A Haladás Marketing Kft. nem vezet számlát az MBH Banknál, ahová állítólag 800 millió forintot várnak

Farkas Bazsi 2024-03-14 06:51:00
Több érdeklődő is megvette volna a Haladást, de egyelőre nem eladó.

Tegnap egy közleményt adott ki, a jelenleg az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás vezetősége, amelyben rendesen megkongatták a vészharangot. A közlemény szerint a klub nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások pedig veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

A közlemény arra is kitér, hogy a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosa, Haladás Marketing Kft. egy szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben. 

A közlemény szerint az SGS Csoport 2023 decemberében átutalt egy összeget az MBH Bankhoz. Értelmezésünk szerint a közlemény arról ír, hogy az SGS a Haladás Marketing Kft.-nek utalta át a pénz, amit nem írt jóvá a bank. 

Csakhogy az Opten cégadatbázis szerint a Haladás Marketing Kft.-nek nincsen számlája az MBH Banknál.

A cégnek három számlája van. Kettő a MagNet Banknál (17600042-00124652-00200004, 16200687-10003255-00000000), egy pedig az OTP-nél (11747006-27277430-00000000), de az MBH-nál egy sincs. 

Így tehát egyelőre nem tiszta, hogy hogyan vár pénzt a Marketing Kft. egy olyan banknál, ahol nincsen számlája.

A szombathelyi önkormányzat azonnal utalja a pénzt

Szerda este közlemény érkezett László Győző (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármestertől, amelyben arról ír, hogy a kialakult helyzet miatt, az önkormányzat azonnal átutalja a költségvetésben biztosított 40 millió forintnyi közpénzt. Mutatjuk a közleményt változtatás nélkül:

A tegnapi napon Szántó Erzsébet, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője a mai napra rendkívüli taggyűlést hívott össze a társaság gazdasági helyzetével kapcsolatosan. Miután megismertük a napirend tartalmát, közösen úgy  döntöttünk, hogy formális taggyűlést nem tartunk, de meghallgatjuk az ügyvezetés tájékoztatóját a kialakult helyzetről. Mint az kiderült számunkra, a klub licencének megszerzéséhez szükséges feltételek továbbra sem biztosítottak, ahhoz elengedhetetlenül szükséges a Szombathely MJV idei költségvetésében meghatározott 40 millió forint támogatási összeg mielőbbi folyósítása.

Önkormányzatunk felelős kisebbségi tulajdonosként és a Haladás elkötelezett támogatójaként a kérésnek megfelelően az idei támogatást a lehető leghamarabb biztosítani fogja.

A licenc megszerzéséhez szükséges tovább anyagi eszközök vonatkozásában a többségi tulajdonos Homlok Zsolt folyamatos egyeztetéseket folytat, bízunk abban, hogy erre irányuló erőfeszítéseit siker koronázza, különösen annak fényében, hogy - ahogy azt eddig is minden fórumon kommunikáltuk - az önkormányzatnak az éves támogatáson túlmenően a város elfogadott költségvetése szerint nincs lehetősége további forrásokat a klub rendelkezésére bocsátani.

Őszintén reméljük, hogy városunk labdarúgó csapatának helyzete megnyugtató és hosszútávú módon rendeződik, úgy, ahogy azt a patinás klub múltja és annak elkötelezett szurkolótábora megérdemli

Hajrá Haladás! Éljen Szombathely!

Vannak érdeklődők

Az Ugytudjuk.hu egy Haladás közeli forrásból úgy értesült, hogy az elmúlt időszakban két vevő is jelentkezett a csapatnál. Homlok Zsolt a többségi tulajdonost képviselő tulajdonos azonban a vételi szándékot hallva elutasító volt. Az adásvétel helyett szponzorációt ajánlott fel, amivel a lehetséges üzletfelek nem kívántak élni. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.