Radnóti Ákos lemond a győri alpolgármesteri posztról, tagadja a pletykákat

Pintér Bence 2023-12-18 11:11:00
Turisztikai menedzserként operatív feladatot kapott Radnóti Ákos, a helyére Laczkovits-Takács Tímeát kérte fel a polgármester.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

A győri városháza közleménye szerint

Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) január elsejével lemond alpolgármesteri pozíciójáról,

a közlemény magyarázata szerint azért, mert „új megbízatása összeférhetetlen jelenlegi tisztségével”. A közlemény szerint „Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketing menedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el”.

Hajtó Péter volt fideszes képviselő a hétvégén arról írt, hogy az egyik alpolgármester zsarolhatóvá válhatott, és kérte Dézsi Csaba András polgármestert, hogy vizsgálja ki az esetet. Erre reagálva a közlemény azt írka: „a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket alpolgármester úr kategorikusan cáfolja”. A keddi közgyűlésen aztán konkrét kérdésre azt mondta, hogy se nem folyik, se nem folyt ellene rendőrségi nyomozás vagy pótmagánvádas eljárás.

Radnóti helyére Dr. Laczkovits-Takács Tímea ménfőcsanaki fideszes képivselőt kéri fel polgármester úr az alpolgármesteri feladatok ellátására. A Közgyűlés általi megválasztása esetén polgármester úr az egészségügyi és szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem területének felügyeletével bízza meg. Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony a jövőben a kulturális, a köznevelési, az egyházi és a civil szervezetekkel való kapcsolattartás területét fogja felügyelni.

Fóris Norbert esélyegyenlőségi biztosként, Huszár Gábor polgármesteri megbízottként folytatja munkáját a győri Városházán. Huszár Gábor felel Gyárváros és Likócs városrészek felügyeletéért, a munkafolyamatok koordinálásáért – ez praktikusan azt jelzi, hogy Huszár lehet a Fidesz jelöltje a kiugrott Hajtó Péter körzetében, aki feltehetően Borkai Zsolt volt polgármesterrel fog indulni.

A 2024-es választáson induló Tiszta Szívvel a Városért Egyesület közleményében azt írta:

„A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület követeli, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester árulja el a valódi indokot, amiért a fideszes Radnóti Ákos alpolgármester lemondott a pozíciójáról. Az egyesület nem tartja valószínűnek, hogy a Dézsi-Borkai-éra egyik politikusi alapembere a választás előtt fél évvel úgy döntsön, hogy lemond az alpolgármesteri pozíciójáról azért, hogy turisztikai menedzser legyen az önkormányzatnál.

Azért sem, mert azt gondolja a TSZV: ha a győri turizmust és Győr város marketingjét szeretné a városháza magasabb szintre emelni, akkor érdemes lenne egy ezen a területen tapasztalatokkal rendelkező szakembert ebbe a pozícióba ültetni egy olyan személy helyett, aki az elmúlt évtizedben munkatapasztalatot csak kényelmes politikai pozícióban szerzett Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András jobbkezeként.

Az egyesület szerint itt az ideje, hogy Dézsi Csaba András polgármester befejezze a sumákolást, és végre tiszta vizet öntsön a pohárba: árulja el a győri választóknak, miért mondott le valójában Radnóti Ákos.”

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.