A szombathelyi Víztoronyban idő előtt mondta fel a 10 éves szerződését az a cég, amelyik most a színházban fogja üzemeltetni a büfét

Farkas Bazsi 2024-02-12 07:55:00
Tényleg ennyire szűk a piac?

Tavaly decemberben írtunk róla, hogy ugyan 2021-ben 10 évre nyerte el a Toronyőrök Gastro Kft. a szombathelyi Víztoronyban található vendéglátó üzemeltetését, a cég mégis kezdeményezte a bérlet idő előtti felmondását.

A Víztorony az önkormányzati tulajdonban lévő AGORA üzemeltetésében van, így a közgyűlésnek kellett dönteni arról, hogy mi legyen a kávézó további sorsa.

A testület úgy határozott, hogy felbontják a szerződést, a Kft. tartozása és a beépített burkolat, bútorzat és minden egyéb felszerelés pedig balanszban van, így pénzmozgás nélkül váltak el a felek egymástól.

A cégnek az Opten adatai szerint három tulajdonosa van. Varga Ádám, a Mészáros Czukrászda Ingatlankezelő Kft., és a Daniel és Társai Gastro 2020 Vendéglátóipari Kft.

„Már novemberben eredményt hirdettek, a nyertes a szombathelyi Daniel’s Kitchent is üzemeltető Daniel és Társai Gastro 2020 lett”

- ezt Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója, nyilatkozta a napokban a Nyugat.hu azon kérdésére, hogy ki fogja ezentúl üzemeltetni a színház büféjét.

A büfét azért kellett újra pályáztatni, mert nem tudta gazdaságosan működtetni a vállalkozó a szombathelyi színház büféjét. A korábbi bérlő a Thea-Club Kft. már a 2022/2023-as évad során jelezte, hogy a megnövekedett rezsi és munkabér miatt nem tudja tovább vállalni az étterem üzemeltetésének költségeit. Végül az a megoldás született, hogy a melegkonyhai szolgáltatás megszűnt, a büfé nyitvatartása pedig csupán a színházi előadásokra korlátozódott. 

A helyiséget át is alakították, a korábbinál egy kisebb pultot csináltak a Krúdy klubban, a kiszolgáló helyiségekből pedig csak annyit tartanak meg, amennyi elegendő ehhez a kisebb kapacitáshoz. 

A konyha többi részét gipszkarton falakkal átépítve 3-4 vendégszobát alakítanak ki. Ezzel szállást tudnak majd adni a vendég színészeknek, rendezőknek és meg tudják spórolni azt a havi 760 ezer forintot, amit jelenleg szállásra költenek el a Haramia Fogadóban.

A beruházás a számítások szerint 3 év alatt térül meg.

Egy önkormányzati bérleményből kiszállt, egy másikban pedig ezek szerint folytatja a munkát a Daniel és Társai Gastro 2020 Kft. Ebben persze semmi jogsértő nincsen, egész egyszerűen csak érdekes, hogy a színház vezetősége azzal a céggel szerződik le, amelyik korábban idő előtt bontotta fel a szerződését egy másik önkormányzati céggel.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy az áremelkedések, a szigorítások, eléggé megtépázták a vendéglátás szereplőit, így viszonylag szűk merítésből tudott választani a színház.

Reméljük az üzemeltető cég a színházzal jobban megtalálja a számításait, mint a Víztoronyban. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.