A szombathelyi Zakota Tamás felkerült a Kutyapárt EP-listájára

Farkas Bazsi 2024-02-04 18:07:05
A 8. helyre került a neve.

A Kétfarkú Kutya Párt tagsága szavazott a 2024-es listáról az Európai Parlamenti választásokra. Egyes sajtóhírekkel ellentétben nem "a vezérkar tájékoztatta a tagságot", hanem a taggűlés szavazott a párt elnöksége által előterjesztett névsorról. Kérjük, hogy az érintett sajtóorgánumok javítsák a hibát korábbi cikkükben - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében a párt.

Az EP-képviselőjelöltek sorrendje:

1. Le Marietta


Részvételiségi szakértő és urbanista. A Járókelő.hu alapítója. 2020-ban létrehozta a Főpolgármesteri Hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályát, és elindította a főváros közösségi költségvetési programját. 2023-ban Hubert H. Humphrey ösztöndíjasként elvégezte a Massachusetts Institute of Technology (MIT) városi és regionális tudományok programját.


2. Törley Katalin

23 évig tanított francia nyelvet, irodalmat és civilizációt. Az állásából 2022 októberében elbocsátották a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétel miatt.

Jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.


3. Juhász Veronika

A Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, önkormányzati képviselő a II. kerületben. Főképp szociális ügyekkel, közösségfejlesztéssel, civil szervezetekkel foglalkozik.  


4. Tóth Imre (Bruti)

Humorista, zenész. A Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percünkben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.


5. Becker András

Az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója, ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről. Jelenleg kamionsofőr egy osztrák cég alkalmazottjaként.


6. Derdák András

Kultúraközvetítő. A legendás Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, majd diplomata Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet élén. 2011-től a Sziget és más közép-európai fesztiválok franciaországi promótere. A Covid óta saját projektet épít az ökoturizmus és a fenntartható fejlődés jegyében. Magyar-francia kettős állampolgár. 


7. Sándor Balázs

A Kutyapárt regionális koordinátora. Politológia szakon végzett, most pedig nemzetközi tanulmányok, Európai Unió szakirányon tanul mesterképzésen. Tudja, hogy melyik a legjobb menza az Európai Parlamentben.


8. Zakota Tamás

A Kutyapárt regionális koordinátora. Tájrendező- kertépítő és környezetmérnök.


9. Szin Richárd

Elvégezte a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok szakot, és a nemzetközi vízkormányzás és vízdiplomácia szakot angol nyelven. Szakmai gyakorlatait a NAV Nemzetközi Főosztályán és Magyarország Hágai Nagykövetségén végezte. A faviccek.hu-n jelenleg 5. helyen áll a legtöbb beküldött favicc toplistán 149 viccel.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.