Nem jelent meg a Haladás vezetősége az önkormányzat Gazdasági és Jogi Bizottságának mai ülésén

Farkas Bazsi 2023-12-11 13:50:00
Sem az ügyvezetők, sem a tulajdonos, sem a Felügyelő Bizottság elnöke, sem pedig a könyvvizsgáló nem tett eleget a meghívásnak. Az önkormányzatnak továbbra sincs semmilyen információja a kialakult helyzetről.

A könyvvizsgáló asszony előre jelezte, hogy nem kíván részt venni a mai ülésen - mondta Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely), önkormányzati képviselő, a gazdasági és jogi bizottság elnöke a mai ülésen.

A városvezetés ugyanis korábban arról döntött, hogy a decemberi közgyűlésre meghívják a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-t, hogy annak képviselő tájékoztatást adhassanak a kialakult aggasztó anyagi helyzetről.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu beszámolt, a Haladás NB II-es, illetve a Viktória NB I-es labdarúgó csapatát működtető cégben utoljára a szeptemberben esedékes augusztusi fizetést kapták meg az alkalmazottak. Amennyiben a játékosokkal szemben 60 napnál tovább fennáll a tartozás - információink szerint ez már beállt - úgy a sportolók szabadon igazolhatóvá válnak.

A mai bizottsági ülésig a cég ügyvezetői sem a taggyűlést, sem pedig a Felügyelő Bizottsági ülést nem hívták össze. Az ülésre pedig, bár meghívót kaptak, sem az ügyvezetők, Szántó Erzsébet, Séllei Árpád, sem a tulajdonos Homlok Zsolt, sem pedig a FEB elnöke nem jelent meg.

Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő, bizottsági tagi azt a kérdést tette fel, hogy van-e bármilyen jogi eszköz az önkormányzat, mint 10%-os cégtulajdonos, kezében a helyzet rendezésére.

Károlyi Ákos jegyző arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak a bírósághoz van lehetősége fordulni. A cégbíróság tudja kötelezni a cégvezetőket a taggyűlés összehívására. 

Koczka megjegyezte, hogy az önkormányzat az idei évben 40 millió forint támogatást adott a Kft.-nek. Kezdeményezte, hogy 2024-ben egy forintot se adjon a cégnek a város, mivel az teljesen átláthatatlanul működik. 

A Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetőinek, és tulajdonosának, könyvizsgálójának, és FEB elnökének meghallgatása a keddi Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságon, valamint a csütörtöki közgyűlésen folytatódik, amennyiben az érintettek hajlandóak megjelenni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.