Haladás: az első hatban szeretnénk végezni

Farkas Bazsi 2024-01-31 17:02:01
Továbbra is végrehajtás alatt van az NB II-es focicsapatot működtető Kft.

A téli szünet után, a hétvégén folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság. Vasárnap 17 órakor az Aqvital FC Csákvárt fogadja a jelenleg a tabella 13. helyén tanyázó Szombathelyi Haladás együttese.

A csapat szakmai vezetőjével, Szántó Csabával készített egy rövid interjút a csapat hivatalos weboldala. A bajnokság céljaival kapcsolatban Szántó a következőket mondta el:

Mindenképpen előbbre akarunk lépni a tabellán, az első hatban szeretnénk végezni. Amekkora hátrány volt ősszel, hogy sorozatban idegenben játszottunk, most remélem ugyanakkora előny lesz számunkra a saját stadionunk. 

Az idei pontvadászat végleges célja az őszi szurkolói ankéton is szóba került. Itt Szántó Erzsébet a csapatot működtető cég, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy idén már az a cél, hogy az 1-5 helyek valamelyikén végezzen az együttes. Jövőre pedig kétség sem férhet hozzá, hogy a feljutást célozzák meg.

A legutolsó határidő az élvonalba jutásra, amit a vezetőség adott magának, az a 2024/2025-ös bajnokság. Ha ekkor sem sikerül, akkor a vezetőség lemond - hangzott el akkor Szántótól.

Ahogy arról korábban írtunk az őszi szezon közben komoly pénzügyi nehézségek kezdtek mutatkozni a cég körül. Bár sem sajtó megkeresésre, sem pedig a maga 10,2%-os tulajdonrészével kistulajdonosnak számító szombathelyi önkormányzat érdeklődésére nem derült ki, hogy mekkora volt az adósság konkrét összege, annyit azért a klub is elismert, hogy voltak fizetési nehézségeik. 

Legutóbb január 16-án adott ki közleményt a klub, ebben többek között azt írták, hogy:

A játékosok és stábtagok irányába január 5-e óta munkabér jellegű tartozás nincs, január 10-én pedig a december havi járandóságukat is maradéktalanul megkapták a játékosok. Ezzel párhuzamosan az egyéb, még fennálló kötelezettségek rendezése is folyamatosan történik. 

Vagyis a közel két héttel korábban mutatkozó állapotok szerint maga a klub is elismerte, hogy vannak még fent tartozásai. Az Opten Céginformációs rendszer szerint továbbra is bírósági végrehajtás alatt van a Kft. Ezt, ahogy arról korábban írtunk, december 20-án indították meg.

Az pedig továbbra is kérdéseket vet fel, hogy amennyiben a bírósági végrehajtással együtt inkasszót jegyeztek be a cég bankszámlájára, akkor miként tudta utalással rendezni a munkabéreket. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.