Saját bevallása szerint sincsen sem egyetemi, sem mester diplomája Lenkai Nórának

Farkas Bazsi 2024-02-19 10:20:00
Kérdés, hogy így hogyan lehetett rektori biztos az ELTE szombathelyi kampuszának élén.

Nem akarok senkit megbántani, de én úgy tudom, hogy Lenkai Nórának háztartásökonómia és életvitel diplomája van, ami a büfészaknál is gyengébb képesítés. Ezzel gyakorlatilag egy titkárnő az egyetemen - ezt Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő mondta szombaton egy sajtótájékoztatón az Ugytudjuk.hu kérdésére. 

Nem váratott sokat Lenkai válasza, aki a Facebook biztonságát választva posztolt egyet a végzettségét illetően. Ebben azt írja:

"Czeglédy Csaba szombati sajtótájékoztatóján félrevezette a szombathelyi polgárokat. Valótlanul azt állította, hogy csak egy háztartásökonómia-életvitel szakos tanári diplomával rendelkezem. A valóság az, hogy egyéb szakirányú képzések mellett, két felsőfokú végzettséget szereztem.

1. A Berzsenyi Dániel Főiskolán 2006-ban: Háztartásökonómia-életvitel szakos tanár
Oklevélszám: 120/2006

2. A Pannon Egyetemen 2021-ben:
Kutatási és innovációs menedzser
Oklevélszám: KIM-TL-25/2021"

A Lenkai által megjelölt két oklevél egyike sem egyetemi vagy mester diploma. Ráadásul a 2021-ben szerzett oklevél még csak nem is felsőfokú végzettség.

A háztartásökonómia-életvitel szakos tanári diplomája főiskolai végzettség, ez kétségkívül felsőfokú végzettségnek minősül. Alapdiploma, amit információink szerint levelező tagozaton végzett el a rektori biztos.

A másodikként megjelölt végzettség azonban egy posztgraduális képzés, vagyis egy diplomai követelménnyel indított szakirányú felnőttképzés, amit két félév alatt, levelezőn lehetett elvégezni. A vizsga követelmények teljesítésével a hallgatók ugyan oklevelet kapnak, de nem biztosít felsőfokú végzettségi szintet. 

Ezt Lenkainak az ELTE helyi vezetőjeként tudnia kellene. Az pedig egy másik kérdés, hogy hogyan vezetheti helyben valaki a neves egyetem kampuszát úgy, hogy sem egyetemi, sem pedig mester diplomája, sem tudományos fokozata nincsen. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is