Nyugdíjba küldi a Fidesz Bebes István körmendi polgármestert

Farkas Bazsi 2024-02-02 13:55:45
Bebes utódjának Szabó Barnát szemelte ki. Rajta keresztül maradna befolyása a város ügyeire.

Akár csak Szombathelyen, Körmenden is körvonalazódnak az önkormányzati választ szereplői. Ahogy arról korábban írtunk, sokáig úgy nézett ki, hogy váltás lesz a helyi Fideszben és a 2002 óta a várost vezető Bebes István helyett a jelenlegi alpolgármester, Belencsák István lesz a párt jelöltje. Ez egyébként nem kis feszültséget okozott a párton belül, aztán a szeptemberi tisztújítón Bebes akarata érvényesült, újraválasztották a helyiszerevezet elnökének, ám úgy néz ki, hogy ez sem volt elég ahhoz, hogy a párt újráztassa.

Információink szerint nemrég egy felmérés is azt támasztotta alá, hogy a jelenlegi polgármester népszerűsége erősen megcsappant, ezért nem is gondolkodnak benne, mint lehetséges jelöltben.

Bebes maga helyett a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elnökét, Szabó Barnát szeretné a polgármesteri székben, rajta keresztül gyakorolna továbbra is hatalmat a városban. Szabó köztiszteletben áll a körmendiek között, ám állatorvosi praxisát, a mostani szabályozás miatt, fel kellene adnia abban az esetben, ha polgármesternek választanák. Információink szerint megválasztása esetén társadalmi megbízatással vinné a polgármesteri feladatok Szabó így a praxisa is megmaradna.

Ezzel együtt Belencsák István sem tett le polgármesteri céljairól. Úgy értesültünk, hogy nagyban agitálja a helyi Fidesz tagságot, hogy az egyébként nem párttag Szabó helyett őt támogassák. Vagy így, vagy úgy, de Belencsák elindul a polgármesteri székért.

Külföldi állomás lehet Bebes karrierjének a vége

Értesüléseink szerint a Fidesz nem engedné el végleg Bebes kezét, Németországban diplomáciai állással zárná a polgármester, korábbi parlamenti képviselő karrierjét. 

Eladhatják a Körmend Rádiót

A - mondjuk így - körmendi reform Fideszhez erősen köthető a Rádió 8 Körmend, hiszen annak ügyvezetője Molnár Dániel volt Bebes kabinetfőnöke, a Belencsákot támogatói kör egyik fő lobbistája. Éppen ezért Bebes szemében áruló.

Arra korábban is volt már kísérlet, hogy visszahívják Molnárt a Rádió 8 Körmend Kft. éléről. Aztán a tavaly júliusi közgyűlése Bebes visszakozott belőle. Értesüléseink szerint azonban a szándék maradt, így hamarosan új ügyvezetője lehet a rádiónak, amit Bebes aztán el is adna a Rádió 1-nek. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.