Fokozódik a helyzet Körmenden, új Facebook-oldalt indított a leköszönő polgármester

Farkas Bazsi 2024-02-27 17:19:27
Csalás, komment törlés, like pusztítás a köbön.

Ahogy arról elsőként az Ugytudjuk.hu beszámolt, a körmendi Fidesz alapszervezetének múlt heti döntése alapján Belencsák István lesz a kormánypárt polgármester-jelöltje.

Alig, hogy “megszáradt” a tinta, máris vagdalkozás kezdődött, többek között csalásról, tisztességtelen előnyszerzésről szóltak a hírek. 

Szerkesztőségünk olvasói levelet kapott, amelyben többek között ezt írta a szerző:

"A helyi körmendi fidesz szervezet úgy választotta meg 22 fő szavazatával Belencsák Istvánt polgármester jelöltnek, hogy a szavazás eredményét az azt megelőző hetekben a helyi közéletben soha sem magán-közéleti sem semmilyen hivatali szerepet betöltő, kiöregedett, mintegy passzív alvóügynöknek visszavonult, de még mozgékonyabb korukban is jelentéktelen múlttal és kvalitással rendelkező fidesz hobbista párttagokon, akik nagy része már jó ideje nem Körmenden de még csak nem is a körzetben élnek és akiken aktív és arrogáns pressziót gyakoroltak. Tették ezt úgy többek közt, hogy ami amúgy a párttagok érdektelenségét és aktivitását is tükrözi, hogy jó ideje már tagsági díjat sem fizettek, de Belencsákék a besimulásért és a szavazataikért cserébe azon tagsági díjak visszamenőleges kiegyenlítését is felkínálták nekik, ami ugyebár nettó bűncselekmény, megvesztegetés, szavazati csalás, szavazás tiltott befolyásolása stb...vagy például az anyagi helyzetüknél fogva a kívántnál kevesebb alkoholmennyiséget megvásárolni tudó párttagokat a beszavazás érdekében pár finom rövidital körért cserébe édesgettek magukhoz…"

Ahogy arról korábban írtunk már ,két név volt versenyben a polgármester-jelöltségért. Mivel a regnáló polgármester Bebes István (Fidesz-KDNP) tekintélye és népszerűsége megrogyott a városban, így a párt akarata az volt, hogy mindenképpen új jelölt induljon el. A vezetőség ezért nem engedi el a Körmendet 22 éve vezető politikus kezét, hiszenegy külképviseletei megbízatással engedik nyugdíjba.

Bebes a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elnökét, Szabó Barna (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt szemelte ki utódjának. Ám a körmendi Fidesz egy Molnár Dániel, Bebes korábbi kabinetfőnöke által vezetett, fiatalokból álló csoportja erősen lobbizott Belencsák István, alpolgármester mellett.

Ahogy az már ismert, a tagság végül Belencsáknak szavazott bizalmat. Bebes erre egy “zöld cédulás” címmel írt Facebook-posztban többek között így reagált:

"(...)a Fidesz körmendi csoportjának elnöksége egyhangulag dr Szabó Barnát a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület elnökét kérte fel és jelölte a körmedi polgármesteri posztra melyet a tagságnak kellett volna elfogadni.

Az ülés megkezdése előtti két és fél hétben valósággal "felrobbant" a csoport!

Az "ifjak és segítőik" folyamatosan hivogatták, személyes megkeresésekkel zaklatták, fenyegették és vegzáltak a tagokat.
A cél az volt hogy a csoport Belencsák Istvánt és ne dr Szabó Barnát támogassa a polgármester jelölőn!
(...)
A pénteki napon csúcsosodott ki minden,amikor többek között Budapesten,Egyházasrádócon,Rábatöttösön és Szombathelyen élő személyek is döntöttek arról hogy ki legyen a város polgármesterjelöltje a Fideszben Körmenden.

A végeredmény már szinte a kihirdetés pillanatában megjelent egy liberális illetőségü internetes oldalon.
Főként azért mert a kiszivárogtatás mintaszerűen működik egyeseknél a körmendi Fideszben.

A csoporban jelenlévő "Hegedüs Istvánok,Brutusok és Júdások azonnal lecsapnak hosszú késeikkel ha valami számukra előnytelent vélnek felfedezni!"

Abból a szempontból mindenképpen érdekes Bebes felvetése a lakhelyekkel kapcsolatban, hogy a szombathelyi Fidesz elnökségében például több nem is szombathelyi illetőségű tag is van. Glavanics Krisztina Narda, míg Gál Sándor Bucsu független polgármestere. Kántás Zoltán pedig a sárvári fürdő ügyvezető igazgatója, így ideje nagyobbik részét a fürdővárosban és nem Szombathelyen tölti.

Na de vissza Körmendre, ahol úgy néz ki a korábbi szövetségesek közötti árok egyre mélyebbre vág. Bebes ma egy posztjában azt írta, hogy M.D., vagyis Molnár Dániel, korábbi kabinetfőnöke oldalán folyamatosan törlik a neki szóló kommenteket és likeokat. 

A polgármester azt írta, hogy emiatt feljelentést tesz (azt nem írta, hogy éppen melyik hatósághoz fog fordulni like törlés gyanúja miatt) és Bebes István Géza névvel új Facebook-oldalt hoz létre. 

Kerestük az új oldalt, ám egyelőre nem találtuk.

Molnár kommentben azt írta, hogy tavaly május óta nem nyúlt a polgármester Facebook-oldalához. Likeot nem lehet törölni, a hozzászólások pedig véleménye szerint maradéktalanul megtalálhatóak az oldalon. 

Ami pedig a polgármester-jelölteket illeti. Az már tehát biztos, hogy Belencsák István lesz a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Hogy Szabó Barna elindul-e a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület színeiben azt egyelőre nem tudni. Viszont információink szerint Patonay Imre, Bebes korábbi kihívója ismét készen áll arra, hogy megmérettesse magát. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is