Civil győzelem: Nem lesz kerékpárpálya a kőszegi Alpannónia Parkban

Farkas Bazsi 2024-01-23 08:05:20
A városvezetés másik helyszínt néz a beruházásnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, régen látott civil összefogás mutatkozott Kőszegen az Alpannónia Parkba tervezett kerékpáros, úgynevezett pumpapálya ügyében. A kőszegi városvezetés különösebb nyilvánosság nélkül döntötte el, hogy a részben állami (75%) részben helyi önkormányzati (25%, közel 15 millió forint) támogatásból megvalósuló pálya helyét ide jelöli ki. A lakosság az évvégi lakossági fórumon értesült a pálya tervéről. 

A helyi civilek szombat délutánra hívtak össze lakossági fórumot, ahová Básthy Béla (Fidesz-KDNP) polgármester az eseménnyel együtt tartott temető átadás miatt nem tudott elmenni, ám jelen volt a körzet képviselője Csiki István (Fidesz-KDNP). Csiki többször elmondta, hogy a fórumon elhangzottakat továbbítja a polgármesternek, ám ott a helyszínen egyebet nem tud tenni.

A környéken lakók, sőt Kőszeg más, egyéb pontjáról érkező helyiek is azt mondták, hogy vétek lenne a parkot egy ilyen pálya miatt átépíteni, keressenek helyet annak máshol.

A parkon kívül egyébként másik helyszínek is szóba kerültek már korábban. Egyik a Kórház utcában lévő, a tűzoltók játszó, gyakorló tere, ezen kívül a lakótelep, a Felsőkörút, illetve a Csónakázótó környezete. 

Friss Facebook-posztjában Básthy polgármester arról ír, hogy elfogadják a lakók kérését, és új helyszínt keresnek a pumpapályának. 

A szerdai képviselőtestületi ülésen javaslatot terjesztünk elő a pumpapályával kapcsolatos 2023. szeptemberi döntés visszavonására, és új, a lakosság számára elfogadhatóbb helyszín kijelölésére - írja a posztban.

A szombati fórumon többen nehezményezték azt, hogy a városvezetés ebben az ügyben úgy hozott döntést, hogy a lakosságot a határozat előtt meg sem hallgatta. Csiki azt ígérte, hogy a pálya további sorsát illetően, a helyszínválasztás miatt mindenképpen közmeghallgatást tart a városvezetés.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.