Radnóti Ákos lemond a győri alpolgármesteri posztról, tagadja a pletykákat

Pintér Bence 2023-12-18 11:11:00
Turisztikai menedzserként operatív feladatot kapott Radnóti Ákos, a helyére Laczkovits-Takács Tímeát kérte fel a polgármester.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

A győri városháza közleménye szerint

Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) január elsejével lemond alpolgármesteri pozíciójáról,

a közlemény magyarázata szerint azért, mert „új megbízatása összeférhetetlen jelenlegi tisztségével”. A közlemény szerint „Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketing menedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el”.

Hajtó Péter volt fideszes képviselő a hétvégén arról írt, hogy az egyik alpolgármester zsarolhatóvá válhatott, és kérte Dézsi Csaba András polgármestert, hogy vizsgálja ki az esetet. Erre reagálva a közlemény azt írka: „a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket alpolgármester úr kategorikusan cáfolja”. A keddi közgyűlésen aztán konkrét kérdésre azt mondta, hogy se nem folyik, se nem folyt ellene rendőrségi nyomozás vagy pótmagánvádas eljárás.

Radnóti helyére Dr. Laczkovits-Takács Tímea ménfőcsanaki fideszes képivselőt kéri fel polgármester úr az alpolgármesteri feladatok ellátására. A Közgyűlés általi megválasztása esetén polgármester úr az egészségügyi és szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem területének felügyeletével bízza meg. Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony a jövőben a kulturális, a köznevelési, az egyházi és a civil szervezetekkel való kapcsolattartás területét fogja felügyelni.

Fóris Norbert esélyegyenlőségi biztosként, Huszár Gábor polgármesteri megbízottként folytatja munkáját a győri Városházán. Huszár Gábor felel Gyárváros és Likócs városrészek felügyeletéért, a munkafolyamatok koordinálásáért – ez praktikusan azt jelzi, hogy Huszár lehet a Fidesz jelöltje a kiugrott Hajtó Péter körzetében, aki feltehetően Borkai Zsolt volt polgármesterrel fog indulni.

A 2024-es választáson induló Tiszta Szívvel a Városért Egyesület közleményében azt írta:

„A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület követeli, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester árulja el a valódi indokot, amiért a fideszes Radnóti Ákos alpolgármester lemondott a pozíciójáról. Az egyesület nem tartja valószínűnek, hogy a Dézsi-Borkai-éra egyik politikusi alapembere a választás előtt fél évvel úgy döntsön, hogy lemond az alpolgármesteri pozíciójáról azért, hogy turisztikai menedzser legyen az önkormányzatnál.

Azért sem, mert azt gondolja a TSZV: ha a győri turizmust és Győr város marketingjét szeretné a városháza magasabb szintre emelni, akkor érdemes lenne egy ezen a területen tapasztalatokkal rendelkező szakembert ebbe a pozícióba ültetni egy olyan személy helyett, aki az elmúlt évtizedben munkatapasztalatot csak kényelmes politikai pozícióban szerzett Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András jobbkezeként.

Az egyesület szerint itt az ideje, hogy Dézsi Csaba András polgármester befejezze a sumákolást, és végre tiszta vizet öntsön a pohárba: árulja el a győri választóknak, miért mondott le valójában Radnóti Ákos.”

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.