetés tájékoztatóját a kialakult helyzetről. Mint az kiderült számunkra, a klub licencének megszerzéséhez szükséges feltételek továbbra sem biztosítottak, ahhoz elengedhetetlenül szükséges a Szombathely MJV idei költségvetésében meghatározott 40 millió forint támogatási összeg mielőbbi folyósítása.

Önkormányzatunk felelős kisebbségi tulajdonosként és a Haladás elkötelezett támogatójaként a kérésnek megfelelően az idei támogatást a lehető leghamarabb biztosítani fogja.

A licenc megszerzéséhez szükséges tovább anyagi eszközök vonatkozásában a többségi tulajdonos Homlok Zsolt folyamatos egyeztetéseket folytat, bízunk abban, hogy erre irányuló erőfeszítéseit siker koronázza, különösen annak fényében, hogy - ahogy azt eddig is minden fórumon kommunikáltuk - az önkormányzatnak az éves támogatáson túlmenően a város elfogadott költségvetése szerint nincs lehetősége további forrásokat a klub rendelkezésére bocsátani.

Őszintén reméljük, hogy városunk labdarúgó csapatának helyzete megnyugtató és hosszútávú módon rendeződik, úgy, ahogy azt a patinás klub múltja és annak elkötelezett szurkolótábora megérdemli

Hajrá Haladás! Éljen Szombathely!

Vannak érdeklődők

Az Ugytudjuk.hu egy Haladás közeli forrásból úgy értesült, hogy az elmúlt időszakban két vevő is jelentkezett a csapatnál. Homlok Zsolt a többségi tulajdonost képviselő tulajdonos azonban a vételi szándékot hallva elutasító volt. Az adásvétel helyett szponzorációt ajánlott fel, amivel a lehetséges üzletfelek nem kívántak élni. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.