Fokozódik a helyzet Körmenden, új Facebook-oldalt indított a leköszönő polgármester

Farkas Bazsi 2024-02-27 17:19:27
Csalás, komment törlés, like pusztítás a köbön.

Ahogy arról elsőként az Ugytudjuk.hu beszámolt, a körmendi Fidesz alapszervezetének múlt heti döntése alapján Belencsák István lesz a kormánypárt polgármester-jelöltje.

Alig, hogy “megszáradt” a tinta, máris vagdalkozás kezdődött, többek között csalásról, tisztességtelen előnyszerzésről szóltak a hírek. 

Szerkesztőségünk olvasói levelet kapott, amelyben többek között ezt írta a szerző:

"A helyi körmendi fidesz szervezet úgy választotta meg 22 fő szavazatával Belencsák Istvánt polgármester jelöltnek, hogy a szavazás eredményét az azt megelőző hetekben a helyi közéletben soha sem magán-közéleti sem semmilyen hivatali szerepet betöltő, kiöregedett, mintegy passzív alvóügynöknek visszavonult, de még mozgékonyabb korukban is jelentéktelen múlttal és kvalitással rendelkező fidesz hobbista párttagokon, akik nagy része már jó ideje nem Körmenden de még csak nem is a körzetben élnek és akiken aktív és arrogáns pressziót gyakoroltak. Tették ezt úgy többek közt, hogy ami amúgy a párttagok érdektelenségét és aktivitását is tükrözi, hogy jó ideje már tagsági díjat sem fizettek, de Belencsákék a besimulásért és a szavazataikért cserébe azon tagsági díjak visszamenőleges kiegyenlítését is felkínálták nekik, ami ugyebár nettó bűncselekmény, megvesztegetés, szavazati csalás, szavazás tiltott befolyásolása stb...vagy például az anyagi helyzetüknél fogva a kívántnál kevesebb alkoholmennyiséget megvásárolni tudó párttagokat a beszavazás érdekében pár finom rövidital körért cserébe édesgettek magukhoz…"

Ahogy arról korábban írtunk már ,két név volt versenyben a polgármester-jelöltségért. Mivel a regnáló polgármester Bebes István (Fidesz-KDNP) tekintélye és népszerűsége megrogyott a városban, így a párt akarata az volt, hogy mindenképpen új jelölt induljon el. A vezetőség ezért nem engedi el a Körmendet 22 éve vezető politikus kezét, hiszenegy külképviseletei megbízatással engedik nyugdíjba.

Bebes a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elnökét, Szabó Barna (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt szemelte ki utódjának. Ám a körmendi Fidesz egy Molnár Dániel, Bebes korábbi kabinetfőnöke által vezetett, fiatalokból álló csoportja erősen lobbizott Belencsák István, alpolgármester mellett.

Ahogy az már ismert, a tagság végül Belencsáknak szavazott bizalmat. Bebes erre egy “zöld cédulás” címmel írt Facebook-posztban többek között így reagált:

"(...)a Fidesz körmendi csoportjának elnöksége egyhangulag dr Szabó Barnát a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület elnökét kérte fel és jelölte a körmedi polgármesteri posztra melyet a tagságnak kellett volna elfogadni.

Az ülés megkezdése előtti két és fél hétben valósággal "felrobbant" a csoport!

Az "ifjak és segítőik" folyamatosan hivogatták, személyes megkeresésekkel zaklatták, fenyegették és vegzáltak a tagokat.
A cél az volt hogy a csoport Belencsák Istvánt és ne dr Szabó Barnát támogassa a polgármester jelölőn!
(...)
A pénteki napon csúcsosodott ki minden,amikor többek között Budapesten,Egyházasrádócon,Rábatöttösön és Szombathelyen élő személyek is döntöttek arról hogy ki legyen a város polgármesterjelöltje a Fideszben Körmenden.

A végeredmény már szinte a kihirdetés pillanatában megjelent egy liberális illetőségü internetes oldalon.
Főként azért mert a kiszivárogtatás mintaszerűen működik egyeseknél a körmendi Fideszben.

A csoporban jelenlévő "Hegedüs Istvánok,Brutusok és Júdások azonnal lecsapnak hosszú késeikkel ha valami számukra előnytelent vélnek felfedezni!"

Abból a szempontból mindenképpen érdekes Bebes felvetése a lakhelyekkel kapcsolatban, hogy a szombathelyi Fidesz elnökségében például több nem is szombathelyi illetőségű tag is van. Glavanics Krisztina Narda, míg Gál Sándor Bucsu független polgármestere. Kántás Zoltán pedig a sárvári fürdő ügyvezető igazgatója, így ideje nagyobbik részét a fürdővárosban és nem Szombathelyen tölti.

Na de vissza Körmendre, ahol úgy néz ki a korábbi szövetségesek közötti árok egyre mélyebbre vág. Bebes ma egy posztjában azt írta, hogy M.D., vagyis Molnár Dániel, korábbi kabinetfőnöke oldalán folyamatosan törlik a neki szóló kommenteket és likeokat. 

A polgármester azt írta, hogy emiatt feljelentést tesz (azt nem írta, hogy éppen melyik hatósághoz fog fordulni like törlés gyanúja miatt) és Bebes István Géza névvel új Facebook-oldalt hoz létre. 

Kerestük az új oldalt, ám egyelőre nem találtuk.

Molnár kommentben azt írta, hogy tavaly május óta nem nyúlt a polgármester Facebook-oldalához. Likeot nem lehet törölni, a hozzászólások pedig véleménye szerint maradéktalanul megtalálhatóak az oldalon. 

Ami pedig a polgármester-jelölteket illeti. Az már tehát biztos, hogy Belencsák István lesz a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Hogy Szabó Barna elindul-e a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület színeiben azt egyelőre nem tudni. Viszont információink szerint Patonay Imre, Bebes korábbi kihívója ismét készen áll arra, hogy megmérettesse magát. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.