Fokozódik a helyzet Körmenden, új Facebook-oldalt indított a leköszönő polgármester

Farkas Bazsi 2024-02-27 17:19:27
Csalás, komment törlés, like pusztítás a köbön.

Ahogy arról elsőként az Ugytudjuk.hu beszámolt, a körmendi Fidesz alapszervezetének múlt heti döntése alapján Belencsák István lesz a kormánypárt polgármester-jelöltje.

Alig, hogy “megszáradt” a tinta, máris vagdalkozás kezdődött, többek között csalásról, tisztességtelen előnyszerzésről szóltak a hírek. 

Szerkesztőségünk olvasói levelet kapott, amelyben többek között ezt írta a szerző:

"A helyi körmendi fidesz szervezet úgy választotta meg 22 fő szavazatával Belencsák Istvánt polgármester jelöltnek, hogy a szavazás eredményét az azt megelőző hetekben a helyi közéletben soha sem magán-közéleti sem semmilyen hivatali szerepet betöltő, kiöregedett, mintegy passzív alvóügynöknek visszavonult, de még mozgékonyabb korukban is jelentéktelen múlttal és kvalitással rendelkező fidesz hobbista párttagokon, akik nagy része már jó ideje nem Körmenden de még csak nem is a körzetben élnek és akiken aktív és arrogáns pressziót gyakoroltak. Tették ezt úgy többek közt, hogy ami amúgy a párttagok érdektelenségét és aktivitását is tükrözi, hogy jó ideje már tagsági díjat sem fizettek, de Belencsákék a besimulásért és a szavazataikért cserébe azon tagsági díjak visszamenőleges kiegyenlítését is felkínálták nekik, ami ugyebár nettó bűncselekmény, megvesztegetés, szavazati csalás, szavazás tiltott befolyásolása stb...vagy például az anyagi helyzetüknél fogva a kívántnál kevesebb alkoholmennyiséget megvásárolni tudó párttagokat a beszavazás érdekében pár finom rövidital körért cserébe édesgettek magukhoz…"

Ahogy arról korábban írtunk már ,két név volt versenyben a polgármester-jelöltségért. Mivel a regnáló polgármester Bebes István (Fidesz-KDNP) tekintélye és népszerűsége megrogyott a városban, így a párt akarata az volt, hogy mindenképpen új jelölt induljon el. A vezetőség ezért nem engedi el a Körmendet 22 éve vezető politikus kezét, hiszenegy külképviseletei megbízatással engedik nyugdíjba.

Bebes a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elnökét, Szabó Barna (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt szemelte ki utódjának. Ám a körmendi Fidesz egy Molnár Dániel, Bebes korábbi kabinetfőnöke által vezetett, fiatalokból álló csoportja erősen lobbizott Belencsák István, alpolgármester mellett.

Ahogy az már ismert, a tagság végül Belencsáknak szavazott bizalmat. Bebes erre egy “zöld cédulás” címmel írt Facebook-posztban többek között így reagált:

"(...)a Fidesz körmendi csoportjának elnöksége egyhangulag dr Szabó Barnát a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület elnökét kérte fel és jelölte a körmedi polgármesteri posztra melyet a tagságnak kellett volna elfogadni.

Az ülés megkezdése előtti két és fél hétben valósággal "felrobbant" a csoport!

Az "ifjak és segítőik" folyamatosan hivogatták, személyes megkeresésekkel zaklatták, fenyegették és vegzáltak a tagokat.
A cél az volt hogy a csoport Belencsák Istvánt és ne dr Szabó Barnát támogassa a polgármester jelölőn!
(...)
A pénteki napon csúcsosodott ki minden,amikor többek között Budapesten,Egyházasrádócon,Rábatöttösön és Szombathelyen élő személyek is döntöttek arról hogy ki legyen a város polgármesterjelöltje a Fideszben Körmenden.

A végeredmény már szinte a kihirdetés pillanatában megjelent egy liberális illetőségü internetes oldalon.
Főként azért mert a kiszivárogtatás mintaszerűen működik egyeseknél a körmendi Fideszben.

A csoporban jelenlévő "Hegedüs Istvánok,Brutusok és Júdások azonnal lecsapnak hosszú késeikkel ha valami számukra előnytelent vélnek felfedezni!"

Abból a szempontból mindenképpen érdekes Bebes felvetése a lakhelyekkel kapcsolatban, hogy a szombathelyi Fidesz elnökségében például több nem is szombathelyi illetőségű tag is van. Glavanics Krisztina Narda, míg Gál Sándor Bucsu független polgármestere. Kántás Zoltán pedig a sárvári fürdő ügyvezető igazgatója, így ideje nagyobbik részét a fürdővárosban és nem Szombathelyen tölti.

Na de vissza Körmendre, ahol úgy néz ki a korábbi szövetségesek közötti árok egyre mélyebbre vág. Bebes ma egy posztjában azt írta, hogy M.D., vagyis Molnár Dániel, korábbi kabinetfőnöke oldalán folyamatosan törlik a neki szóló kommenteket és likeokat. 

A polgármester azt írta, hogy emiatt feljelentést tesz (azt nem írta, hogy éppen melyik hatósághoz fog fordulni like törlés gyanúja miatt) és Bebes István Géza névvel új Facebook-oldalt hoz létre. 

Kerestük az új oldalt, ám egyelőre nem találtuk.

Molnár kommentben azt írta, hogy tavaly május óta nem nyúlt a polgármester Facebook-oldalához. Likeot nem lehet törölni, a hozzászólások pedig véleménye szerint maradéktalanul megtalálhatóak az oldalon. 

Ami pedig a polgármester-jelölteket illeti. Az már tehát biztos, hogy Belencsák István lesz a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Hogy Szabó Barna elindul-e a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület színeiben azt egyelőre nem tudni. Viszont információink szerint Patonay Imre, Bebes korábbi kihívója ismét készen áll arra, hogy megmérettesse magát. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.