Dézsi nem hitt a szentiváni civilek akkreditált vizsgálatának, több mint 2 millióért újramérette a szennyezést

Pintér Bence 2024-02-16 16:17:03
Pedig előtte egyszer már leellenőriztette az eredeti mintákat. Ismét kicenzúrázott szerződést küldött adatigénylésre a győri polgármester.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

A szentiváni vízszennyezés körüli saga nem ér végét – miközben a szentiváni civilek azt várnák első sorban, hogy a vízszennyezés érjen véget, Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) hónapok óta nem képes elfogadni az eredményt, miszerint a szentiváni talajvíz szennyezett, kifejzetten problémás, és a szennyezés ipari eredetű. Nyilván köze van ennek ahhoz, hogy a polgármester 2022 augusztusa óta harcban áll az általa a városrész határába terezett 400 hektáros veszélyes ipari övezet miatt az ellenálló helyi ciilvekkel.

Nemrég beszámoltunk róla: a polgármester, miután hosszú húzodzkodás után hajlandó volt átvenni azt, felülvizsgáltatta egy másik céggel a szentiváni civilek talajvízmérési eredményeit. Az derült ugye ki, hogy a szennyezés ipari eredetű és kifejezetten problémás. Dr. Balog-Farkas Renáta, a Szentiváni Civilek egyesület képviselőjelöltje rákérdezett, hogy ez mennyibe került, és mint egy – ezt az adatot kivéve – teljesen kincezúrázott dokumentumból kiderült, bruttó 226 ezer forintba.

De úgy tűnik ez nem volt elég, az újraellenőrizetés ugyanis még súlyosabb problémára mutatott rá, ezért

Dézsi polgármester teljesen új mérést rendelt a város pénzén. Mint most a szentivániak újabb adatigényléséből kiderült, bruttó 2 millió 159 ezer forintért.

A civilek ismét egy kincezúrázott szerződést kaptak kézhez, ahol a szerződéses összegen kívül minden feketével ki volt húzva, így nem tudni, pontosan milyen mérést rendelt a polgármester. „Összefoglalva: az akkreditált talajvíz vizsgálataink jegyzőkönyvét Dézsi úr felülvizsgáltatta, majd amikor még egyértelműbben leírták, hogy ipari a szennyezés, újabb fúrásokat végeztet. Ebből a pénzből akár el is kezdhette volna a kért monitoring rendszer kiépítését” – írta a Facebookon Szabó Andrea, a Szívügyünk Szentiván egyik szervezője.

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.