Radnóti Ákos szerint nem folyik és nem folyt ellene se rendőrségi, se bírósági eljárás

Pintér Bence 2023-12-19 11:30:00
Direkt kérdést kapott a közgyűlésen a leköszönő alpolgármester.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Közgyűlést tartottak Győrben kedden, aminek első és fő témája Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) váratlan lemondása volt, ami annyiban nem volt váratlan, hogy már október vége óta körözött a pletyka a városban, hogy le fog mondani. Hétfőn egy közleményből kiderült, hogy tényleg – azért, hogy turisztikai menedzser legyen, miközben a mindenféle pletykákat tagadta. Ezen pletykák közül valamennyit korábban Hajtó Péter volt fideszes képviselő ismertetett egy nyilvános Facebook-posztban.

Ezzel kapcsolatban Pollreisz Balázs (MSZP), Glázer Tímea (DK), Hajtó Péter (korábban Fidesz, most független) és Balla Jenő (Összefogás Győrért) is

arra kérték az ülésen jelenlévő, leköszönő alpolgármestert, hogy mondja el, mi a valódi indoka a lemondásának, és erősítse meg, hogy a pletykák nem igazak.

Radnóti Ákos felállt, és elmondta, hogy kiadott egy közleményt, azt kell elolvasni, minden le van írva benne, a pletykákat ismét határozottan tagadja, és egyszerűen arról van szó, hogy új kihívást keres. Ezután hosszasan Hajtó Péterről beszélt, azt állította, hogy Hajtó korábban közölte: az a célja, hogy őt lejárassa.

Pollreisz ezután konkrétan megkérdezte, hogy van, vagy volt-e nyomozás, pótmagánvádas eljárás Radnóti Ákos személyével kapcsolatban, mire Radnóti azt mondta mindegyik kérdésre, hogy nem.

Hajtó reagált Radnótira, majd Dézsi polgármester szólalt fel, és elmondta: Hajtó Péter egy sértett, Fideszből kizárt politikus, aki tanúk előtt jelentette be, hogy karaktergyilkosságot fog elkövetni Radnóti ellen. A polgármester szerint Hajtó méltatlan arra, hogy képviselő legyen. Radnóti ezután rákérdezett Hajtónál, hogy van-e köze a Győri Bulvár nevű Facebook-csoporthoz. Hajtó válaszolt, hogy nem. Ezután Dézsi inkább visszavonatta a kérdést Radnótival.

Balla Jenő rákérdezett, hogy pontosan mi lesz Radnóti új szerepe, de még a válasz előtt érkezett volna, a ciklus első háromnegyedében nem nagyon felszólaló Fodor Roland, aki felszólalásaiban mostanában szenvedélyesen, menetrendszerűen áll ki a Fidesz mellett, most is így tett: Isten szerelmére, illetve az adventre hivtkozva leszúrta nem fideszes képviselőtársait a vitáért, és együttérzéséről biztosította Radnóti Ákost.

Szó esett az új alpolgármester, Laczkovits-Takács Tímea felkészültségéről is, amire a leendő alpolgármester elmondta: 2006 óta a szociális bizottság tagja, Győr szociális rendszereiről írta a doktori disszertációját, és most ezt a portfóliót kapta meg. Laczkovits-Takács Tímeát végül megválasztották alpolgármesternek.

Balla Jenő lapunknak elmondta: szerinte fideszes belharc folyik, az egykori és a mostani fideszes polgármester kampányának egy csatáját láthattuk a közgyűlésben, Győr ismét a botrányról szól, nem a teljesítményről. Szerinte több és jobb gazdasági szakemberrel kell megerősíteni a vezetést.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is