Nem jelent meg a Haladás vezetősége az önkormányzat Gazdasági és Jogi Bizottságának mai ülésén

Farkas Bazsi 2023-12-11 13:50:00
Sem az ügyvezetők, sem a tulajdonos, sem a Felügyelő Bizottság elnöke, sem pedig a könyvvizsgáló nem tett eleget a meghívásnak. Az önkormányzatnak továbbra sincs semmilyen információja a kialakult helyzetről.

A könyvvizsgáló asszony előre jelezte, hogy nem kíván részt venni a mai ülésen - mondta Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely), önkormányzati képviselő, a gazdasági és jogi bizottság elnöke a mai ülésen.

A városvezetés ugyanis korábban arról döntött, hogy a decemberi közgyűlésre meghívják a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-t, hogy annak képviselő tájékoztatást adhassanak a kialakult aggasztó anyagi helyzetről.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu beszámolt, a Haladás NB II-es, illetve a Viktória NB I-es labdarúgó csapatát működtető cégben utoljára a szeptemberben esedékes augusztusi fizetést kapták meg az alkalmazottak. Amennyiben a játékosokkal szemben 60 napnál tovább fennáll a tartozás - információink szerint ez már beállt - úgy a sportolók szabadon igazolhatóvá válnak.

A mai bizottsági ülésig a cég ügyvezetői sem a taggyűlést, sem pedig a Felügyelő Bizottsági ülést nem hívták össze. Az ülésre pedig, bár meghívót kaptak, sem az ügyvezetők, Szántó Erzsébet, Séllei Árpád, sem a tulajdonos Homlok Zsolt, sem pedig a FEB elnöke nem jelent meg.

Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő, bizottsági tagi azt a kérdést tette fel, hogy van-e bármilyen jogi eszköz az önkormányzat, mint 10%-os cégtulajdonos, kezében a helyzet rendezésére.

Károlyi Ákos jegyző arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak a bírósághoz van lehetősége fordulni. A cégbíróság tudja kötelezni a cégvezetőket a taggyűlés összehívására. 

Koczka megjegyezte, hogy az önkormányzat az idei évben 40 millió forint támogatást adott a Kft.-nek. Kezdeményezte, hogy 2024-ben egy forintot se adjon a cégnek a város, mivel az teljesen átláthatatlanul működik. 

A Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetőinek, és tulajdonosának, könyvizsgálójának, és FEB elnökének meghallgatása a keddi Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságon, valamint a csütörtöki közgyűlésen folytatódik, amennyiben az érintettek hajlandóak megjelenni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.