Czeglédy: Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

Farkas Bazsi 2024-02-19 14:28:47
Ha már erről is hazudnak, miről fognak még? - írja a képviselő.

Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltjének végzettsége rázta fel a hétfő, kissé álmos reggelét. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő szombati sajtótájékoztatóján kérdésünkre válaszolva azt mondta, hogy:

"Nem akarok senkit megbántani, de én úgy tudom, hogy Lenkai Nórának háztartásökonómia és életvitel diplomája van, ami a büfészaknál is gyengébb képesítés. Ezzel gyakorlatilag egy titkárnő az egyetemen."

Lenkai erre válaszul Facebook-oldalán posztolta ki, hogy két végzettsége is van, a Berzsenyi Dániel Főiskolán 2006-ban, háztartásökonómia-életvitel szakos tanári diplomát szerzett, míg 2021-ben a Pannon Egyetemen, Kutatási és innovációs menedzser szakot is elvégezte.

Ahogy korábban szerkesztőségünk is írt róla, a háztartásökonómia-életvitel szakos tanári diploma főiskolai végzettség, alapdiploma, amit információink szerint levelező tagozaton végzett el a rektori biztos.

A másodikként megjelölt végzettség azonban egy posztgraduális képzés, vagyis egy diplomai követelménnyel indított szakirányú felnőttképzés, amit két félév alatt, levelezőn lehetett elvégezni. A vizsga követelmények teljesítésével a hallgatók ugyan oklevelet kapnak, de nem biztosít felsőfokú végzettségi szintet. 

A témában Czeglédy ismét posztolt. Ebben azt írja, hogy:

"a Fidesz polgármesterjelöltje, Lenkai Nóra jól megsértődött, hogy szombati sajtótájékoztatómon rámutattam, hogy a város vezetéséhez kissé karcsú a levelező szakon megszerzett háztartásökonómia-életvitel elnevezésű diplomája. Megválasztása esetén döntéseket nem ő fog hozni, hanem Hende Csaba és budapesti fideszes vezetők.

Lenkai egy tegnapi posztjában erősen csúsztatva – és most nagyon kedves vagyok - csak addig merészkedett, hogy neki nem egy, hanem két felsőfokú végzettsége van, ugyanis a háztartásökonómia diploma megszerzése után a Pannon Egyetemen elvégzett egy 2 féléves felsőfokú továbbképzést is.

Utóbbi viszont nem felsőfokú végzettség, hanem - ahogyan a nevében is benne van - továbbképzés. Oklevelet adnak érte, diplomát azonban nem.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény is elég egyértelműen fogalmaz:

Felsőfokú végzettséget csak az alapképzés, a mesterképzés vagy a doktori képzés biztosít, felsőfokú végzettséget nem biztosít sem a felsőoktatási szakképzés, sem a szakirányú továbbképzés (3. §)

A Vas Népe viszont már azzal sietett Lenkai megsegítésére, hogy mai cikkükben diplomát hazudnak neki. A Fidesz polgármesterjelöltje végzettségével és velem foglalkozva ezt harsogják:

„Kutatási és innovációs menedzser szakos másoddiplomát szerzett a Pannon Egyetemen Lenkai Nóra.”

Értem én, hogy cikinek tartják, hogy Lenkai szakirányú felsőfokú végzettség, tudományos fokozat nélkül vezeti az ELTE szombathelyi egyetemi központját, azonban ettől még hazudni a végzettségről és ezzel megtéveszteni a szombathelyieket nagyon nem kellene.

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még?"

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.