Nyugdíjba küldi a Fidesz Bebes István körmendi polgármestert

Farkas Bazsi 2024-02-02 13:55:45
Bebes utódjának Szabó Barnát szemelte ki. Rajta keresztül maradna befolyása a város ügyeire.

Akár csak Szombathelyen, Körmenden is körvonalazódnak az önkormányzati választ szereplői. Ahogy arról korábban írtunk, sokáig úgy nézett ki, hogy váltás lesz a helyi Fideszben és a 2002 óta a várost vezető Bebes István helyett a jelenlegi alpolgármester, Belencsák István lesz a párt jelöltje. Ez egyébként nem kis feszültséget okozott a párton belül, aztán a szeptemberi tisztújítón Bebes akarata érvényesült, újraválasztották a helyiszerevezet elnökének, ám úgy néz ki, hogy ez sem volt elég ahhoz, hogy a párt újráztassa.

Információink szerint nemrég egy felmérés is azt támasztotta alá, hogy a jelenlegi polgármester népszerűsége erősen megcsappant, ezért nem is gondolkodnak benne, mint lehetséges jelöltben.

Bebes maga helyett a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elnökét, Szabó Barnát szeretné a polgármesteri székben, rajta keresztül gyakorolna továbbra is hatalmat a városban. Szabó köztiszteletben áll a körmendiek között, ám állatorvosi praxisát, a mostani szabályozás miatt, fel kellene adnia abban az esetben, ha polgármesternek választanák. Információink szerint megválasztása esetén társadalmi megbízatással vinné a polgármesteri feladatok Szabó így a praxisa is megmaradna.

Ezzel együtt Belencsák István sem tett le polgármesteri céljairól. Úgy értesültünk, hogy nagyban agitálja a helyi Fidesz tagságot, hogy az egyébként nem párttag Szabó helyett őt támogassák. Vagy így, vagy úgy, de Belencsák elindul a polgármesteri székért.

Külföldi állomás lehet Bebes karrierjének a vége

Értesüléseink szerint a Fidesz nem engedné el végleg Bebes kezét, Németországban diplomáciai állással zárná a polgármester, korábbi parlamenti képviselő karrierjét. 

Eladhatják a Körmend Rádiót

A - mondjuk így - körmendi reform Fideszhez erősen köthető a Rádió 8 Körmend, hiszen annak ügyvezetője Molnár Dániel volt Bebes kabinetfőnöke, a Belencsákot támogatói kör egyik fő lobbistája. Éppen ezért Bebes szemében áruló.

Arra korábban is volt már kísérlet, hogy visszahívják Molnárt a Rádió 8 Körmend Kft. éléről. Aztán a tavaly júliusi közgyűlése Bebes visszakozott belőle. Értesüléseink szerint azonban a szándék maradt, így hamarosan új ügyvezetője lehet a rádiónak, amit Bebes aztán el is adna a Rádió 1-nek. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.