Dézsi szerint káros, „sötétzöld” dolog a közösségi szemétszedés

Pintér Bence 2024-01-19 06:33:43
Szerinte drogosok által használt tűbe nyúlhatnak a gyerekek. 2020-ban még azt ígérte, minden önkéntes szemétszedéshez segítséget ad az önkormányzat.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Nem tartja jó ötletnek a közösségi szemétszedési akciókat Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP) – derült ki a GyőrPlusz csütörtök reggeli interjújából. A kérdéses rész 9 perc 30 másodperc körül kezdődik, azzal, hogy az illegális szemétlerakásról kérdezik a polgármestert.

„Tárgyaltam a Városi Diákfórumnak a képviselőivel is, és ugye a Boncsarovszky Péter, aki az ifjúságügyért felelős polgármesteri biztos, vele is amikor megismerkedtem, akkor mondta, hogy szervezzünk ilyet, amilyet szoktak ezek a sötétzöldek szervezni, hogy szemétszedés... És milyen jó, menjünk ki. Hát nem, gyerekek, ezzel biztatjuk az embereket, hogy dobd el a szemetet, majd mi felszedjük!”

Dézsi szerint a szemétszedés helyett az a jó megoldás, hogy „az embereknek ezt el kell fogadni, hogy ne dobd el a szemetet”, és aki mégis ilyet lát, az bejelenti. Szerinte nagyon erősen fel kéne lépni, büntetni kéne ezekben az esetekben. Ezután visszatért a közösségi szemétszedés kérdésére, amely kapcsán elmondta:

azért nem ért egyet vele, illetve azzal, hogy „bebolondítanak családokat”, mert egy kisgyerek hiába vesz kesztyűt, szemészedés közben belenyúlhat egy tűbe, amit egy drogos használt, és akkor akár AIDS-es is lehet.

Dézsi polgármester egyébként 2020 májusában jelentette be, hogy Győr lesz a legtisztább város, aminek kapcsán egy visszaszámláló is elindult a kukás cég, a GYHG honlapján. A visszaszámláló 2021 novemberében a 0-hoz ért, majd eltűnt a honlapról, de nem volt bejelentés arról, hogy sikerült-e elérni a célt. Annyi biztos, hogy 2021-ben és 2022-ben Németh Balázs és Kósa Roland vezetésével a Szedett szemét civil csoport, vagy a szentiváni SZÖSZ a város számos pontján több száz zsák szemetet szedett össze.

Akkor még Dézsi polgármestert sem zavarhatta annyira az önkéntes szemétszedés, mivel 2021-ben maga is kilátogatott az egyik ilyen alkalom elejére, 2020-ban pedig még maga is kesztyűt ragadott, hogy szemetet szedjen, majd megígérte: az önkormányzat minden segítséget meg fog adni, ha valaki ilyen módon szeretné rendbetenni a környezetet, ahol él. 2021-ben a VITAL Judo Klub szemétszedése után külön meg is köszönte a gyerekeknek, szülőknek, hogy önkéntesen szemetet szedtek.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.