Zavar a szombathelyi Fideszben - A párt bizottsági delegáltjai nem szavazták meg a Hende Csaba által elnökölt kézilabda klub pénzügyi támogatását

Farkas Bazsi 2024-02-27 09:51:32
Mi történik itt?

Hétfőn tartották a szombathelyi közgyűlés Gazdasági és Jogi Bizottságának ülését. Amellett, hogy Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő, a bizottság tagja felszólította a pedofil segédet Facebook-posztban mentegető Horváth Gábort (Fidesz-KDNP) mandátumának visszaadására, azért a napirendeket is végig tárgyalták.

Az első és egyben talán legfontosabb napirend a város idei költségvetése volt. A tervezet többek között azt is tartalmazta, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia idén 40 millió forint támogatást kapna. Ez 10 millió forinttal több, mint 2022-ben. 

Arról már nem egyszer írtunk, hogy mivel felmerült annak a gyanúja, hogy szabálytalanság történik az SZKKA működésében, így a közgyűlés arról határozott, hogy csakis akkor történhet meg az idei évben még fennálló 15 millió forint, valamint az idei 40 millió forint támogatásának folyósítása, ha a klub vállalja a pénzügyi átvilágítást és felállít egy felügyelő bizottságot.

Érdemes megjegyezni, hogy a SZKKA társadalmi elnöke Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője. Sőt, ügyvezető-elnöke Pődör Zoltán, az idei választáson a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje.

Valahogy mégis porszem került a gépezetbe, mivel a hétfői bizottsági ülésen az SZKKA támogatását nem támogatta sem Takátsné Tenki Mária, sem pedig Horváth Gábor a Fidesz-KDNP két jelenlévő bizottsági tagja.

A bizottság többi tagja azonban zöld utat adott, így amennyiben a klub végre felállítja a felügyelő bizottságot, nem lesz akadálya a pénz folyósításának. Bár ez nem a fideszes tagokon múlt. 

Címlapon: Hende Csaba és Pődör Zoltán tájékoztatót tart.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.