Homlok Zsolt megakadályozta a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. mai taggyűlését

Farkas Bazsi 2023-12-20 16:36:00
Séllei Árpád lemondott az ügyvezetői posztról.

Ma délután kettő órakor tartották meg a Haladás NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. taggyűlését. Információink szerint a tulajdonosok, vagyos a Haladás Marketing Kft., a szombathelyi önkormányzat és az Illés Sport Alapítvány képviselői is megjelentek a gyűlésnek helyet adó Haladás Sportkomplexumban.

A taggyűlés azonban hivatalosan mégis elmaradt, ezt a többségi tulajdonos Homlok Zsolt érte el. Informális beszélgetésbe torkollott a találkozó, ami alatt Homlok nem tudta megmondani, hogy milyen terv áll rendelkezésre a mostani nehéz anyagi helyzet kezelésére.

A cég alkalmazottai ugyanis szeptember óta nem kaptak fizetést, a játékosok így szabadon igazolhatóvá váltak.

Séllei Árpád ügyvezető lemondott a tisztségéről, azonban mivel hivatalosan taggyűlés nem volt, így a bejelentés egyelőre nem hivatalos.

Hivatalos értesítés később várható az ügyben. 

Frissítés #1

Cikkünk megjelenését követően megjelent a klub hivatalos közleménye:

Ügyrendi okból kifolyólag a mai napon informális egyeztetést tartottak a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonosai az elmúlt időszakban kialakult pénzügyi helyzet kapcsán.

A tulajdonosok meghallgatták az ügyvezetők helyzetjelentését és beszámolóját, valamint a Felügyelő Bizottság beszámolóját a lefolytatott adatbekérés eredményéről, és ennek alapján megállapították, hogy a tervezett árbevétel – reklámbevétel – elmaradása és kiesése okozta a pénzügyi helyzet kialakulását.

Megállapították, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a tervezett bevételek beérkezésével a társaság pénzügyi helyzete belátható időn belül helyreállítható és a további bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub következő évi licenckérelmének feltételeit.

A kialakult pénzügyi helyzet sajnálatos szakmai következménye és vesztesége, hogy a csapat 3 játékosa, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán – élve jogi lehetőségével – szerződést bontott a klubbal és máshol folytatják karrierjüket.

Séllei Árpád ügyvezető benyújtotta lemondását, melyet hivatalosan legkorábban a januári taggyűlésen fogadhatnak el.

A kisebbségi tulajdonosok a klubot és a többségi tulajdonost a helyzet megoldásában elvi támogatásukról biztosították.

Homlok Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 10 évben, mióta a klub életében, mint támogató aktívan részt vesz, már voltak nehéz pénzügyi helyzetek, de a Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani.

A tulajdonosok közös álláspontja, hogy a Haladás Szombathely városának és közösségének fontos és nélkülözhetetlen értéke, melynek megóvása mindnyájunk közös feladata és érdeke!

Frissítés #2

Tegnap is volt ígéret a fizetésre

Cikkünk megjelenése után értük el Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselőt, aki az Ugytudjuk.hu-nak azt nyilatkozta, hogy tegnap írásban érkezett ígéret Homlok Zsolttól, hogy rendezi a kifizetetlen béreket.

Az ígéret úgy szólt, hogy a mai taggyűlés összehívásáig mindenki megkapja az elmaradt pénzét. Ez nem történt meg. Amennyiben az elkövetkezendő két napban Homlok nem tesz be a cégbe legalább néhány 10 millió forintot, úgy ellehetetlenül a Haladás helyzete - zárt így a képviselő. 

Frissítés #3

Befutott László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester közleménye is:

Szombathely Megyei Jogú Város kezdeményezésére a mai napra összehívott Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését a többségi tulajdonos tiltakozása miatt nem lehetett megtartani. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a többségi tulajdonos képviselője Homlok Zsolt megakadályozta a taggyűlés megtartását.

Azért, hogy képet kaphassunk a klub valós helyzetéről az elmaradt taggyűlés után is maradtunk és egy informális beszélgetés keretében tájékoztatást kértünk a társaság anyagi helyzetéről, jövőbeni lehetőségeiről. Ennek során a többségi tulajdonos kifejezte arra vonatkozó reményét, hogy december 31-ig megnyugtatóan tudja rendezni a helyzetet.

Ígéretet kaptunk, de garanciát nem.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.