Radnóti Ákos lemond a győri alpolgármesteri posztról, tagadja a pletykákat

Pintér Bence 2023-12-18 11:11:00
Turisztikai menedzserként operatív feladatot kapott Radnóti Ákos, a helyére Laczkovits-Takács Tímeát kérte fel a polgármester.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

A győri városháza közleménye szerint

Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) január elsejével lemond alpolgármesteri pozíciójáról,

a közlemény magyarázata szerint azért, mert „új megbízatása összeférhetetlen jelenlegi tisztségével”. A közlemény szerint „Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketing menedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el”.

Hajtó Péter volt fideszes képviselő a hétvégén arról írt, hogy az egyik alpolgármester zsarolhatóvá válhatott, és kérte Dézsi Csaba András polgármestert, hogy vizsgálja ki az esetet. Erre reagálva a közlemény azt írka: „a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket alpolgármester úr kategorikusan cáfolja”. A keddi közgyűlésen aztán konkrét kérdésre azt mondta, hogy se nem folyik, se nem folyt ellene rendőrségi nyomozás vagy pótmagánvádas eljárás.

Radnóti helyére Dr. Laczkovits-Takács Tímea ménfőcsanaki fideszes képivselőt kéri fel polgármester úr az alpolgármesteri feladatok ellátására. A Közgyűlés általi megválasztása esetén polgármester úr az egészségügyi és szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem területének felügyeletével bízza meg. Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony a jövőben a kulturális, a köznevelési, az egyházi és a civil szervezetekkel való kapcsolattartás területét fogja felügyelni.

Fóris Norbert esélyegyenlőségi biztosként, Huszár Gábor polgármesteri megbízottként folytatja munkáját a győri Városházán. Huszár Gábor felel Gyárváros és Likócs városrészek felügyeletéért, a munkafolyamatok koordinálásáért – ez praktikusan azt jelzi, hogy Huszár lehet a Fidesz jelöltje a kiugrott Hajtó Péter körzetében, aki feltehetően Borkai Zsolt volt polgármesterrel fog indulni.

A 2024-es választáson induló Tiszta Szívvel a Városért Egyesület közleményében azt írta:

„A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület követeli, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester árulja el a valódi indokot, amiért a fideszes Radnóti Ákos alpolgármester lemondott a pozíciójáról. Az egyesület nem tartja valószínűnek, hogy a Dézsi-Borkai-éra egyik politikusi alapembere a választás előtt fél évvel úgy döntsön, hogy lemond az alpolgármesteri pozíciójáról azért, hogy turisztikai menedzser legyen az önkormányzatnál.

Azért sem, mert azt gondolja a TSZV: ha a győri turizmust és Győr város marketingjét szeretné a városháza magasabb szintre emelni, akkor érdemes lenne egy ezen a területen tapasztalatokkal rendelkező szakembert ebbe a pozícióba ültetni egy olyan személy helyett, aki az elmúlt évtizedben munkatapasztalatot csak kényelmes politikai pozícióban szerzett Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András jobbkezeként.

Az egyesület szerint itt az ideje, hogy Dézsi Csaba András polgármester befejezze a sumákolást, és végre tiszta vizet öntsön a pohárba: árulja el a győri választóknak, miért mondott le valójában Radnóti Ákos.”

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.